eTV Cevapsız Sorular-2.Bölüm Konuğu Dosi

Şöyle özetliyeyim:
Hastalarla ilgilenme ve güleryüz açısından İsveç çok iyi.

Hastalıkları hemen teşhis edip doğru müdahale ise Türkiye çok iyi.
Türk doktorları daha başarılı.

Tatilde hastalandığımda hastaneye gitmek sıra alıp ordan oraya savrulup her yerde sırada olup birşey sorulduğunda görevlilerin seni teslemesi en gıcık kaptığım şey.

İsveç'te ise acile gittiğinde çok bekliyorsun ama ortam iyi. Koridorlar sakin, çay kavhe ikramı bile var.
Randevu alırsan sana 2 ay sonrasında verir ama diyelim bir siredir kötüyüm, sabah belirli bir saat var arıyorum sonra onlar bana geri dönüş yapıyor ve ogüne 'acil' doktorlar ile bir vakit ayırıyorlar ve gittiğimde can çatlasa 5-10 dakika geç alıyorlar. Onun dezavantajı 20-30 dakika tek sana vakit ayırıyor ve detaylı bakılmıyor. En azından en önemli şikayetine yoğıunlaşıyor.
Kolay kolay ilaç vermezler.
Bizde birçok ilacı devlet karşılıyor. İsveç'te de durum böyle mi?

• Beğendim
Reactions: Dosi
Bizde birçok ilacı devlet karşılıyor. İsveç'te de durum böyle mi?
Yakın zamanda 18 yaş aldı bedava oldu. Onun haricinde yetişkinler için sistem farklı.

Misal ben 20 Mayıs'ta ilaç alıyorum ve ogüne sistem başlar ben nezaman 2500kr ödersem toplam (diyelimki Kasım'da o fiyat doldu) 20 mayısa kadr olan ilçları bedava alabilirim.Reçeteli ilaç yani. Yanılmıyorsam 1300 den sonra %25 sonra 50 ve 75 olarak indirim oluyor.
Aynı sistem doktora giderken de var. 1250 ödediğimde geri kalan süre ücretsiz.

• Beğendim
Reactions: Araf
İsveç'in artıları neler, eksileri neler? Çok büyük çatışma ortamları oluyor mu? Sence diğer İskandinav ülkelerine oranla İsveç'i nasıl yorumluyorsun? Bildiğim kadarıyla Finliler, İsveçlileri sevmiyor, sebebi nedir? Bu durum İsveç için de geçerli mi?

• Beğendim
İsveç'in artıları neler, eksileri neler? Çok büyük çatışma ortamları oluyor mu? Sence diğer İskandinav ülkelerine oranla İsveç'i nasıl yorumluyorsun? Bildiğim kadarıyla Finliler, İsveçlileri sevmiyor, sebebi nedir? Bu durum İsveç için de geçerli mi?

Şimdi artı ve eksi neye göre sıralayacağım?

Eğitim ve sağlık sistemleri iyi. Eğitim kalitesi eskisi gibi olmasada her yaş için imkan olması iyi.
Suç işlemeler olununca kolay çözülmüyor.

Bazı bölgelerde kavgalar oluyor. Esrar vs.

Sevmeme gibi bir durum yok. Biz küçükken Norveç ile İsveç için o söylenirdi.
İsveççe en çok göç eden yabancılar finliler .

Ekonomi olarak Noveç, eğitim olarak Finlandiya daha iyi.

• Beğendim
@Araf daha soruların olacak mı? Yoruldum da :A ve 20 dakikaya çıkarım. Ben dönene kadar 12 olur :A

• İlginç
Son dakikalara kadar bekleyeceksin işte. Böyle son dakikada oyuna dahil olup gol atmaya çalışanlar olur. Kalede dur, golü yeme. :A
Ay tamam ve sizin saatle 1e kadar cevap veririm ama güzellerin anketini açacağım :A :A

Forumdan 23.30 -00.10 kesin olmam :A

• Güldürdün
İsveç'te çay satılıyor mu? Türk çayı satılıyor mu daha doğrusu? Türk Kahvesi satılıyor mu? Türk yemekleri var mı?

• Beğendim