En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bu yaz 30'dan fazla film izledim yavaş yavaş yazacağım. Ama nedense bu yaz hep 7'lik filmler denk geldi. 9 verdiğim var mı bilmiyorum 10 hiç yok.

Any Given Sunday

Bayadır aklımdaydı. Klasik amerikan futbolu filmi gibi görülünebilir dışarıdan ama uzun süresine rağmen hiç sıkılmadım. Al Pacino'nun o efsane konuşmasını filmden önce izlemiştim zaten ama dediğim gibi sinema tarihinin en iyi monologloruna girer. Dennis Quaid, Jamie Foxx ve Cameron Diaz da iyiydi. Oliver Stone çekimleriyle ve diyaloglarıyla usta yönetmen olduğunu kanıtlamış.

8/10

The Secret In Their Eyes

Bu filmin bu yıl Julia Roberts ve Nicole Kidman'lı yeniden çevrimi geliyor. Ben Top 250'de olmasa izlemezdim. Aslında sıkıcı bir film ama hem sondaki twisti güzel hem de güzel mesajlar veriyor adalet sistemiyle.

O sondaki sahnede adamın bari bana bir kelime etsin dediği sahne herhalde tecridin en kötü ceza olduğunu kanıtlamıştır.

7/10

The Thirteenth Floor

Fena bir film değil. Fikir güzel ama uygulama biraz da yetersizlikten zayıf. Simülasyon fikri güzel. Matrix, Inception karışımı bir film olmuş. Daha kaliteli yönetmen ve oyuncular elinde olmalıydı bu film.

6.5/10

Seven Pounds

Film başlarda karışık geliyor ama sonlara doğru toparlayınca her şey yerli yerine oturuyor. Filmdeki performanslar genel olarak iyi ama filmin en iyisi çok az gözükse de Woody Harrelson.

Ufak bir hatayla mahvolan 7 hayatın diyetini veriyor adam en son. Çok etkileyici kesinlikle. Bir 7 saniyelik hatayla hayatın nasıl değişebileceğini göstermiş.

7.5/10

A Few Good Men

Güzel bir mahkeme filmi. Tom Cruise ve Jack Nicholson'un performansları çok iyi. Son sahne özellikle mükemmel.

Jack Nicholson'un itiraf sahnesinde oyunculuk inanılmazdı.

8/10

Vanilla Sky

Farklı ve karışık bir filmdi. Bu filmin de kadrosu çok iyi tabi. Orjinal filminde Sofia'yı canlandıran Penelope Cruz bu filmde yine Sofia rolünde. Aynı rolü 2 defa oynamış. Müzikler çok iyi. Özellikle filmin ortalarında olaylar çok karışıyor ama her şey oturuyor sonunda. Ben bilinçli rüya konusuyla Total Recall'a benzettim biraz. Ama bu filmde neredeyse her duygu var. Ve izlerken hissedebiliyorsunuz.

7.5/10

@berkann Tam sinefil olmuşsun. Danimarka sinemasını beğeniyorsan sana Adam's Apples filmini ve Submarino'yu önereyim. Adam's Apples da Mads Mikkelsen var. Submarino da Jagten'in yönetmeninden.

Yok ya ne sinefili. :D @Danger UA!

Kuzey ülkelerinin filmlerini seviyorum. Adam's Apple, Jagten'i izlediğimden beri listemde. Diğer film için ise Vinterberg'ün Festen'ini izlemedim henüz. Önce onu izlerim muhtemelen. :D

O zaman ben de sana izlemediysen Ondskan'ı önereyim. :D

Yok ya ne sinefili. :D @Danger UA!

Kuzey ülkelerinin filmlerini seviyorum. Adam's Apple, Jagten'i izlediğimden beri listemde. Diğer film için ise Vinterberg'ün Festen'ini izlemedim henüz. Önce onu izlerim muhtemelen. :D

O zaman ben de sana izlemediysen Ondskan'ı önereyim. :D

Ondskan'ı izlemiştim az biraz hatırlıyorum. Bir ara tekrar izleyeceğim.

