En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beklediğimden daha iyi bir film çıktı. Kesinlikle başarılı ve izlediğim Türk filmleri içerisinde kendine has bir yere sahip olacak. Az mekanla, az oyuncuyla, iyi senaryoyla gerçekten sağlam bir iş olmuş.

Erkan Can gerçekten çok iyi oynamış ve filmi taşımış. Filmle kazandığı ödülleri hak etmiş. Yönetmen Serdar Akar'ı da kutlamak lazım, iyi iş çıkarmış. Yalnız filmografisine göz attım da yani tuhaf bir filmografi. Herhalde bazı filmleri, dizileri sadece para için çekmiş. :):)

Oldukça sürükleyici, iyi bir film. Uygun ortamda izlenmesi tavsiye edilir. :)

8/10

Güzel olmanın kıyısından geçen bir filmdi. O kadroyu böyle harcadıklarını gördüğümde acıdım.:( Ryan reis için çok önce indirmiştim ama sonunda izledim.

George Clooney yönetmiş filmi. Bence iyi değil çünkü yönetmenliği oyunculuğu kadar hayran bıraktırmadı ve biraz basit çekimleri vardı gibi. Di Caprio'nunda parmağı varmış filmde. Yani arkada böyle kadro önde böyle kadro ve sonunda böyle basit bir film.

Filmin adı ile sonunun bağlantısını kuramadım. Böyle güzel bir isimden daha derin bir şeyler beklerdim. Sonu da çok abuk bitti.

6.7/10

Umut

Vay be... Gerçekten başka bir film bu. Eminim yabancı olsa dünyaca ünlü bir film olurdu, Top 250 nin klasikleri arasına girebilirdi. Bisiklet Hırsızları filmi kalitesinde, o filmi seven bu filmi daha da sever.

Oldukça gerçekçi idi, Yılmaz Güney ve Tuncel Kurtiz in oyunculukları da üst düzeydi.

Resmen sefil bir yaşam ve tek umut olarak bir yerlerden para bulma umudu... Sürekli piyangodan kaybetmesi ve define işinde de bir şey çıkmaması sonucu kafayı yemesi... Ah ulan ah...

8.8/10

Emma, Rachel ve Bradley için şöyle bir baktık filme gerçekten nasıl bir film çözemedim.:D Etkileyici değil, anlamlı değil, bilimsel değil, Komedi değil nasıl bir şey hala içinden çıkamadım. Woody Allen'ın sıkıcı filmleri gibi ama daha kötüsü çünkü senaryo çok saçma.:F Sona bir an önce getirilmeye çalışılmış gibi zaten sonu.

Neyse Emma Stone çok sempatik tabi ki.:love1: Rachel ve Bradley o akdar iyi değildi ama Emma çok yakışmış. Aşık oldum bir kez daha.:love1: Orada ki yürüyüşünü görmeniz lazım sempatiklikten ölecek.:F

Uff hiç yorumlamaya bile gerek yok. Konu allak bullaktı zaten en sonda bağlamaya çalışmışlar onuda becerememişler.:( 2'dir ii oyucular felaket senaryolu filmlerini izliyorum.:(

4 normalde ama Emma için 5/10 .:D Yinede Emma için izleyin derim.

@sokak sanati

Hakikaten berbat filmdi ya. Konunun ne olduğu belli değildi. Yok uçak silah falan. Aynen dediğin gibi Woody Allen filmlerine benziyordu ama onun berbat senaryolu olanı. Baya da sıkıcı bir filmdi. Bradley, Rachel falan da hiç kasmamış öylesine oynamışlar.

Emma Stone olmasa bu film hiç izlenmezdi.

Ben de 4 veririm en fazla. Bomboş bir filmdi.

@sokak sanati

Hakikaten berbat filmdi ya. Konunun ne olduğu belli değildi. Yok uçak silah falan. Aynen dediğin gibi Woody Allen filmlerine benziyordu ama onun berbat senaryolu olanı. Baya da sıkıcı bir filmdi. Bradley, Rachel falan da hiç kasmamış öylesine oynamışlar.

Emma Stone olmasa bu film hiç izlenmezdi.

Ben de 4 veririm en fazla. Bomboş bir filmdi.

