tamam anladımtarih konuları değil panpa rte ne derse o
tarafsızım
tamam anladımtarih konuları değil panpa rte ne derse o
yok beyazsoy senaryo konusunda yadım eder onlara
Ataturke bandırma vapuru(öyle yıkık dökük değil vahdetinin kendi vapuru) verip samsuna yollayan kim amacabaozaman ülkeyi vahdettin kurtarmış olur
çiğdemin güzel kızları yorumlarkenki tarafsızlığı kadar tarafsız o da hakkını yemiyeyimtamam anladımdiyor amatarafsızım
hah demedim mi geldi işte klasik cevapAtaturke bandırma vapuru(öyle yıkık dökük değil vahdetinin kendi vapuru) verip samsuna yollayan kim amacaba
beyazsoy @xemrexxx senin bu cevabı vereceği tahmin etti , sende aynısını verdinAtaturke bandırma vapuru(öyle yıkık dökük değil vahdetinin kendi vapuru) verip samsuna yollayan kim amacaba
bu beyazsoyun görüşü değil panpa hloğizm akımının genel görüşübeyazsoy @xemrexxx senin bu cevabı vereceği tahmin etti , sende aynısını verdin
çiğdemin güzel kızları yorumlarkenki tarafsızlığı kadar tarafsız o da hakkını yemiyeyim
hah demedim mi geldi işte klasik cevap
Ne yapayım emre gibi tarihi mi bukeyim. Ecevit bile bu gerçeği kabul etmiş emre kabul etmese ne yazar))). Ayrıca vahddettin ülkeyi kurtardı demiyoz ))beyazsoy @xemrexxx senin bu cevabı vereceği tahmin etti , sende aynısını verdin
sende bir hülogizm birde agalık sistemini yenemedinbu beyazsoyun görüşü değil panpa hloğizm akımının genel görüşü
agalık sistemini püskürttüm en azından artık vadi bölümünün dışına taşmıyorlar peksende bir hülogizm birde agalık sistemini yenemedin
agalık sistemini püskürttüm en azından artık vadi bölümünün dışına taşmıyorlar pek
hüloğizmi nasıl yeneyim adamlar güç kazanırken ))
Bırak o my yi gerçek sanıyor ne anlatıyon)))sende bir hülogizm birde agalık sistemini yenemedin
gerçek sanmadığım için savunduğumu kaç kere söyledim ayrıca diriliş gibi olmayan tarihi karakterleri ana akrakter yapan diziyi savunurken my ye laf atma dönemin bitti beence komik oluyorsun çünküBırak o my yi gerçek sanıyor ne anlatıyon)))
sen kendini ne sanıyon ya bizi püskürtmüşmüş fazla hayal alemine dalıyosunagalık sistemini püskürttüm en azından artık vadi bölümünün dışına taşmıyorlar pek
hüloğizmi nasıl yeneyim adamlar güç kazanırken ))
tarih kayıtlarda ismi geçmiyor diye osmanlı padişahlarının anneleri de yok o zaman ))) padişahlar ağaç kavuğunda dogdular ))) o zamanlara ait tarihi kaıtlar yeterli değil bunu sana kaç kez anlaatcağım. tapınak şövelyelerinin bir lideri var ne yaptıkları kimlerle irtibatlı olduğu biliniyor. sonuçta bu bir dizi ve ertuğrul gazinin hayatını çaptırmadan anlatıyor öyle hayratları pşan diğer hatunlarla iyi geçinen bir hürrmei cani olarak tanıtmıyor. bizim gerçeklikle kastımız o tarihi karakterleri gerçek kimliğiyle anlatma yoksa ara kaçırma döğüş vs.. olaylar tabiki kurmaca olacak sonuçta bu dizigerçek sanmadığım için savunduğumu kaç kere söyledim ayrıca diriliş gibi olmayan tarihi karakterleri ana akrakter yapan diziyi savunurken my ye laf atma dönemin bitti beence komik oluyorsun çünkü
tarihi kayıtlar tapınak şovalyesi demiyor ertuğrulun savaştığına panpa adam tarihte savaşmadığı ile dizide savaşıyor ))tarih kayıtlarda ismi geçmiyor diye osmanlı padişahlarının anneleri de yok o zaman ))) padişahlar ağaç kavuğunda dogdular ))) o zamanlara ait tarihi kaıtlar yeterli değil bunu sana kaç kez anlaatcağım. tapınak şövelyelerinin bir lideri var ne yaptıkları kimlerle irtibatlı olduğu biliniyor. sonuçta bu bir dizi ve ertuğrul gazinin hayatını çaptırmadan anlatıyor öyle hayratları pşan diğer hatunlarla iyi geçinen bir hürrmei cani olarak tanıtmıyor. bizim gerçeklikle kastımız o tarihi karakterleri gerçek kimliğiyle anlatma yoksa ara kaçırma döğüş vs.. olaylar tabiki kurmaca olacak sonuçta bu dizi
