Doğum Günün Kutlu Olsun Tolstoyevski !

Merak ediyorum seni ya. Bence bir kere @Ahmed'in programına konuk olmalısın. 😁 İyi yerde okuyormuşsun, bölümünü hep felsefe ve edebiyat diye düşünmüştüm. Şaşırdım.

Daha önceki yıllar o tür sohbet programlarına katılmışlığım olmuştu forumda ama fotoğraf anlamında diyorsan unut o işi
Ama merakını gidermek için belirteyim gayet ufak tefek çelimsiz zayıf bir adamım hatta geçenki fırtınada az kalsın yer çekimine aykırı bir durumda bir durumda bulacaktım kendimi
Ama bu tripleri bir kenara bırakırsak insan bir şekilde yaşamalı ve var olmanın değerini bilmeli

Reactions: blacklion
Ahh ne güzel işte
Doğum günü kutlu olsun demekten ziyade iyi ki doğmuşmusun @Tolstoyevski diye sorarak derin düşüncelere gark ediyorum

Her iki türlü de teşekkür ediyorum
Keşke hiç doğmasaydım dediğim zamanlar oldu ancak yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe misali ölümsüz olmayı da en az ölüm kadar arzuladığım için bir şekilde yaşam denen gizemli şeyin ortasında bulunmuş olmaktan şikayetçi değilim, en azından şimdilik

Reactions: Forumdash

Yakın çevremden de hiç güneşe çıkmıyorsun o yüzden hastalanıyorsun tarzı söylemler hep işitmiştim ama dediğin gibi kış insanı olmakla alakalı sanırım, metroları kutsal mekan kabul ederken güneşli ortama çıkınca güneşe kurşun sıkasım geliyor yüzümü mahvettiği için

Ama homofobik olduğum konusuna katılmıyorum, Eşcinsellik olgusunu (eşcinselleri değil) eleştirmek ile homofobi olmak arasında büyük bir fark var bence ve din, bilim de dahil hiçbir konu ve olgu eleştireye kapalı ve tartışılmaz olmamalı kabul edeceğin üzere

Bu arada hep gururla söylerim, ergenlik ortalarında yani lise başlangıcı döneminde tutkulu bir şeriatçı ve laik düzen karşıtıydım. Zaman içinde yavaş yavaş fikirlerim yüz seksen derece değişti ama geçmişimi tamamen yaşanmamış kabul etmiyorum tam aksine hazır, aileden hiç sorgulamadan alıp kabul etmiş olmak yerine kendi doğrularımla yolu bulmuş olmak bence daha değerli

ben seni bu bayrak altında yaşadiğini sanıyordum 🇨🇭
yanlişssam düzelt
ya neden neden neden karşımdakilerin hafızası bu kadar kötü

hâlâ tahmin yürütüyorsun, emin değilsin. Ben bas bas her yerde yazıyorum ülkemi. Yetmiyor Eurovision konusunu açıyorum ülkemin. O da yetmiyor bir ara iki ülkemin bayrağının bulunduğu avatar kullanmıştım.
ah ah, tamam yaşlısında, bukadar olmazki 😱 @Ahmed @Sherlock @MasacRE

D vitamini konusunu Pharmaton ile gidermeye çalışıyorum ama haklısın en güçlü vitamin güneş sonuçta üstelik şu virüs probleminden dolayı bu dönemlerde muhtacız bol güneşe

