Sen bilirsin.
Okudum ve anladım zaten ama hala saçma olduğu konusunda diretirim ben. Ön yargıyla alakası yok.
Sen bilirsin.
Okudum ve anladım zaten ama hala saçma olduğu konusunda diretirim ben. Ön yargıyla alakası yok.
Hayır 3 gün değil 12 gün oruç tutarlar ve oruçlarını açsalar dahi su kesinlikle içmezler. Yani anlayacağın 12 gün boyunca su içmek yasak.
12 gün su içmeden mi
aynen öyleymiş iş yerindeki hacı bi abiye sordum aynen böyle dedi su içmezler 12 gün tutarlar dedi ama bu dinen doğru mu onu bilmiyorum
- - - Ekleme - - -
oha 12 gün su içmeden nasıl yaşıyonuz
@takas harbiden kendimi anlatarken "özelikle sana" akla karayı seçiyorum Demek istediğim olay. Bi adam derki "açliğa dayanamıyorum" der doğruyu söyler başka bi adam der "çok şükür oruç tutuyorum" ama altındaki niyeti farklıdır(bu niyette zayıflamak)
Şimdi sen söyle burda hangisine saygı duyarsın? Yalan söyleyene mi yoksa dğru söyleyene mi???
anlatmayı bilmiyosun demekki senin anlatman gereken bu; çok şükür oruç tutuyorum diyen adam yalan söylemiyo zaten tutuyomuş ama oruç tutmayıp tutuyorum diyen için senin dediğin doğrudur.daha az sevap alır belki ama oruç tutmuş sayılır ki tutuyo zaten
Eşeği kazığa bağla akşama kadar arpasını suyunu verme eşekte oruç tutar.
Senin dediğine göre @BuraK çok güzel bi atasözü demiş yorumunda.
Oruç tutarak aç kalıp zaıflama niyeti ve derdinde olana niye saygı duyayım? Neyse musait değilim şuan tartişmak için
sonuçta oruç tutuyo tabi ki saygı duyacam
aynen öyleymiş iş yerindeki hacı bi abiye sordum aynen böyle dedi su içmezler 12 gün tutarlar dedi ama bu dinen doğru mu onu bilmiyorum
- - - Ekleme - - -
oha 12 gün su içmeden nasıl yaşıyonuz
Yemek yiyebiliyorlar.Yedikleri meyvelerden su ihtiyaçlarını karşılayabilirler.Yada birçok sıvı var su haricinde.
Aynen agaciddimisin sen hey Allah ım bi de ciddi ciddi açıklamış gözünü sevdiğim bi kendisi biliyo sanıyo
Bu benim kanaatim sizede saygı duyarım ama saçma bulduğum birşeye mantıklıymış diyemem.
ciddimisin sen hey Allah ım bi de ciddi ciddi açıklamış gözünü sevdiğim bi kendisi biliyo sanıyo
Anlamamışsın demek ki 12 gün tutma ve su içmemenin bi mantığı var o mantığı cidden anlasan saçma olduğunu yazmazdın.
Aynen aga
Bunu bilmeden yapanlara saygı duyabilirsin çünkü islamiyette niyet önemlidir.Fakat orucun asıl amacını bile bile bütün gün yatanlara saygı duyman mantıksız.
Orucun amacını bilmeden oruç tutanlara da saygı duyulur, çünkü oruç tutuyodur. Niyeti oruç tutmak,
Allah rızası için tutuyosa zaqten orucu kabul olur. Sürekli uyuyarak yaparsa, yaptığı tek şey Farzın sorumluluğnu üstünden atmak olur, ne kadar sevap kazanır Allah bilir.
Orucun amacı nedir sence? @BuraK
Sana net bir açıklama yapamam ve birşeyler söylerim şimdi yanlış olur.Ama bütün gün uyuyup yatmak olmadığını biliyorum en azından.
Bence olaya daha manevi yönden bakmak gerek. Yatarak tut ama tut. Bilmiyorum, Kuran'da "yatarak oruç tutmayın, o oruç kabul olmaz" denilmiş midir? Ama denilseydi duyardım. Belki yatarak tutanla, güneşin altında çalışarak tutan insanın sevapları farklıdır ,bunu Allah bilir.