Zey TV Cevapsız Sorular-3.Bölüm Konuğu-Tolstoyevski

Kimileri zevk ve sefa içinde yaşarken mağara ovuğunda yaşamak koymaz mı insana...

Reactions: Tolstoyevski
Evet;
İsimsiz Dostum benim...
Hayatıma İsimsiz birini aldık oda bu adam

1.... Benim Hakkımda Ne Düşünüyorsun?
2....Benim Hakkımda Ne DÜŞÜNMÜYORSUN?
3... Arafda kaldığın anlarda karar vermek için neler yaparsın ?
4... Ağladığını gizlemek mi yoksa cessurca ağlamak mı?
5... Aşk mı? Sevgi mi?
6... İlk aklına gelen şarkı?
7... Bir çiçek olsaydın hangi çiçek olmak isterdin?
8...Dilenciye para verir misin?
9... Batıl inançların var mı?
10....Dayak yedin mi?
11... Galatasaray olmasaydı hangi takım olurdu?
12... Harry potter asası sende olsa ve 3 sihir hakkın olsa.............

Haydi canım kolay gelsin;
Bu işler çemensiz pastırmaya benzemez

@Tolstoyevski

Kimileri zevk ve sefa içinde yaşarken mağara ovuğunda yaşamak koymaz mı insana...
Adaletsizlik insanın sinir hücrelerine bile dokunuyor ve tüm medeniyet tarihi bundan kaynaklanan olay ve gelişmelerden ibaret bir bakıma. Ama kendini yiyip bitirmek de bu adaletsizliği örtmüyor. Eninde sonunda herkes iki metrelik çukura girecek ya da kül olacak her neyse, bu yüzden alınan nefesin değerini bilmek ve her şeye rağmen yaşama barışık olmaya çalışmak en mantıklısı değil midir?...

Reactions: Dosi and eskici
Doğru söylüyorsun. Neyse daha fazla bu acı hayat mevzusunu uzatmayalım
bazen hayat çok zorlasa da ben de inadına yaşamaktan yanayım
kim bilir belki bir gün...

Evet, dün Cıvıklı resmi attığın zaman tahmin etmiştim aslında ama şaşırdım.

Elbiz'i biliyorum, her sene gittiğimizde gittiğim bir yer. Ama her sene durumu kötüye giden bir mekan, bakımı iyi değil oranın. Aygözme'ye hiç gitmedim, ama duydum adını.

Evet;
İsimsiz Dostum benim...
Hayatıma İsimsiz birini aldık oda bu adam

Haydi canım kolay gelsin;
Bu işler çemensiz pastırmaya benzemez

@Tolstoyevski

1.... Benim Hakkımda Ne Düşünüyorsun?

Bu sorunun cevabını biliyorsun ve uzun yazamayacağımı da çünkü söylemekten çok hissettiren kişilerdenim sanırım bilirsin.

Şaka bir yana, foruma son dönemde katılıp da zaman içinde kanımın hızlıca kaynadığı kişilerin başında geliyorsun. Enler listesinde de belirttiğim gibi deli dolu bir kişiliğin ve aksiyon adamı izlenimin var. Sıcakkanlısın ve iyi bir dert ortağısın... Velhasıl böyle şeyler işte.

2....Benim Hakkımda Ne DÜŞÜNMÜYORSUN?

Ayrıntılara pek takıldığını düşünmüyorum. Takıntılı ya da hırslı olduğunu da. Hatta özetle hiçbir kötü şey düşünmüyorum diyebilirim.

3... Arafda kaldığın anlarda karar vermek için neler yaparsın ?

Birlikte Leyla ile Mecnun mu izleyeceğiz yoksa gezecek miyiz diye tartışır dururduk @Araf ile
(bu espriyi yapmasam olmazdı...)

Bu tür dilemma durumlarında genellikle ilk hissettiğimi, kalbime daha yakın geleni seçerim. Çünkü zamanında ilk düşündüğümden tereddüt edip de ikinciyi seçtiğimde çok pişman olduğum oldu sınav sorularında en basit. Hayatın kendisinde de durum böyle. Genellikle ya önce düşün sonra karar ver durumu vardır ya da önce karar ver sonra üzerinde düşün durumu. Hayat düz çizgide ilerlemediği ve biz de robot olmadığımız için iki durum da zaman zaman uygulanır elimizde olmadan...

4... Ağladığını gizlemek mi yoksa cessurca ağlamak mı?

Başkalarından gizlemek ama uğruna ağlanılan kişiden değil. Çünkü her bir damlası aynı zamanda o kişiye verilen değerin parçaları olurdu.

5... Aşk mı? Sevgi mi?

Aşk daha tutkulu olandır, sevgi ise daha değerli ve üstün olan. İkisi de çok iç içe girmiş kavramlardır aslında ve bazen ayırt etmek imkansız gibidir.
Aşk gözü kör eder, sevgi ise karşındakini her yönüyle kabullenmektir. Bu yüzden sevgiyi tercih ederim.

6... İlk aklına gelen şarkı?

Resimdeki Gözyaşları.

7... Bir çiçek olsaydın hangi çiçek olmak isterdin?

Klasik olacak ama gül yani rosa.

8...Dilenciye para verir misin?

Dilencilik kültürü etik bir şey değil ve duygu sömürüsünden faydanılan bir sektör adeta. Onlar yerine emeğiyle peçete satan insanlara yardımcı olmak daha doğru geliyor.

9... Batıl inançların var mı?

Takıntılı olduğum bir batıl inanç hatırlamıyorum ama genel anlamda ilal ki vardır şu an aklıma gelmese de... Mesela... yok düşündüm ama şu an aklıma gelmiyor.

10....Dayak yedin mi?