nasıl demiyor ya tapınak şovelyelerinin tarihini oku önce .. adamlar haç yolunda (kudüse giden yol) güvenlik sağlıyor ,mlletin parasını koruyor. tarihte haçlı ordularıyla ertugrul gazinin savaştığı yazılı bu haçlı orduları kimlerden kurulu aceptarihi kayıtlar tapınak şovalyesi demiyor ertuğrulun savaştığına panpa adam tarihte savaşmadığı ile dizide savaşıyor ))
çarpıtmanın kralı var panpa adam karısı ile anlı şanlı şekilde evleniyi burada adam karısı tecavüz edilecekken buldu )) adamın 2 abisi ile ilgili bilgiler yanlış ))
okudum merak etme başka şovalyeler o sırada ertuğrul gazinin karşısında ))nasıl demiyor ya tapınak şovelyelerinin tarihini oku önce .. adamlar haç yolunda (kudüse giden yol) güvenlik sağlıyor ,mlletin parasını koruyor. tarihte haçlı ordularıyla ertugrul gazinin savaştığı yazılı bu haçlı orduları kimlerden kurulu acep
))). dah yeni okudum sayılır )))
bu dizi bunlar reytin için yapılıyor, eşi kaçırılacak falan filan yoksa sen git belgesel izle bire bir aynı yapılan şey dizi olmaz ki zaten bire bir neler olmuş kaydı da yok
abileriyle ilgili durum ortada ertuğrul abileriyle aynı fikirde değil adam cengaver oldugu için batıya göç ediyor abileri küçük olsun benim olsunculardan çıkıyor)) bunu anlamak için biraz mantık olması yeterli ))) abileri eski urtları horosona göç ediyor ertugrul batıya
babası ölene kadar babalarının yanında tabi ayrılmayacaklar töre bilmez misin ))) babadan sonra ayrıldıklarına göre aralarına husumet ve fikir ayrılıgı var. yani yakın yerlerde dursalar neyse adamlar analarını bırakıp horosana gidiyor. yani tek ertugrulla değil annaları ve küçük kardeşleriyle de sorunları var. zaten küçük kardeş dündar sonra osman beyle problem yaşıyor. paso çatışma var osmanlının ilk kuruluşunda. liderlik böyle bir şey kolay kazınılmıyor )))okudum merak etme başka şovalyeler o sırada ertuğrul gazinin karşısında ))
abileri ile ilgili durum dizinin uydurması babaları ölene kadar tüm kardeşler babanın yanında ölünce ayrılıyorlar
eşi kaçırılıp kötü durumlara sokulacaksa her şey kurgulanabilir o zaman sonuçta eşi de bizim ecdadımız eşi öyle durumalra düşünce ecdada bişi olmuyorsa her şey normal hadi çüz))
tamam işte dizide kardeşler ayrı baba hayattayken )) nasıl gerçekçi tarih bu))babası ölene kadar babalarının yanında tabi ayrılmayacaklar töre bilmez misin ))) babadan sonra yrıldıklarına göre aralarına husumet ve fikir ayrılıgı var. yani yakın yerlerde dursalar neyse adamlar analarını bırakıp horosana gidiyor. yani tek ertugrulla değil annaları ve küçük kardeşleriyle de sorunları var. zaten küçük kardeş dündar sonra osman beyle problem yaşıyor. paso çatışma var osmanlının ilk kuruluşunda liderlik böyle bir şey kolay kazınılmıyor )))
tapınak şovelyelerin tarihini oku öyle gel.. en güçlü kurum o zamnlar onlar haçlılar içinde. bankacılık yaptıklarından bayağı bir güçlenmiş durumdalar. illa karışlatılar aksi mantıklı değil
nasıl ayrı kardeşlerı ya sen nasıl izledin dziyi )))tamam işte dizide kardeşler ayrı baba hayattayken )) nasıl gerçekçi tarih bu))
tapınak şovalyelerini biliyoruz ertuğrul ggazi ile ilgileri yok ucuz kahramanlık yaratmak için popüler isim kullanmış senaristler ucuz numara ama vatandaş yutar sever bu tarz şşeyleri)
dizide 2 oğul var diğer 2 oğul nereye gitti?nasıl ayrı kardeşlerı ya sen nasıl izledin dziyi )))
tapınak şövalyelerin ertugrul hgaziyle baya bilr ilgisi var. haçlı ordularıyla savaştıgına göre haçlı ordusunda tapınak şövalyeleri olduguna durum açık düz mantık gerek sadece )))