@Danger UA! 9-10 vermemek çok film izlemekten kaynaklanıyor. Bu hızla izlemeye devam edersen 7-8 puanı bile epey az vermeye başlayacaksın bence. :)

Sana diyorum ama ben de çok farklı değilim. Sinemaya ilk başladığımda sürüyle 9-10 puan verdiğim film çıkardı ama şimdi 8 puanı çok nadiren geçiyorum. Beğeni düzeyinin yükselmesi güzel bir şey ama zevk alamamak kötü. Arada 9-10 puanlık filmler de çıkmalı karşımıza. :):)

@Danger UA! 9-10 vermemek çok film izlemekten kaynaklanıyor. Bu hızla izlemeye devam edersen 7-8 puanı bile epey az vermeye başlayacaksın bence. :)

Sana diyorum ama ben de çok farklı değilim. Sinemaya ilk başladığımda sürüyle 9-10 puan verdiğim film çıkardı ama şimdi 8 puanı çok nadiren geçiyorum. Beğeni düzeyinin yükselmesi güzel bir şey ama zevk alamamak kötü. Arada 9-10 puanlık filmler de çıkmalı karşımıza. :):)

Geçen yıl daha çok izliyordum puanlarım daha yüksekti. Bu sene neden böyle oldu acaba? Beğenme kriterim niye düştü?

Geçen yıl daha çok izliyordum puanlarım daha yüksekti. Bu sene neden böyle oldu acaba? Beğenme kriterim niye düştü?
Bu sene çünkü film haznende geçen yıl izlediklerin de var. Anladığım kadarıyla zamanın bol, bence kendine ek bir hobi falan bulmaya bak yoksa belli bir süre bunalacaksın iyice. Bende mesela şu sıralar dizilerde oldu dediğim şey. Komediler ve Game of Thrones dışında hiçbir diziyi beğenemiyorum. Bu gidişle yavaş yavaş hiçbir dizi izlemez hale geleceğim. :)

Bu sene çünkü film haznende geçen yıl izlediklerin de var. Anladığım kadarıyla zamanın bol, bence kendine ek bir hobi falan bulmaya bak yoksa belli bir süre bunalacaksın iyice. Bende mesela şu sıralar dizilerde oldu dediğim şey. Komediler ve Game of Thrones dışında hiçbir diziyi beğenemiyorum. Bu gidişle yavaş yavaş hiçbir dizi izlemez hale geleceğim. :)

Geçen yıl izlediğim hiçbir filmi bu sene izlemedim ki. Film bulmakta zorlanıyorum ama.

Geçen yıl izlediğim hiçbir filmi bu sene izlemedim ki. Film bulmakta zorlanıyorum ama.
Yok demek istediğim o değil. Mesela Fight Club'ı izlememiş biri o tarz bir şaşırtmacanın olduğu üçüncü sınıf bir filmi bile beğenebilir. Fakat sen Fight Club izlemiş biri olarak o tarz bir şey olan üçüncü sınıf filmi beğenmezsin, beğensen bile az beğenirsin. Çünkü sen o tadı Fight Club ile almışsın zamanında. Bunun yüzlerce film için olduğunu düşün. Artık seni şoke edecek bir senaryo, etkileyecek bir konu falan bulmak çok zor. Fakat biraz yavaşlarsan hem daha önce izlediklerini yavaş yavaş unutmaya başlarsın ve onların negatif etkisi azalır hem de izlenebilecek filmleri çabuk tüketmeyip film bulma sıkıntısı çekmeyi azaltmış olursun. :)

Kağıttan Kentler... Güzel bir film olmuş. Tabi biraz beklentimin altında kaldı gibi ama yinede beğendim filmi. Filmi arkadaşlıkların sevgiliden daha önemli olduğunu anlatıyor sonda.

Filmin oyunculuklarına gelirsek; Nat Wolff çok iyiydi. Ben filmde ilk gördüğümde biraz pasif gibi görmüştüm ama filmin yıldızıydı. Tabi filmin en komiği ve ren katanı Austin Abrams yani Ben oldu. :D Arabada tuvalet hikayesi, sonra Radar'ın üstüne dökmesi. :D

Ben açıkçası filmin sonunda daha farklı bir son bekliyordum.

Açıkçası ben Margo'nun gelmesini bekliyordum. Ama malesef gelmedi, ben gelir ve baloya birlikte giderler diye düşünmüştüm.

Filmin şarkılarıda güzeldi. Bu arada film ''Aynı Yıldızın Altında'' filminin yazarındanmış.

