En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Başları sıkıcı başlasada film ilerledikce açıldı. Genel olarak ana konusu diğer gerilim, psikolojik filmlere benzer. Film kitap uyarlaması ayrıca, beğendim genel olarak. Çok tanıldık oyuncular yok zaten genç oyuncu kadrosu ağırlıklı bir film. Devam filmi de çekilecekmiş ona sevindim.

Puanım; 8/10

Küp serisini daha yeni izledim 2. filmi çok daha farklı ve değişik. Bence 2. filmini de bir izle. :)

Dün izledim. :D Kızcağıza neler ettiler ya. :(
Beğenmediğim ilk filmin çok daha düşük puanlı (5.7) ikinci filmini izlemem.İlk filme hayran kalsam bile 2.'yi zaten izlemeyecektim.:)

Beğenmediğim ilk filmin çok daha düşük puanlı (5.7) ikinci filmini izlemem.İlk filme hayran kalsam bile 2.'yi zaten izlemeyecektim.:)
Sen bilirsin ama 2. filmde küpler arası farklı şeyler oluyor mesela bir küpden diğerine geçince zaman kavramı değişiyor, başka bir küpe geçince paralel evrende farklı bir boyuta açılıyor adam kendisini farklı bir kişilikte görüyor. Küplerden geçmek ilk filmdeki kadar kolay değil ayrıca. :)

The Jugde

bence yilin en iyi dram filmi
oyunculuklar mukemmel ozellikle Strongu begendim

Yorumsuz.Tek kelimeyle harika

Kendi kendime sordum neden şimdiye kadar izlemedim bu filmi diye.Meğersem bizde istesek böyle mükemmel bir film yapabiliyoruz.Kesinlikle Türk Sineması adına gurur verici bir film

Oyuncular zaten harika.Şener Şen, Cem Yılmaz,Çetin Tekindor,Okan Yalabık, hepsi muhteşem.Yan rolde olmasına rağmen Rıza Kocaloğlu da güzel oynamış.

Film sizi yer yer güldürüyor yer yer duygulandırıyor.Beni en çok duygulandıran sahne

İdris`in ölüm sahnesiydi.Cem Yılmaz o duyguyu verdi çok iyi yansıttı.

Puanım: 9

1983 yapımına göre bence daha vasat bir filmdi. Süresi kısa olduğu için olaylar çok çabuk gelişiyor ve bir anda film bitiyor. Oyunculuklarda çok başarılı değildi, sadece Tony'i oynayan Paul Muni çok iyiydi onun dışında öne çıkan biri yoktu.

Bu filmi izlemeyi düşünen varsa 1983 yapımı Al Pacino'nun oynadığı filmi izlemenizi tavsiye ederim. Süresi uzundur ama müthiş bir filmdir.

7/10

Eşkıya

Uzun zamandır bir türlü izlemenin kısmet olmadığı bu filmi hele şükür izleyebildim. Keşke daha önce izleseydim demeyeceğim çünkü o şeref bugüne aitmiş.

Tarlabaşı hayatını Ağır Roman ile birlikte (ki o filmi hiç sevmemeştim) çok iyi bir şekilde dile getirmişler.

Uğur Yücel ya saçını filan boyamış ya da birden bire çökmüş. 15 yıl içinde 30 yaş yaşlanmış gibi. Oynadığı karaktere çok iyi bir şekilde bürünmüştü, heralde o karakteri daha iyi kimse oynayamazdı.

Şener Şen efsane bir şekilde döktürmüş. Oyunculuğunu yorumlamak haddime değil. Karakteri yaşamış resmen.

Filmin sonu müthişti. Uzun yıllardır bu kadar güzel bir Türk filmi izlememiştim.

Yani ne desem az. Anlatılmaz yaşanır bir film. Başyapıt.

10 üzerinden 11.

Kafama şimdi dank etti. İsmail Abi'de bu repliği kullanmıştı

korkma sadece toprağa gideceksin, sonra toprak olacaksın, sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin oradan özüne ulaşacaksın çiçeği özüne bir arı konacak, belki belki o arı ben olacağım.

