Zey TV Cevapsız Sorular-1.Bölüm Konuğu Araf

1.Level düşürmen gerekiyor mu forumda kimi zaman sohbet ederken?

2.Dışarıda nasılsın,ağır abi formatında mısındır?

@Araf bu soruyu kim sormuştur ve cevapları? :A
@The_Erinch'e selam olsun!

Yazı yazarken ayarım kaçıyor kabul ediyorum da, doğaçlama olarak bir anda çıktığı için böyle oluyor. Bu durumu da kimi zaman sorun olarak görüyor, kimi zaman görmüyorum.

Dışarıda iyiyimdir, çok fazla ciddi değilimdir. Kişiden kişiye değişir tavrım. Öyle sert bir yapım da yok. Kimi zaman ciddiyete kaçan, kimi zaman esprili tarafım da var.

1-) Muhafazakarlığını eskiye ve şimdiye göre değerlendirdiğinde değişim bakımından yorumun ne olurdu ve neler etki etmiş olabilir eğer değişim söz konusuysa?

2-) Yedi Güzel Adam’ı bir ara severek izleyen birisi vardı, o sen miydin?
Muhafazakar biraz sağ görüşe kayıyor ama Türkçülüğü savunsam da fikir olarak, muhafazakar olarak görmedim hiç kendimi. Hiçbir şekilde de görmeyeceğim. Bir şeyleri muhafaza etme moduna girmek, genel olarak ileri götürmez, geriye götürür insanı. En azından bana göre böyle. Gerçi fikrim muhafazakar moduna girmiyor tamamen. Tabii bunu siyasi açıdan değil de, fikir açısından söylüyorum. Buradaki diyaloglar siyaset olarak algılanmasın.

Yedi Güzel Adam'ı izliyordum bir ara, yorum da yapmıştım ama diziyi baştan sona izleyip bitirmedim hiç. Ben edebiyat seviyorum, oradaki edebiyat kafası da hoştu.

• Harika
Reactions: Tolstoyevski
Yürürken yol kenarında tek başına neredeyse açlıktan ölecek, büyüdüğünde de masum insanları öldürecek olan bir bebek gördün. Bebeği orada bırakır mıydın yoksa polise mi götürürdün?

Dünya büyük bir biyolojik silah tehditi altında ve sen bunu engellemenin yolunu buldun fakat bu biyolojik tehditi engellediğinde hiç kimse konuşamayacak yine de engeller miydin?

Ailenle sadece 1 ay yaşayıp ölmek mi yoksa hiç sevmediğin, nefret ettiğin huzursuz insanlarla dolu bir ortamda sonsuza kadar yaşamak mı?

Dünyanın en zengin insanı olman karşılığında akrabalarından birini öldürmek zorundasın. Yapar mısın?

Ailenin çok güzel bir hayatı olacak ama sen bir kuru ekmeğe bile muhtaç kalacağın bir hayat yaşayacaksın. Kabul eder misin?

Çocuğunu bir daha görmemen şartıyla dünya kanser illetinden kurtulacak. Bunu yapar mısın?

Son olarak, dünyanın en zeki ve yakışıklı/güzel insanı olacaksın ama bir daha aşık olamayacaksın. Kabul eder misin?

• Beğendim
Reactions: Araf
En büyük "KEŞKE" n ve "İYİKİ " n nedir?
En büyük keşkem, sanırım RTS okumamak olacak. İçimde kaldı. En büyük iyi ki olayım ise, sanırım Tarih okumak olacak. Dünyaya farklı bir gözle bakmamı sağladı. Üzerine düşersem eğer, dünyaya daha da farklı bir gözle bakmamı sağlayacak.

Yürürken yol kenarında tek başına neredeyse açlıktan ölecek, büyüdüğünde de masum insanları öldürecek olan bir bebek gördün. Bebeği orada bırakır mıydın yoksa polise mi götürürdün?

Dünya büyük bir biyolojik silah tehditi altında ve sen bunu engellemenin yolunu buldun fakat bu biyolojik tehditi engellediğinde hiç kimse konuşamayacak yine de engeller miydin?

Ailenle sadece 1 ay yaşayıp ölmek mi yoksa hiç sevmediğin, nefret ettiğin huzursuz insanlarla dolu bir ortamda sonsuza kadar yaşamak mı?

Dünyanın en zengin insanı olman karşılığında akrabalarından birini öldürmek zorundasın. Yapar mısın?

Ailenin çok güzel bir hayatı olacak ama sen bir kuru ekmeğe bile muhtaç kalacağın bir hayat yaşayacaksın. Kabul eder misin?

