aynen öyle orucu zayıflamak için tutanlar yada sabahtan iftara kadar yatanların pek tutmasına gerek yok ama ben açlığa dayanamıyorum diyene asla saygı maygı da duymam ne şartlarda oruç tutanlar var bi bilseniz... ben Allah a şükür her ramazan çalışarak tutuyorum hatta geçen sene hem çalışıp hem 2 saat antreman yapıp ağzım kupkuru oluyodu ama şükürler olsun ki tek bir gün aksatmadım ve aksatmayı Allah nasip etmesin.Bi de idmanda arkadaşlar soğuk suları götürüyo ben de onları izliyodum
- - - Ekleme - - -
aleviler oruç tutmaz mı aga o nasıl iş islamın şartıdır oruç tutmak bunun alevisi malevisi yok ki her Müslüman kulun oruç tutması farzdır FARZ
Alıştık artık.sürekli başkalarını yargılayan dediğim deik insanalrdan gına geldi bir de sorgusuz sualsiz onlara destek verenler var irrite oldum resmen.
Konu güzel olmuş saygı ve düşünceye önem veriliyor
Ben alevi değilim ama yinede oruç tutmayacağım illaki bir sebep gerekmez...
Aga Alevilerde oruç tutmak farklıhocaya sorucam eğer sizin dediğiniz gibiyse özür dilemesini de bilirim
Aga Alevilerde oruç tutmak farklı
tmm eğer öyleyse özür dilerim zaten gerekli kişilerden sorun değil
Kuran-ı Kerim'de Ramazan ayında oruç tutunuz denilmiştir ama bu ay boyunca 30 gün oruç tutun denilmemiştir. Ve Aleviler de Kadir gecesi dahil olmak üzere 3 gün oruç tutarlar bu ay içinde.
Alevilerde Muharrem Orucu vardır.
Hayır 3 gün değil 12 gün oruç tutarlar ve oruçlarını açsalar dahi su kesinlikle içmezler. Yani anlayacağın 12 gün boyunca su içmek yasak.İlginç geldiği için söylüyorum:
Kuran-ı Kerim'de Ramazan ayında oruç tutunuz denilmiştir ama bu ay boyunca 30 gün oruç tutun denilmemiştir. Bu yüzden aleviler 3 gün oruç tutarlar.
Bu biraz suistimal etmek gibi birşey.
Hayır 3 gün değil 12 gün oruç tutarlar ve oruçlarını açsalar dahi su kesinlikle içmezler. Yani anlayacağın 12 gün boyunca su içmek yasak.
Bunu anlaman için bu konuyu araştırman gerekir. Önyargılarla yaklaşmayalım bence bu konuya.
Neden 12?
- - - Ekleme - - -
Bana saçma geldi.Yediği yemeklerden su ihtiyacını karşılayabilir zaten.Neden yemek serbestte su içmek yasak yada et yemek?
Neyse uzatmaya gerek yok.
Bunu anlaman için bu konuyu araştırman gerekir. Önyargılarla yaklaşmayalım bence bu konuya.