Hani işleyiş olarak sıkıcı olmasını kasteddim ben orada.:F Woody Allen yine bir şeylere bağlıyor sonda falan ama bazı filmlerini öyle değişik işliyor ki anlamak mümkün değil. Buda onun gibiydi.:( Tam vakit kaybı ilerleye ilerleye sadece Emma'lı kısımları izleseniz yeter.:(
Hayır bir ara;
Rachel'ın çocuğu Bradley'den çıktı sonda orayı bağlayamadılar koptum ben yaa.:F

Aloha yorumumu foruma kopyalamamışım herhalde. Belki başlığını açtırırız diye ama başlığını açtırıp milletin başını yakmaya gerek yok herhalde. :D Yeri gelmişken ben de yazayım.

Tam yorumum şurada: http://izleryazar.com/aloha-2015/

Oyuncuları sevdiğimden beklentim yüksekti kötü yorumlara rağmen ama beklentileri karşılamadı. Yine de sıkıcı değil, bazı kısımları izlerken keyif aldım. Tabii bu kadrodan bu kadar zayıf film çıkarmayı başaran Cameron Crowe'u da kutlamak lazım. :(

Puanımı 5.5 vermişim ama yarım puanı fazla gibi sanki, belki keserim ilerleyen günlerde. :):)

5.5/10

Uçurtmayı Vurmasınlar

Çok etkileyici bir klasik. Hayata dair iç burkan hayatlardan birinin anlatıldığı kült bir film. Usta oyunculukları, unutulmaz replikleri ve akılda kalıcı harika bir müziği ile eşsiz bir dram. İyi ki izlemişim. Sanırım TRT dışında izlenecek bir kaynak yok, TRT nin zamanında böyle filmleri yayınlamış olması çok ilginç doğrusu.

En ufak şeye bile böylesine sevinen kader mahkumlarının o hali... Barış'ın o "İnciiiiiii" diye bağıran cırtlak sesi... Kader üzerine, Adalet üzerine, düşünce özgürlüğü üzerine ve insanlık üzerine harika göndermeler... Hele o "çocuğa et gerek " sahnesindeki meşhur tokat çok iyiydi. Son sahnede bir anlığına düşülen korku ve ardından uçurtmanın gitmesi ile yaşlı başlı kadınların bile çocuk gibi sevinmesi...

Ve tabi "Çıkacak çıkacak af çıkacak.. " :)

8.6/10

Masumiyet

Filmin bana göre tek artısı Haluk Bilginer. O hayat hikayesini anlattığı efsanevi sahne müthişti. Otel odasında Derya Alabora ile karşılıklı çıldırış sahnesi müthişti. Haluk Bilgilener olduğu sürece çok iyiydi.

Ama ne var ki Bekir in garip ölümünden sonra film sıktı ve uyku getirdi. Çok garip ölümdü ve dahası oldu bittiye geldi. Bekir'in kendini öldürdüğü sahneden bir sahne sonrası acaba zaman atlaması mı yaşadı yoksa ertssi gün filan mıydı?

Çok garip geçişleri vardı. Oldukça durağan ve garip. Türk Bağımsız film böyle bir şey heralde.

Bu filmi gerçekçi bulmuşlar ama bence oyunculuklar hariç hiçbir gerçekçi yönü yoktu ama pekala saçmaydı.

Bir adamın malını mülkünü karısını bırakıp 20 yıl boyunca sokak kadınının peşinden koşması, o sokak kadınının bir suçlunun peşinden koşması, Yusuf'un da sonradan ona bağlanması... Yav he he! Bu ne saçma bir hikaye? Olmaz kardeşim, gerçek hayatta böyle şaçma hayatlar olmaz. Kimse hapisteki adam hangi şehre transfer olmuşsa onun peşinden gitmez, kalkar ona seven adamla evlenir. Belki hapisteki sevdiğini ara sıra hatırlar en fazla, giderek unutur gider.

Bu film bence fazlasıyla Yeşilçam'dan etkilenmiş. Zaten otel sahnelerinde insanların trene bakar gibi Yeşilçam filmlerini izlemesi filan, bu filmle paralel bir gönderme.

Uykum geldi.

5.5/10

@Tolstoyevski'nin listesinden izlediğim Türk filmlerinden bir diğeri Takva oldu. Aslında izlemek istediğim başka filmler vardı ama o filmleri o an bulmakta sorun yaşadığımdan, elimin altında hazır bulunan bu filmi izledim. (İzleyeli de baya oldu aslında)

Erkan Can çok iyi oynamış bu filmde de. Beğenmediğim yönleri vardı ama dini kullanarak paralar yürüten, her yerden kendine çıkar sağlayan kişiler iyi göz önüne serilmiş.