Dayak derken ağzın burnun kanaması derecesinde ise en azından şimdilik hiç başıma gelmedi çok şükür.
En son tekme tokat kavgayı 10-11 yaşlarında çocukken yaşamıştım çocukça şeylerden. Genel olarak kendi halinde takıldığım için zaten kavga kültürüne pek erişmek mümkün olmadı. Tabi ilkokul zamanlarında aileden yenen terlik, tokat gibi şeyleri saymıyorum.

11... Galatasaray olmasaydı hangi takım olurdu?

Bunu düşünmek çok zor çünkü gerçekten ligdeki 18 takım içerisinden 17'sine hiç sempati duymuyorum. Yani Galatasaray hariç ligde yakınlık duyduğum bir takım yok ki hemen şu olurdu diyebileyim... Ama gerçekçi olmak gerekirse zaten İstanbullu olduğum için üç büyüklerden biri olurdu yine ve büyük ihtimalle Fenerbahçe olurdu.

12... Harry potter asası sende olsa ve 3 sihir hakkın olsa.............

Bunu geceye cevaplayayım çünkü üzerinde düşünülmesi gereken güzel bir soru ve şimdi üst üste cevapladığım için layık bir cevap gelmeyebilir.

Soruların için çok teşekkür ederim, gerçekten söylediğin kadar varmış terlemedim değil.

• İstanbul'da bulunan, en sevdiğin tarihi yapı hangisi?
  • İstanbul'da gezmekten/yürümekten/gitmekten en çok keyif aldığın yer? Bunların üçü için ayrı yerler de söyleyebilirsin elbette. Orası sana bağlı tamamen.
  • Gidip yerinde yemekten keyif aldığın bir İstanbul yemeği/yiyeceği var mı, varsa hangisi? Söz konusu İstanbul olduğu için neredeyse her türden yemeğe ve yiyeceğe ulaşma şansımız var, bu yüzden belki bu soruma spesifik bir cevabın yoktur. O yüzden ayrıca en sevdiğin yemeği de sorayım, acıkacağız yine...

Sorular nedense taş gibi geldi, masa başındaki Ekrem abi gibi hissettim maşallah.

• İstanbul'da bulunan, en sevdiğin tarihi yapı hangisi?

Birçok tarihi yapısını severim ama içlerinde en çok sevdiğim ve kendimi bulduğum yer Galata Kulesi.. Ona giden sokağa girildiğinde onun o devasa karizmatik silueti.. Öyle bir yapı ki hem uzaktan bakıldığında göz zevki veriyor hem de içine girip üstünden o tüm İstanbul'u gözünün önüne seren balkonundan bakıldığında nefes kesiyor... Kız Kulesini de uzaktan çok severim. Ama yanına gitmek hiç nasip olmadı. Zaten Kız Kulesini uzaktan sevdik, yanına gidersem onu göremeyeceğim için o etkiyi vermez diye korkuyor ve hayal kırıklığı yaşamamak için gidip görmeyi erteliyorum...

• İstanbul'da gezmekten/yürümekten/gitmekten en çok keyif aldığın yer? Bunların üçü için ayrı yerler de söyleyebilirsin elbette. Orası sana bağlı tamamen.

1-) İstiklal Caddesini Taksim yönünden başlayarak baştan sona gezmek, arada ara sokaklara dalıp çıkmak ve yürüyerek Karaköy'e, oradan Eminönü'ne belki turlamak. Ama sadece Taksim-İstiklal de yeterlidir ayaklar için.

2-) Kadıköy'de rıhtımdan başlayıp balıkçılar çarşısı civarlarını turlamak.
3-) Sarıyer'deki Kireçburnu sahili boyunca o uzun sahil şeridinde yürüyüp Leyla ile Mecnun'u yad etmek...

• Gidip yerinde yemekten keyif aldığın bir İstanbul yemeği/yiyeceği var mı, varsa hangisi? Söz konusu İstanbul olduğu için neredeyse her türden yemeğe ve yiyeceğe ulaşma şansımız var, bu yüzden belki bu soruma spesifik bir cevabın yoktur. O yüzden ayrıca en sevdiğin yemeği de sorayım, acıkacağız yine...'

Öğrenci olduğum için bu konuda kesinlikle spesifik bir şey diyemem
Ev yemeği gibisi yok.

Reactions: Dosi and Sherlock
Enescim..İstanbuluda gözüme gözüme

Reactions: Sherlock

İkinci soruya verdiğin cevaplar konusunda neredeyse birebir aynı düşünüyoruz, gerçekten inanılmaz. İstiklal Caddesi'nin sonuna kadar gidip Şişhane metronun oradan doğru -ara, dar ve eski sokaklar biliyorsun- Galata Kulesi'nin de önünden geçerek Karaköy/Eminönü'ne doğru geçiş yapmak... Cidden muazzam bir deneyim, özellikle de sonbahar veya kış mevsiminde...

Kadıköy ve Sarıyer konusunda da benzer düşünüyoruz ama Galata Kulesi ve civarlarının yeri kesinlikle ayrı.

Cevapların için teşekkürler Tols

Düşünceler karşılıklı ❤

İlerleyen günlerde gene karşına padişah fermanı niteliğinde sorularımla çıkabilirim

Düşüncelerin için teşekkürler. @Sherlock, @MEnes bak, sıva böyle yapılır.

Ulan yuh be kardeşim... 7/24 sizi sıvıyoruz yine de yeterli gelmiyor adamlara.
Adaş şöyle kalitelisinden bir sıva konusu açıp, aşağıdakine vurmak lazım...
Halkımız bunu özledi demek ki... @MEnes

Reactions: Araf and MEnes
Yapacağız yapacağız merak etme, bunlar kaliteli sıvanın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını unutmuş sanırım... Hatırlatmak gerekiyor...

Reactions: Sherlock