Burda Eşkıya ne demek istedi? Bence filmin önemli bir detayı. Ben mi yanlış anladım yoksa biraz ateistce bir reenkarnasyonvari miydi demek istediği? Yoksa kişinin yorumuna mı kalmış o olay? :)

Tabi yanlış anlaşılmasın öyle olup olmaması filme olan görüşümü etkileyecek değil, yalnızca yanlış anlayayıp anlamadiğımı öğrenmek için sizin de yorumunuzu merak ettim. :)

@OzaN @Danger UA!

Son düzenleme:

korkma sadece toprağa gideceksin, sonra toprak olacaksın, sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin oradan özüne ulaşacaksın çiçeği özüne bir arı konacak, belki belki o arı ben olacağım.

Burda Eşkıya ne demek istedi? Bence filmin önemli bir detayı. Ben mi yanlış anladım yoksa biraz ateistce bir reenkarnasyonvari miydi demek istediği? Yoksa kişinin yorumuna mı kalmış o olay? :)

Tabi yanlış anlaşılmasın öyle olup olmaması filme olan görüşümü etkileyecek değil, yalnızca yanlış anlayayıp anlamadiğımı öğrenmek için sizin de yorumunuzu merak ettim. :)

@OzaN @Danger UA!
Reenkarnasyon anlamı çıkarılabilir tabii başka ne çıkarılabilir ki. :)

Ama bence çok iyi bir replik. :):)

@OzaN @Danger UA!

Bence filmin en iyi sahnesi ve en iyi repliği.Evet reenkarnasyon anlamı var ama cennette buluşuruz tarzı klişe bir replikten çok daha akılda kalıcı ve etkileyici.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Scorsese'nin filmografisinde tam anlamıyla "ezik" duran bir film sanırım.Ama monoton bir hayatın 1 gece içerisinde ne duruma gelebildiği gülerek ve gererek anlatıyor.İzlemesi keyifliydi.Scorsese severler kaçırmasın.Griffin Dunne iyi oynamış.Filmin finali de çok iyiydi.:D

6.5-tan 7

Yorum şurada: https://fav10.net/forum/threads/enemy-düşman-film-bilgileri-yorumları.241957/#post-2235591

Yorum şurada: https://fav10.net/forum/threads/the-drop-kirli-para-film-bilgileri-yorumları.241960/#post-2235803

Son düzenleme:

The King's Speech

Buraya mesaj yazmayalı da bayağı zaman oldu. :D

Sıkıcı olacağını düşündüğümden dolayı ertelediğim bir filmdi. Ama yanılmışım.

Her şeyden önce konu tarihi ve enteresan bir olay olunca benim ilgimi çekti. Tarihi deyince öyle siyasi bir filmmiş gibi düşünülebilir ama siyasetten uzak bir filmdi.

Yönetmen başarılıydı. Ayrıca müzikler de filme yakışmıştı.

Colin Firth iyi bir oyunculuk sergilemiş. Zaten Oscar'ı da almış. Helena Bonham Carter'ı normal görmek isteyenler için de bir fırsat bu film. :D
The Best Offer'daki amcanın oynadığını bilmiyordum. Görünce şaşırdım ve sevindim.
Aklıma yediği kazıklar geldi. :D

Çıktığı sene çok iyi filmlerin olduğu bir sene. Oscar'ı alması biraz garip geliyor izlemeden ama tam Oscarlık bir film. Bu arada Shutter Island adaylık bile alamamış mı? 😕

8/10

Son düzenleme:
lucy.jpg

Harika bir film kesinlikle tavsiye ederim. :)

Ekşi'nin meşhur hiçbir şey beğenmeyen timi tarafından vasat ilan edildiğini görünce ne kadar güzel bir film olduğunu bir kez daha fark ettim :F

Bence çok sürükleyiciydi, film boyunca hiç sıkılmadım. Gerilim dozu yerindeydi. Dr Nash'in işkence yapan adam olduğu zannedilen sahne güzeldi. Tam yeter be kardeşim çok klişe değil mi bu diyordum ki toparladılar :D
Mike tuhaf adam. Hem kadını seviyor hem türlü işkencelerle hayatını mahvediyor hem de daha sonra düzeltmeye çalışıyor (b)
Claire ve Chrissy buluştuğunda ben bile sevindim. :F
Adam için daha iyi birini bulabilirlerdi.ss
8.5/10