Bu Sene Oruç Tutacak mısınız ?

Tutmayana garezim yok zaten, aşağılama da yok. Yanlış anlaşılmışım galiba. Ben bahaneni saçma bulmuştum.

İsteyen tutar, istemeyen tutmaz. Gözümüzün önünde su içmeyecekseniz istediğinizi yapın.

İlginçtir hiç canım çekmez su içince yada biri yemek yiyince.:D

Tutmayana garezim yok zaten, aşağılama da yok. Yanlış anlaşılmışım galiba. Ben bahaneni saçma bulmuştum.

İsteyen tutar, istemeyen tutmaz. Gözümüzün önünde su içmeyecekseniz istediğinizi yapın.
Tuhaf bir cevap. Karşında neden su içeyim, ne demek bu yani. Oruç tutmayan bir insanın senin tuttuğun oruca garezi yoktur emin olabilirsin. Aslında yine değinmek istemiyordum ama konu oraya yöneldi. Ben Aleviyim ve benim tuttuğum orucu da karşımdaki kişi tutmuyor ve üstüne karşımda yemek yiyebiliyorsa bu da saygısızlıktır. Burada ayrım düşünme sakın böyle bir şey demiyorum. Ama zaten emin olabilirsin dışarıda insanların karşısında yemek yeme gibi bir kültürüm yok. Bu oruç vakti olsun ya da olmasın. :)

Sebebi varken, bahanesi varken zaten tutamıyosa tutamaz, ama "açlığa dayanamıyorum" bir bahane değil ve fidye ile ödenmez.

Kimse k.bakmasında (sözüm meclisten dişari)
Her tutanda tam anlamıyla orucun maneviyatını hissetmeyerek otutuyor.O nasıl oluyor dersen "eğer evdeyse o kişi sabahtan akşama kadar uyuyor yada bazıları kilo vermek için tutyor" bu mudur oruç tutmak??? Böyle "oruç tutacağim" diyene "ben açliğa dayanamıyorum" diyene göre daha çok saygı duyarim.

Geçen sene dersanede içen içeneydi zaten :( :( Kötü oluyor :(

Allah ıslah etsin ne diyim.:D

- - - Ekleme - - -

Her tutanda tam anlamıyla orucun maneviyatını hissetmeyerek otutuyor.O nasıl oluyor dersen "eğer evdeyse o kişi sabahtan akşama kadar uyuyor yada bazıları kilo vermek için tutyor" bu mudur oruç tutmak??? Böyle "oruç tutacağim" diyene "ben açliğa dayanamıyorum" diyene göre daha çok saygı duyarim.

Eşeği kazığa bağla akşama kadar arpasını suyunu verme eşekte oruç tutar.:D

Haklısın söylediklerinde.:)

Hislerime tercüman olduğun için teşekkürler.

Tuhaf bir cevap. Karşında neden su içeyim, ne demek bu yani. Oruç tutmayan bir insanın senin tuttuğun oruca garezi yoktur emin olabilirsin. Aslında yine değinmek istemiyordum ama konu oraya yöneldi. Ben Aleviyim ve benim tuttuğum orucu da karşımdaki kişi tutmuyor ve üstüne karşımda yemek yiyebiliyorsa bu da saygısızlıktır. Burada ayrım düşünme sakın böyle bir şey demiyorum. Ama zaten emin olabilirsin dışarıda insanların karşısında yemek yeme gibi bir kültürüm yok. Bu oruç vakti olsun ya da olmasın. :)
Sana özel demiyorum zaten. Önceden insanlar sakınırdı Ramazan'dayken dışarıda yemeye içmeye. Şimdi takmıyolar bile, lıkır lıkır içiyolar.
O konuyu biliyorum zaten, sizde farklı.
Dediğim gibi, ben lafı ortaya söyledim. Zaten 2. çoğul şahış kullandım yazarken.

- - - Ekleme - - -

Ne kadar zor şart altındaysan Allah onun karşılığını verir zaten. Allah en adilidir.
Tutanla tutmayan bir olmadığı gibi, evinde yatanla işinde çalışanın alacağı sevap da bir değil yani.
Niyeti "Allah için" oruç tutmak değilse kabul olmaz zaten onun orucu.
Allah için oruç tutuyosa, nasıl tuttuğuna bağlı, ya sadece Farz'ın sorumluluğnu atar, ya da onun yanında ekstradan sevap kazanır.

@Forumdash ben oruçsuzken bile evde yatmaktan başka bir şey yapmıyorum. :D Sırf oruçluyum diye dışarı çıkamam ya. :D

Alevi olduğunu bilmiyordum kusura bakma baştan desedin sormazdım zaten .Sormamda sorgulama yok sadece tavsiyede buldundum @Forumdash

Alevi olduğunu bilmiyordum kusura bakma baştan desedin sormazdım zaten .Sormamda sorgulama yok sadece tavsiyede buldundum @Forumdash
Gerekmediği sürece forum içerisinde bahsetmekten hoşlanmıyorum. Ama konu biraz farklı yerlere kayınca söylemek zorunda kaldım. Kusur yok estağfurullah, öyle şey olur mu.

İnsanların tercihlerine saygı göstermemiz gerekir. Ben Ramazan oruçlarını tutmuyorum. Neden bu kadar dert oldu ki ?
Böyle bir konu açmak beraberinde bu tür soruları getirir bence, baştan böyle bir konu açılmamalıymış bence. Çünkü bu bir inanç meselesi. :)
Yine de sorunun cevabını vereyim, tutmayacağım. Sebebi de kendime :)

Gerekmediği sürece forum içerisinde bahsetmekten hoşlanmıyorum. Ama konu biraz farklı yerlere kayınca söylemek zorunda kaldım. Kusur yok estağfurullah, öyle şey olur mu.

Böyle bir konu açmak beraberinde bu tür soruları getirir bence, baştan böyle bir konu açılmamalıymış bence. Çünkü bu bir inanç meselesi. :)
Yanlış anlamayın beni herkesin inancı kendine bunuda sorgulamak benim haddime değil zaten

Burası bir forum. Burada bu tarz şeyleri yorumlayamayacaksak hiçbir anlamı olmaz. Yani konuda bir sıkıntı yok. :)

- - - Ekleme - - -

Yanlış anlamayın beni herkesin inancı kendine bunuda sorgulamak benim haddime değil zaten
Yok yanlış anlama falan yok dert etme. Forum içerisinde karşılıklı diyaloglaşma ve yorumlaşma gayet normaldir. Kimse kimsenin özel hayatını bilemez elbette ama öğrenince ona göre de davranırız zaten. :)

Konu güzel olmuş saygı ve düşünceye önem veriliyor :)

Ben alevi değilim ama yinede oruç tutmayacağım illaki bir sebep gerekmez...

Burası bir forum. Burada bu tarz şeyleri yorumlayamayacaksak hiçbir anlamı olmaz. Yani konuda bir sıkıntı yok. :)
Aslında bana kalırsa her konu konuşulabilir ama ben farklı yerlere kayabilecek bir konu diye dediydim. Ama görüyorum ki gayet saygılı bir şekilde sürüyor konu :)