Puanım : 7.5

Sanırım filmi üç ayda falan anca bitirebildim. Bu filmi de izleyerek IMDb Top 100'deki tüm filmleri bitirmiş oldum nihayet. :Z

Filme geçecek olursam üç ayda bitirdim dediğimden de anlaşılacağı gibi çok sıkıcı ve ağır bir filmdi. Ya arkadaş film çekiyorsun tamam da 3 saat 20 dakika nedir. Hayır 2.5 saat falan yaptın anladık, diyelim çok iyi konun vardı 3 saati de anladık da yani 3.5 saat nedir? Film bu film. İnsanlar zamanında oturup sinemada bir kerede izlemişler bunu?

Türkleri kötülemişler vs oraları da çok önemli konu ama ben doğrusu filmi izlemeye katlanamadım bile. Çok sıkıcı geldi, konuda Türkler olmasına rağmen hiç ilgimi çekmedi. Çoğu yerde başka şeylerle de ilgilendim. Eğer Top 250'deki filmleri izleme gibi bir kaygım olmasa hayatta bitiremezdim. Zaten bir daha da David Lean filmi izlemem.

Puanı çok düşük vermiyorum, çünkü tam konsantre izleyemedim tamamını. Haksızlık etmemek adına:

4/10

Daha önce izledim tabiki ama şimdi buraya da yazmak istedim. :D Filmi bir kez daha izledim, her izlediğimde aynı samimiyeti, aynı eğlenceyi tattırıyor bana.

Woody ve Buzz'ı çok özlemişim. :D Woody'in kıskançlık havaları falan başlarına güzel belalar açıyor, Buzz'ın da oyuncak olduğunu kabullenememe durumu. :(

Tabi filmin ilk serisine Sid damga vurabiliyor. :D O korkunç ağzı ve gülüşü. :D

Şimdi filmin ikincisine geçtim, her serisi ayrı bir güzel. :bhr:

Yine güzel bir seri. IMDb'de en az oyu bu seri almış, 7.9 ile. Aslında güzel bir seri, neden böyle düşük aldığını anlayamadım açıkçası.

Aksiyonu bol ve güzel bir seriydi. Filmin en enerjiği Jessie filme dahil oluyor böylece. :Z Aslında bunun Woody ile birbirini sevmesi lazım, ama bu Buzz ile birbirini seviyor. :D

Filmin son ve bana göre en iyi serisi olan 3. filme geçeyim. :bhr:

Yok izlemedim de birkaç tane var öyle tv filmleri. Yılbaşı zamanı tvde yayınlanıyor. :):)

Toy Story of Terror adında 21 dakikalık 4. filmi var, başka yok sanırsam. Az önce gördüm onu, herkes beğenmiş ama sürenin kısalığından şikayet etmiş. :D İzlemezsem içimde kalır, başladım tüm seriye ona da bakıyım.

Toy Story of Terror adında 21 dakikalık 4. filmi var, başka yok sanırsam. Az önce gördüm onu, herkes beğenmiş ama sürenin kısalığından şikayet etmiş. :D İzlemezsem içimde kalır, başladım tüm seriye ona da bakıyım.
Toy Story That Time Forgot var bir de ama bunlara 4. film falan dememek lazım. 4. film yani Toy Story 4 2017'de çıkacak. :)

İlk kez izledim Oyuncak Hikayesi'nin bu filmini. Güzel olmuş ama çok kısa olmuş. Ben filmin bitişine doğru hikayenin sonunu göremeyeceğiz diye korktum valla. :D

Korku yüklü bir film yapmaya çalışmışlar, filmin yıldızı Jessie oldu ama, Jessie asla pes etmez. :D

Tek sorun sürenin kısa olmasıydı malesef. :(

Efsane seriye 1.filmi izleyerek bidaha başladım. Bütün gençlik filmleri arasında benim için yeri hep ayrı olacak bir film. Özellikle Stifler'ı izlemek müthişti, 2.izleyişimde ortak özelliklerimiz olduğunuda gördüm :D

Stifler'ın sapık hareketleri, Jim ve diğerlerinin saf halleri filan bayaa iyiydi, resmen 6-7 yıl önce ki halimi hatırladım :D

Bu seriyide Entourage gibi her sene izleme listeme alıyorum :D

Son Mesajlar

Forum İstatistikleri

Konular
172,190
Üyeler
8,467
Son Üye
Spito1961