Çocuğunu bir daha görmemen şartıyla dünya kanser illetinden kurtulacak. Bunu yapar mısın?

Son olarak, dünyanın en zeki ve yakışıklı/güzel insanı olacaksın ama bir daha aşık olamayacaksın. Kabul eder misin?
Çocuğun masum insanları öldüreceği kısmı muamma ve onun garantisi yok. Polise götürürdüm, onlar da çocuk esirgeme kurumuna götürürdü. Oradan da belki birisi evlatlık edinir, o özelliğini yok ederdi, bilemeyiz.

İnsanların ölmesindense, çenelerini kapatmak daha iyidir. İnsanların başlarına ne geliyorsa, kurdukları cümlelerden geliyor. İnsanların ölmesi yerine, çenelerini kapatmaları tercihim olur.

Hiçbir ortam tam anlamıyla huzurlu değildir, ailen bile. İki seçenek de sorun değil açıkçası.

Dünyanın en zengin insanı olursam eğer, zaten vicdanımı kirlete kirlete oralara kadar gelmişim demektir. Açıkçası hiç istemem vicdanımın kirlenmesini.

Kendi ayaklarımın üzerinde durduğum için düştüysem, hiç kimseye muhtaç olmayacaksam, yeniden ayağa kalkma cesaretini bulacaksam, benim için hiç sorun yok. Bir şekilde doğrulurum, ayakta kalırım, ailem rahat yaşasa da olur.

Çocuk dediğin, bireyin duygusal bir bağıdır. Kanser ise, toplumun kanayan yarasıdır. Gerekirse toplum için, bireyin duygusal bağından vazgeçilebilir. Biraz zor olabilir, evet ama sonuç olarak toplum kazançlı çıkacak. Tabii o anki ruh halime bağlı ve bunu çocuğum olmadığı için bilemeyeceğim.

Dünyanın en zeki ve en yakışıklı insanı olsaydım eğer, egomu tatmin eden insan topluluğu var olurdu. Bu yüzden de egom tatmin oldukça kimseyi beğenmeyecek duruma gelir, aşık olamazdım. Aşık olmazdım, ayran gönüllü birine dönüşürüm tamamen. En zeki ve en yakışıklı insan olmayı tercih edebilirim, tabii sonuçları pek parlak olmayacak. Bütün zevkleri tadıp, muhtemelen yaşamıma son verebilirim bu durumda. Çok zeki ve yakışıklıların genel sorunu bu olabiliyor. Hayattan bir müddet sonra gram zevk almayabiliyorlar. Böyle düşününce de, olmasam da olur.

• Beğendim
Reactions: xdragxx
Bankadasın. Bir adam bankayı soyuyor ve paraları yetimhaneye ve yoksullara bağışlayacağını söylüyor. Ne yaparsın?

En yakın arkadaşın evleniyor. Düğünden bir saat önce evleneceği kişinin onu aldattığını öğreniyorsun. Ne yaparsın?

Sevdiğin kişi ölümsüzlük iksiri içmiş biri ama sen bir fanisin. Onunla sonsuza dek birlikte olmak istiyorsun. Önünde iki seçenek var. Ya ölene kadar onunla birlikte olacaksın ya da ölümsüzlük iksirini içip onunla sonsuza dek mutlu olacaksın. Ama bu ölümsüzlük iksiri yüzünden de sevgilin dışında tüm sevdiklerinin ölümünü göreceksin. Ne yaparsın?

Organ nakli bekleyen, ölmek üzere olan beş hastanın doktorusun. Tüm çabalara rağmen aranan organlar bulunamadı. Hepsi acı içinde kıvranıyor. Ölmek üzere olan altıncı bir hastan daha var. Ölürse tüm organları diğer beş hastayı ölmekten kurtaracak. Elinde de altıncı hastayı tamamen iyileştirecek bir ilaç var. Ne yaparsın?

Okulda müdür yardımcısısın. Okulun en iyi, en çalışkan öğrencisi mezuniyet sınavından 3 hafta önce ağır hastalanıyor. Yetiştirmesi gereken 10 ödevden birini yetiştiremiyor ve okulu bitirebilmek için o ödevde intihal yapıyor. Bunun farkına varıyorsun. Ne yaparsın?

Bir aile doktorusun. Aile, çocuğunu sana her getirdiğinde vücudunda morluklar ve yaralar görüyorsun. Çocuğa şiddet uygulandığını düşünüyorsun. Polisi arayıp şikayet edersen çocuğu korumaya alacaklar, eğer aramazsan da belki şiddet görmeye devam edecek. Ne yaparsın?

