Tom Cruise'un dünyaca ünlenmesini sağlayan film. Bence iyi bir filmdi. Klişeler falan bolca vardı ama eğlenceli ve gaz bir filmdi. Gaz veren filmlere karşı her zaman zaafım olmuştur. Konusu farklı olsa da bu özellik bakımından Rocky'e benzettim filmi.
Çekim olarak eski olmasına rağmen başarılıydı. Yani sahneleri izlerken yadırgamıyorsunuz. Gerçi film onun dışında buram buram 80'ler havası taşıyor ama o da artı bir özelliği. Müzikleri mükemmeldi.
Oyunculuklar Tom Cruise ve Val Kilmer dışında kötüydü. Zaten ikisi filmi alıp götürmüş.
Bence 80'lerin en iyi filmlerinden biri. Özellikle aksiyon filmleri arasında.
8/10
Biraz ağır olsa da güzel bir bilim-kurguydu. Dışarıdan bakınca aksiyon ağırlıklı bir film bekliyorsunuz ama durgun sahneleri fazlaydı. Senaryoda da ufak tefek açıklar olsa da kaliteli ve farklı bir senaryosu var.
İlk 40 dakika sakin bir havada geçiyordu ve ikili diyaloglar filme hakimdi. Bence konuya biraz geç girdiler. Ama filmin ortalarına doğru iyi bir şaşırtma yaptılar.
="Aslında Titan diye bir yerin olmaması uzay gemisindeki astronotların bir makine tarafından kandırılması iyi düşünülmüş. Ama keşke makine hakkında daha fazla bilgi sahibi olsaydık."]
Tom Cruise yine her zamanki gibi filmi tek başına sırtlıyor. Morgan Freeman da çok gözükmese de filme kalite katmış.
Türünün en iyilerinden değil ama bilim-kurgu sevenlerin bu filmden memnun kalacağını düşünüyorum.
7.5/10
İzlediğim en iyi 2. Dünya Savaşı filmlerinden oldu. Pek sevmediğim bir tür olsa da hem akıcı, hem belgesel tarzında, propaganda olmayan, Yahudi dramı yapmayan bir film.
Aslında bu tarz filmlerde İngilizce dile karşıyım ama filmin zaten Almanca başlaması ve sonradan ince bir şekilde İngilizce'ye geçmesiyle çok iyi bir hamle yapmışlar.
Film konu açısından izlediğimiz diğer 2. Dünya Savaşı filmlerine benzemiyor. Film Hitler'in vahşi tutumundan rahatsız olan ve bu ayıba ortak istemeyen Nazi subaylarının darbe girişimini anlatıyor. Film boyunca başarısız olacaklarını bilseniz bile insan yine de heyecanlanıyor. Filmin en büyük artısı da bu.
Kostümler ve mekanlar başarılı olmuş. Oyunculuklar yine çok iyiydi ama Hitler'i başarısız buldum. Pek baskın gelmedi bana. Ama Tom Cruise'un oyunculuğu çok iyiydi. Özellikle filmin son kısımlarında karakterin çaresizliği gözlerinden okunuyordu.
Der Untergang'ı beğenenlerin bu filmi kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum. İzlediğim en iyi 2. Dünya Savaşı filmlerindendi.
8.5/10