eTV Cevapsız Sorular-2.Bölüm Konuğu Dosi

200. mesajdan sonra okumayı bıraktım bu konuyu.
 
Reactions: Dosi
İsveç'i anlat bize @Dosi. Bir Türk oraya gelse, hangi meslekleri yapabilir? Neler hoşuna gider, gezilebilecek yerler nereler? Uzun uzun anlat bakalım, İsveç'i dinleyelim senden.
 
Reactions: Dosi
Kız burayı mı diyon @Dosi


İsveç te korona önlemleri kötü diyolla ne diyorsun
He buraydı. Şükür kavuşturana


Doğru diyorlar


Önlem falan yok. Herkes dışarda. Bir tek lise ve üniversite evden oldu ama küçükler okula gitti hep. Hızla yayılıyor bakalım. Stockholm'den sonra sıra bizde. Daha halkı test etme işine girmediler henüz. Sadece hastalar ve hastane çalışanları yapılmakta.
 
Reactions: xemrexxx
İy
Korona dan da yırttın senden kurtuluş yok. Ss
 
Reactions: Dosi
İsveç'i anlat bize @Dosi. Bir Türk oraya gelse, hangi meslekleri yapabilir? Neler hoşuna gider, gezilebilecek yerler nereler? Uzun uzun anlat bakalım, İsveç'i dinleyelim senden.
Dil en önemli etken. Eğer Türkiye'den gelen biri meslek sahibiyse dili öğrendiği sürece çalışma imkanı olur.
Bizim şehrimizi anlatayım. Turistler özellikle Liseberg ismindeki eğlence parkında giderler. İskandinavya ülkesindeki en büyük eğlence parkı.
Onun haricinde Universeum diye bir mekan var. Belki Instagram'da ki paylaşımında hatırlarsın? Yağmur ormanları, akvaryum, uzay gemisi vs şeyler var. Baya yüksek bir bina ve her turist muhakkak ziyaret etmekte.
Bir tanede mekan var her ülkede bulunan bitkiler yer almakta. Güzel parklar var piknik falan yapılacak ve göl artı deniz var.
Buraya yazın gelinirse tadına varılır.
Onun haricinde ulaşım çok iyidir. Tramvaylar ile istenilen her yere gidilebilmekte.

Liseberg'te ayrıyetten akşamları konser verilmekte.

Burada bir kaç tane türk restoranları var.
Bu kadar
 
Reactions: Araf
Yurt dışındaki ülkelerde genel olarak sağlık alanına eleştirilme söz konusu. ABD'de örneğin kapitalist bir düzen söz konusu. Oraya gidince sağlam para bayılmak gerekiyor. Kanada'da Montreal isimli şehirdeki hastanede ilgilenme söz konusu olmuyormuş. Hastaları derecelerine göre ayarlıyorlarmış. Baş ağrısı, astım gibi hastalıklarda doktorlar "üç gün sonra gelin" diyorlarmış. Kaza yapıyorsun, yine bekletiyorlarmış. Kısacası buradan verilen örneklerden yola çıkarsak; İsveç'te sağlık sektörü nasıl? Hastanelerde ilgilenme söz konusu oluyor mu? Kapitalist anlamda bir sağlık sektörü söz konusu mu? Türkiye'yi de geldin gördün, Türkiye ile kıyaslarsan eğer sağlık sektörünü, hangi ülke daha iyi?
 
Reactions: Dosi
Şöyle özetliyeyim:
Hastalarla ilgilenme ve güleryüz açısından İsveç çok iyi.

Hastalıkları hemen teşhis edip doğru müdahale ise Türkiye çok iyi.
Türk doktorları daha başarılı.

Tatilde hastalandığımda hastaneye gitmek sıra alıp ordan oraya savrulup her yerde sırada olup birşey sorulduğunda görevlilerin seni teslemesi en gıcık kaptığım şey.

İsveç'te ise acile gittiğinde çok bekliyorsun ama ortam iyi. Koridorlar sakin, çay kavhe ikramı bile var.
Randevu alırsan sana 2 ay sonrasında verir ama diyelim bir siredir kötüyüm, sabah belirli bir saat var arıyorum sonra onlar bana geri dönüş yapıyor ve ogüne 'acil' doktorlar ile bir vakit ayırıyorlar ve gittiğimde can çatlasa 5-10 dakika geç alıyorlar. Onun dezavantajı 20-30 dakika tek sana vakit ayırıyor ve detaylı bakılmıyor. En azından en önemli şikayetine yoğıunlaşıyor.
Kolay kolay ilaç vermezler.
 
Reactions: Araf