3.Dünya Savaşı çıktı. Sen ve oğullarını toplama kampına aldılar. Sadist bir gardiyan var. Oğlunu idam edecek ve sana soruyor: ''Ya oğlunun idam sehpasına tekme atarsın ya da diğer oğlunu da idam ederiz.'' Ne yaparsın?

Bir şirkette müdürsün. İşe eleman alınacak. 2 kişi başvuruyor. Biri yakın ve uzun süredir işsiz, iş tecrübesi az, alanında yetersiz bir arkadaşın diğeri ise tecrübeli, profesyonel, tanımadığın biri. Ne yaparsın?

• Beğendim
  • İlginç
Reactions: Araf and Dosi
Bankadasın. Bir adam bankayı soyuyor ve paraları yetimhaneye ve yoksullara bağışlayacağını söylüyor. Ne yaparsın?

En yakın arkadaşın evleniyor. Düğünden bir saat önce evleneceği kişinin onu aldattığını öğreniyorsun. Ne yaparsın?

Sevdiğin kişi ölümsüzlük iksiri içmiş biri ama sen bir fanisin. Onunla sonsuza dek birlikte olmak istiyorsun. Önünde iki seçenek var. Ya ölene kadar onunla birlikte olacaksın ya da ölümsüzlük iksirini içip onunla sonsuza dek mutlu olacaksın. Ama bu ölümsüzlük iksiri yüzünden de sevgilin dışında tüm sevdiklerinin ölümünü göreceksin. Ne yaparsın?

Organ nakli bekleyen, ölmek üzere olan beş hastanın doktorusun. Tüm çabalara rağmen aranan organlar bulunamadı. Hepsi acı içinde kıvranıyor. Ölmek üzere olan altıncı bir hastan daha var. Ölürse tüm organları diğer beş hastayı ölmekten kurtaracak. Elinde de altıncı hastayı tamamen iyileştirecek bir ilaç var. Ne yaparsın?

Okulda müdür yardımcısısın. Okulun en iyi, en çalışkan öğrencisi mezuniyet sınavından 3 hafta önce ağır hastalanıyor. Yetiştirmesi gereken 10 ödevden birini yetiştiremiyor ve okulu bitirebilmek için o ödevde intihal yapıyor. Bunun farkına varıyorsun. Ne yaparsın?

Bir aile doktorusun. Aile, çocuğunu sana her getirdiğinde vücudunda morluklar ve yaralar görüyorsun. Çocuğa şiddet uygulandığını düşünüyorsun. Polisi arayıp şikayet edersen çocuğu korumaya alacaklar, eğer aramazsan da belki şiddet görmeye devam edecek. Ne yaparsın?

3.Dünya Savaşı çıktı. Sen ve oğullarını toplama kampına aldılar. Sadist bir gardiyan var. Oğlunu idam edecek ve sana soruyor: ''Ya oğlunun idam sehpasına tekme atarsın ya da diğer oğlunu da idam ederiz.'' Ne yaparsın?

Bir şirkette müdürsün. İşe eleman alınacak. 2 kişi başvuruyor. Biri yakın ve uzun süredir işsiz, iş tecrübesi az, alanında yetersiz bir arkadaşın diğeri ise tecrübeli, profesyonel, tanımadığın biri. Ne yaparsın?
Yavaşşşş 😱
Ama iyi ve zor sorular :A

• Güldürdün

s-f89b3acbcd1bef27670654416f659b4b12f899d2.webp

Polisi ararım.

s-992a207279c0ac58eb736b6732407ce15196d19a.webp

Düğünden önce duyduklarımı anlatırım.

s-6cb1efeebbc8819d48d50a8e4b9170438a1703a8.webp

Ölümsüzlük iksirini içerim.

s-29284d2a8d3626b4fc08fc5810bb3ac96e9f1478.webp

Altıncı hastaya ilacı verir, ölmekten kurtarırım.

s-aae66d8e56bbd4ab1bfa271e5f71f552b04cfdbe.webp

Görmezlikten (görmezden) gelirim.

s-f825ca6b61935d88b5517e85e6b4b22b48f106c2.webp

Polisi ararım.

s-441a78747bb8c9b0da5502c57e9541edfe66551d.webp

Sehpayı tekmelemem.

s-080209d39915cd95d4e1a08e975296ad8408bc24.webp

Diğer kişiyi işe alırım.

• İlginç