eTV Cevapsız Sorular-2.Bölüm Konuğu Dosi

Üstelik çenesi düşük @serhatt @alperuz @xemrexxx gibi kişiler olmamasına rağmen çok çene çalmışız :A serhat vardı ama goygoy etmedik :A yakın zamanda sözlük konum ve kutlama konum vardı. Onlara rağmen yinede bir sürü konuşmuşuz :A
Ben @Araf 'ın konusunda 100 küsür mesaj yazmıştım o ise 20 bile yazmamış :A daha bir çok arkadaşımda yazmamayı tercih etti nedense ama ona rağmen bol soru ve dolu dolu mesajlar yazdık. Yaz ayı, finaller vs. Bunlarda düşünürsek büyük başarı tabiki :A
200. mesajdan sonra okumayı bıraktım bu konuyu. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
İsveç'i anlat bize @Dosi. Bir Türk oraya gelse, hangi meslekleri yapabilir? Neler hoşuna gider, gezilebilecek yerler nereler? Uzun uzun anlat bakalım, İsveç'i dinleyelim senden.

• Beğendim
Kız burayı mı diyon @Dosi (b)

İsveç te korona önlemleri kötü diyolla ne diyorsun :A
He buraydı. Şükür kavuşturana :A

Doğru diyorlar :A

Önlem falan yok. Herkes dışarda. Bir tek lise ve üniversite evden oldu ama küçükler okula gitti hep. Hızla yayılıyor bakalım. Stockholm'den sonra sıra bizde. Daha halkı test etme işine girmediler henüz. Sadece hastalar ve hastane çalışanları yapılmakta.

• Güldürdün
Reactions: xemrexxx
He buraydı. Şükür kavuşturana :A

Doğru diyorlar :A

Önlem falan yok. Herkes dışarda. Bir tek lise ve üniversite evden oldu ama küçükler okula gitti hep. Hızla yayılıyor bakalım. Stockholm'den sonra sıra bizde. Daha halkı test etme işine girmediler henüz. Sadece hastalar ve hastane çalışanları yapılmakta.
İy
Korona dan da yırttın senden kurtuluş yok. Ss

• Harika
İsveç'i anlat bize @Dosi. Bir Türk oraya gelse, hangi meslekleri yapabilir? Neler hoşuna gider, gezilebilecek yerler nereler? Uzun uzun anlat bakalım, İsveç'i dinleyelim senden.
Dil en önemli etken. Eğer Türkiye'den gelen biri meslek sahibiyse dili öğrendiği sürece çalışma imkanı olur.
Bizim şehrimizi anlatayım. Turistler özellikle Liseberg ismindeki eğlence parkında giderler. İskandinavya ülkesindeki en büyük eğlence parkı.
Onun haricinde Universeum diye bir mekan var. Belki Instagram'da ki paylaşımında hatırlarsın? Yağmur ormanları, akvaryum, uzay gemisi vs şeyler var. Baya yüksek bir bina ve her turist muhakkak ziyaret etmekte.
Bir tanede mekan var her ülkede bulunan bitkiler yer almakta. Güzel parklar var piknik falan yapılacak ve göl artı deniz var.
Buraya yazın gelinirse tadına varılır.
Onun haricinde ulaşım çok iyidir. Tramvaylar ile istenilen her yere gidilebilmekte.

Liseberg'te ayrıyetten akşamları konser verilmekte.

Burada bir kaç tane türk restoranları var.
Bu kadar :D

• Beğendim
Reactions: Araf
Yurt dışındaki ülkelerde genel olarak sağlık alanına eleştirilme söz konusu. ABD'de örneğin kapitalist bir düzen söz konusu. Oraya gidince sağlam para bayılmak gerekiyor. Kanada'da Montreal isimli şehirdeki hastanede ilgilenme söz konusu olmuyormuş. Hastaları derecelerine göre ayarlıyorlarmış. Baş ağrısı, astım gibi hastalıklarda doktorlar "üç gün sonra gelin" diyorlarmış. Kaza yapıyorsun, yine bekletiyorlarmış. Kısacası buradan verilen örneklerden yola çıkarsak; İsveç'te sağlık sektörü nasıl? Hastanelerde ilgilenme söz konusu oluyor mu? Kapitalist anlamda bir sağlık sektörü söz konusu mu? Türkiye'yi de geldin gördün, Türkiye ile kıyaslarsan eğer sağlık sektörünü, hangi ülke daha iyi?

• Beğendim
Yurt dışındaki ülkelerde genel olarak sağlık alanına eleştirilme söz konusu. ABD'de örneğin kapitalist bir düzen söz konusu. Oraya gidince sağlam para bayılmak gerekiyor. Kanada'da Montreal isimli şehirdeki hastanede ilgilenme söz konusu olmuyormuş. Hastaları derecelerine göre ayarlıyorlarmış. Baş ağrısı, astım gibi hastalıklarda doktorlar "üç gün sonra gelin" diyorlarmış. Kaza yapıyorsun, yine bekletiyorlarmış. Kısacası buradan verilen örneklerden yola çıkarsak; İsveç'te sağlık sektörü nasıl? Hastanelerde ilgilenme söz konusu oluyor mu? Kapitalist anlamda bir sağlık sektörü söz konusu mu? Türkiye'yi de geldin gördün, Türkiye ile kıyaslarsan eğer sağlık sektörünü, hangi ülke daha iyi?
Şöyle özetliyeyim:
Hastalarla ilgilenme ve güleryüz açısından İsveç çok iyi.

Hastalıkları hemen teşhis edip doğru müdahale ise Türkiye çok iyi.
Türk doktorları daha başarılı.

Tatilde hastalandığımda hastaneye gitmek sıra alıp ordan oraya savrulup her yerde sırada olup birşey sorulduğunda görevlilerin seni teslemesi en gıcık kaptığım şey.

İsveç'te ise acile gittiğinde çok bekliyorsun ama ortam iyi. Koridorlar sakin, çay kavhe ikramı bile var.
Randevu alırsan sana 2 ay sonrasında verir ama diyelim bir siredir kötüyüm, sabah belirli bir saat var arıyorum sonra onlar bana geri dönüş yapıyor ve ogüne 'acil' doktorlar ile bir vakit ayırıyorlar ve gittiğimde can çatlasa 5-10 dakika geç alıyorlar. Onun dezavantajı 20-30 dakika tek sana vakit ayırıyor ve detaylı bakılmıyor. En azından en önemli şikayetine yoğıunlaşıyor.
Kolay kolay ilaç vermezler.

• Beğendim
Reactions: Araf