Diriliş Ertuğrul - Genel Sohbet Konusu

Aynen kesinleşti.

Sen Süleyman Şah ölmez diyordun, gerçektende olabilir, iyi tahmin.

Tarih kitaplarında onunla ilgili pek bilgi verilmiyor şahsen öyle bir şey yapmazlar çünkü osmanlı devletinde kadınlar devlet işine duraklama dönemi ile giriyorlar. Üstelik hayma ana berguzar korelin annesi biliyor muydun?

@papuleoo aga sen birsürü bölüm kaçırdın izle kesinlikle.

Ben biliyordum annesi olduğunu bakalım neler olacak.

Aynen kesinleşti.

Sen Süleyman Şah ölmez diyordun, gerçektende olabilir, iyi tahmin.
yok bilmiyordum

tarih kitaplarında yoksa eğer kötü kadın yazılmasında sakınca yok ayol görmedinizmi kadını beylik konuşmasında yakın çekimlerde kötü kadın izlenimleri verdi bakısları değişti falan kesinlikle 2.sezonda beyliği bırakmıcak ben ertuğrullara kötülük yapıcak diye düşünüyorum gündoğdu zaten sağlam papuç değil kurtoğluyla iş birliği yapıyordu şimdide annesiyle birlikte iş birliği yapıp ertuğrulların basına çorap örücek bunalr kesin

@papuleoo aga sen birsürü bölüm kaçırdın izle kesinlikle.

Ben biliyordum annesi olduğunu bakalım neler olacak.
Aynen aga ben çok geri kaldım en son turgut ertuğrulu bıçaklıyordu hatta o bölümünde sadece o sahnesini izledim. Bir ara izlemeye çalışacağım. Kızı yüz olarak hiç annesine benzemiyor

Aynen aga ben çok geri kaldım en son turgut ertuğrulu bıçaklıyordu hatta o bölümünde sadece o sahnesini izledim. Bir ara izlemeye çalışacağım. Kızı yüz olarak hiç annesine benzemiyor
Biraz benziyor, geride kalmışın izlersin.

Herşey olabilir yeni sezonda kadroya baya oyuncu dahil olacak, sen kimi istiyorsun kızz.

sen fazla muhteşem yüzyıl izlemissin)) Ertuğrulun annesi kötü olmayacak abiyle tartışmada Ertuğrulu koruyacak Dündari da alıp ertugrulun yanında kalacak

yok Suriye'de ölen süleyman şah sulcuklunun kurucusu aama yanlış biliniyor. genel geçer bilgiye müdahale etmemişler (siyasi olaylar var ondan dolayı) Ertuğrulun babasının mezarı ankara olduğu söyleniyor bu da gösteriyor ki süleyman şah suriyeden gelirken ölmüyor

Doğru veya yanlışlığı tartışılır ama bu konu hakkında her kaynak başka bir şey diyor. Araştırmacı tarih kitaplarından tut kpss kitaplarına kadar hepsi farklı telden çalıyor. Yalnız meb ilköğretim kitabı osmanlı diyor, ösym ise adanadolu selçukluları diyor 😕 kısacası bilinmezlik gibi bir şey.

vallahi son bulgular bu yönde hatta Ertuğrulun babasının ismi gündüzalp olduğu ve mezarının yeri bile belli. İşte devlet bahçeli tarafından açılan türbesi
http://www.gazigunduzalp.com/gazigunduzalp.htm

Aga şöyle bir şey var; ertuğrulun babasının adının gündüzalp olduğunu yaza iki kitap var ama o da ön adı zaten diziye bakınca fıratta ölen kişinin osmanlının kurucusunun babası süleyman şah olarak ortaya çıkıyor.

benim okuduklarimdan anladığım bunlar Osmanlı'nın algı operasyonu bunları yayan osmanlı bürokrasisi. sebebi de bizim konumuz Selçukluya gidiyor dedirtmek için. hatta kayı boyu hikayesi de böyle kayı boyu turklerde yönetici sınıf olduğunda Osmanlı'nın o boydan geldiğini öne sürerek halkın itaatini sağlanmış. Halil inalcik Osmanlı'nın kayilardan gelmediğini çok açık olarak yazıyor. bunları yapmasının bir avantajı diger beylikleri kontrole altına alıp Selçukluyu toparlamak

kısacası osmanlı taa o zamanlardan kitleleri yönetme sanatını bulmuş bunlar devlet olmak cihan imparatoru olmanın şartları şimdi bu algı operasyonlarını küresel çapta üst akıl yapıyor

sen fazla muhteşem yüzyıl izlemissin)) Ertuğrulun annesi kötü olmayacak abiyle tartışmada Ertuğrulu koruyacak Dündari da alıp ertugrulun yanında kalacak
ne muhteşem yüzyılı bee en büyük düşmanlarındanım ben o dizinin

senin dediğinde olabilir benim hiçbiryerden bakıp aldığım bilgi yok tamamen izlediğim sahneden hissettiğim şeyi yazdım bu kadının beylik konuşma sahnesindeki içindeki kötü kadını gördüm ben

haymen anayı kıskandı yani)) kadının beylik konuşması artık süleyman şah yerine o obanani atası olacak ondan o bir çok kararı o verecek

canım dirilişim
kız @Çiğdem- görüyon mu
@vadikızı @EFE UYSAL

Alper Kıratik :''12 yıldır KVP izledim 500 bölümdür bulamadigim heyecani Diriliş Ertuğrul da buldum dizide emeği geçen herkese teşekkür ederim''

ben bu konuya uğramıyom diye atıp tutuyon demek dilini keseim senin