Tartışma kelimesi hep olumsuz algılanır tıpkı eleştiri kelimesi gibi ancak ben ikisini de çok severim ve bakkalda orada burada siyaset tartışmaktantan kaçınmam, önemli olan şahsileştirmemektedir geri kalan her şey mübah
Bu homofobiklik konusunu da beni tam olarak tanımıyor oluşuna veriyorum, gerçi @berkann da bir ara öyle olduğumu söylüyordu baya tartıştığımızı hatırlıyorum ama nihayetinde emin ol değilim
Her şeyden önce Türkiye’de eşcinsel evlilik olsun mu diye referandum yapılsa buna evet oyu verirdim çünkü her türlü “şahsi özgürlüğü” savunuyorum ve saygı duyuyorum. Tartışılacak kısım eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmesi, buna karşıyım çünkü her bebek her küçük çocuk bir anne şefkatiyle büyütülmeli. Yani bilmiyorum, kadın şefkati annelik içgüdüsü vb bunlar doğadan gelen şeyler. Bu yüzden 2 erkeğin anne-baba rolünü üstlenmesi ile bir kadın bir erkeğin üstlenmesi aynı olmamalı. Ve dahası kadın eşcinselliği de beni hiç mi hiç rahatsız etmiyor hatta bu forumda bile savunduğum oldu, ama homofobik dediğin adam kadın eşcinselliğini de eleştirir savunmaz kötü düşünür?

Tamam biri isveç diğeri isviçre birbirlerine türkçe olarak yakın isimler çok doğal kariştirmam
onlar da mı kariştiriyor yoksa niye etiketliyorsun

Reactions: Dosi
Tamam biri isveç diğeri isviçre birbirlerine türkçe olarak yakın isimler çok doğal kariştirmam
onlar da mı kariştiriyor yoksa niye etiketliyorsun
Sherlock hafıza konusunda berbat. Ahmed'e az önce hafızasındna şikayet etti. Masacre ile de şu hafızadan çok muhabbet döndü. Ondan etiketledim

Yahu hiç mi profilime uğramıyorsun meraktan
tonla memleketim hakkında mevzular dönüyor

ÜLkene baktım yazmıyor
hakkında kısmında kadın ve pedegog oldugun yazıyor
Gerçi rehber hocası da olabilirsin

Reactions: Dosi
Reactions: Harunnn60
Kaç oldun sen şimdi
97'li misin 98 mi
yaşlarımız yakındı şimdi

Bak sana değer veriyoruz, kriterlerimizi bile çiğnedik
az sende gör arkadaşlarım peşimden koşuyor diye.

Reactions: Tolstoyevski

İşte homofobiklik konusuna bu yüzden katılmıyorum, yani bu da homofobikliktir diyorsun ama bunun ana vatanı Amerika’da redneckler filan dururken onlarla aynı kategoriye sokman adaletsizce olur bizi
Bir kere ben sınırsızlığı savunuyorum tabi ki belli başlı sınırlar dahilinde; insan yaşamı, temel hakları gibi. Ancak onlar haricinde ne bir devlet sınırı ne de ırk kavramı farklılığı tanımıyorum esas olarak, hal böyleyken neden ve nasıl homofobik olabilirim ki?

Bu iki erkeğin öpüşmesinden rahatsız olmak durumu ise esasında Özgürlüktür. Ne zaman ki “ben rahatsız oluyorum, o yüzden yasaklansın” diyecek olunursa o zaman “homofobia” dersin, buna hiçbir itirazım olmaz. Ancak insanlar daima bir şeylerden rahatsızlık duyar, senin de duyduğun çok şey vardır şimdi tek tek örmek vermeyelim. Fakat bir de işin hetero olma durumu var, ki doğadaki insan da dahil tüm hayvanların belki %99’unu kapsayan ve bütün insan-hayvan yaşamının var olmasında en önemli rol oynayan etken heteroseksüel diye tanımlanan canlıların varlığıdır bildiğin üzere. Belki de bu yüzden, hetero olan erkekler “içgüdüsel” olarak eşcinselliğe karşı mesafelidir ve izlemekten rahatsızlık duyuyordur? Sizin olaya kendi açınızdan bakmanızı doğal karşılıyorum ama bir de öteki tarafın bakışından bakmak gerekebilir. Tüm bunları özgürlüğe müdahale durumları için söylemiyorum, her türlü özgürlüğe müdahale ahlaksızlıktır. Sadece “neden eşcinsel olmayanlar eşcinsel ilişki sahnesinden rahatsızlık duyuyor?” diye sorguladığın için, bunun nedenine dair bir düşünce ifade etmek istedim “homofobia” etiketi haricinde.