Hiç sıkıcı değildi ama pek beğenmedim sadece.

6.5/10

@OzaN Takva'yı ben de geçen sene izlemiştim. O film bence daha çok eline güç geçen insanların değişimini anlatıyor.

@OzaN Takva'yı ben de geçen sene izlemiştim. O film bence daha çok eline güç geçen insanların değişimini anlatıyor.
Başroldeki adamın eline güç geçmesine rağmen değişmedi? Evet bir hata yaptı belki ama yaptığı hatanın inançlarına ters düştüğünü görünce kafayı sıyırdı. :)

Başroldeki adamın eline güç geçmesine rağmen değişmedi? Evet bir hata yaptı belki ama yaptığı hatanın inançlarına ters düştüğünü görünce kafayı sıyırdı. :)

"Adamın hareketleri falan değişmişti diye hatırlıyorum özel araba falan verilince. İlk başta nefsini kontrol edebilen her şeyi kabullenen bir adamken kendisine saygı duyulmaya başlanınca nefsini tutamıyor. Engin Günaydın'dan fazla para aldığı kısım bunun kanıtı. Senin dediğin de var tabi."]

"Adamın hareketleri falan değişmişti diye hatırlıyorum özel araba falan verilince. İlk başta nefsini kontrol edebilen her şeyi kabullenen bir adamken kendisine saygı duyulmaya başlanınca nefsini tutamıyor. Engin Günaydın'dan fazla para aldığı kısım bunun kanıtı. Senin dediğin de var tabi."]
Çok değişmiyor aslında, öyle bir düzenin içerisine girmeyi reddetmek için ısrar ediyor ama oradan fazla para alarak bir hata yapıyor. Onun sonucunda da kendini kaybediyor tamamen. Tabii düzenin içine girmeyi reddetmek için çabalaması filmin ana konusunu oluşturuyor denilebilir...

Tekrar izleyeceğim filmlerden biriydi ve izlemeyede devam edeceğim her sene. İlk izlediğimdeki tadı ve heyecanı yine hissettim, çok iyi bir filmdi. Jim ve Stifler'ın her sahnesi güldürdü :D Özellikle Stifler benim için efsane karakterlerden biri oldu, bütün Stifler ailesi efsane ama Steve Stifler 1 numara :D

Son düzenleme:

İzleyeli birkaç gün oldu yazmak yeni kısmet oldu. Film olmuş ya cidden beğendim önceki serilerini de büyük keyifle izledim o yüzden bu filmden beklentim yüksekti, beklentimi boşa çıkarmadılar. Aslında bu film ilk 4 filmin sırlarını açığa çıkardı. Meğersem kilit isim John Kaner değilmiş adamı çok büyütmüşüz. :A

Zamanda yolculuklar falan gide gele bir hal oldular. :F Çok keyifliydi zamanda yolculuk olayı hatta bazı kısımlarını 2 defa izledim. Yalnız Arnold çok yaşlanmış be. :( Sonundan anladığım kadarıyla yeni film yolda bekliyoruz Terminator efsanesinin 6. filmini. :)

Star Wars: 1

7 bölümün çıkmasına günler kala ilk 3 bölümü izleyip, ondan sonra 4-5-6 yı tekrardan izleyerek 7.bölüme hazırlanacağım.

Bu bölümü 4-5-6 üçlemesini izledikten neredeyse 2 yıl sonra izlememin nedeni, ilk üçlemeyi (son film hariç) pek beğenmemiş olmamdı. Bu filme birlikte fikrimde pek değişiklik olmadı ama bence 4 ve 5.filmden daha iyiydi, en azından daha sevdim.

İlk yarısı bir hayli sıkıcıydı ama yarıştan sonra film koptu.

Uzay boşluğunda çıkan sesler ve ışın kılıçlarını kalkan niyetine kullanıp kurşun yememek filmin en büyük mantık hatalarından. İlk üçlemede de başarısız çatışma sahneleri vardı, bir türlü isabet etmeyen ışın kurşunları. Adamlar gelecekte o kadar seviye atlamış ama bir Polat Alemdar kadar olamamışlar nişancılıkta. :)

Natalie Portman'ı izlemek çok keyifliydi, film boyunca o ve dublajı olayı bir hayli kafamı karıştırdı ama sonradan olay açığa çıktı.

6.7/10