Bu Sene Oruç Tutacak mısınız ?

Kimse k.bakmasında (sözüm meclisten dişari)
Her tutanda tam anlamıyla orucun maneviyatını hissetmeyerek otutuyor.O nasıl oluyor dersen "eğer evdeyse o kişi sabahtan akşama kadar uyuyor yada bazıları kilo vermek için tutyor" bu mudur oruç tutmak??? Böyle "oruç tutacağim" diyene "ben açliğa dayanamıyorum" diyene göre daha çok saygı duyarim.

aynen öyle orucu zayıflamak için tutanlar yada sabahtan iftara kadar yatanların pek tutmasına gerek yok ama ben açlığa dayanamıyorum diyene asla saygı maygı da duymam ne şartlarda oruç tutanlar var bi bilseniz... ben Allah a şükür her ramazan çalışarak tutuyorum hatta geçen sene hem çalışıp hem 2 saat antreman yapıp ağzım kupkuru oluyodu ama şükürler olsun ki tek bir gün aksatmadım ve aksatmayı Allah nasip etmesin.Bi de idmanda arkadaşlar soğuk suları götürüyo ben de onları izliyodum :kiki:

- - - Ekleme - - -

Alevi olduğunu bilmiyordum kusura bakma baştan desedin sormazdım zaten .Sormamda sorgulama yok sadece tavsiyede buldundum @Forumdash

aleviler oruç tutmaz mı aga o nasıl iş :D islamın şartıdır oruç tutmak bunun alevisi malevisi yok ki her Müslüman kulun oruç tutması farzdır FARZ

aynen öyle orucu zayıflamak için tutanlar yada sabahtan iftara kadar yatanların pek tutmasına gerek yok ama ben açlığa dayanamıyorum diyene asla saygı maygı da duymam ne şartlarda oruç tutanlar var bi bilseniz... ben Allah a şükür her ramazan çalışarak tutuyorum hatta geçen sene hem çalışıp hem 2 saat antreman yapıp ağzım kupkuru oluyodu ama şükürler olsun ki tek bir gün aksatmadım ve aksatmayı Allah nasip etmesin.Bi de idmanda arkadaşlar soğuk suları götürüyo ben de onları izliyodum :kiki:
Takas yine bodoslama daldın konuya. Önce yorumları oku sonra yorum yap lütfen. Tuhaf tuhaf yorumlar yapma hiç gücüm yok şuan açıklama yapmaya.

- - - Ekleme - - -

- - - Ekleme - - -

aleviler oruç tutmaz mı aga o nasıl iş :D islamın şartıdır oruç tutmak bunun alevisi malevisi yok ki her Müslüman kulun oruç tutması farzdır FARZ
Alevilerin kendi tuttuğu oruçları vardır takas. Bilmiyorsan bence hiç yorum yapma. :)

hee ben asla sebepsiz yere oruç tutmayana saygı duymam kusura bakmayın ben böyleyim saygı duymam çevremde de görürsem saygı duymam bizim dükkanda tutmayan 1-2 kişi vardı saygı duymuyodum :kiki:

- - - Ekleme - - -

zuhahhaa o nasıl yorum :F

hee ben asla sebepsiz yere oruç tutmayana saygı duymam kusura bakmayın ben böyleyim saygı duymam çevremde de görürsem saygı duymam bizim dükkanda tutmayan 1-2 kişi vardı saygı duymuyodum :kiki:
Bu senin insiyatifinde olan bir şey değil. Saygı duymuyorsan o senin kendi kişilik özelliğindir. Alevilere saygı duymak durumundasın bu senin saygı duyup duymamanla alakalı bir durum değil.

Tamam takas. Hiçbir konunun senle konuşulmadığı gibi bu konunun da konuşulmaması gerekiyormuş. Düne kadar gayet güzel yorumlaştık herkesle. Sorunun sebebi belli oldu. Son cümlemdir. :)

ben bu kadar geniş bi insan değilim olamam :wink:

Bu konuda bu kadar saygılı yorumları beklemiyordum. Ne yazık ki son sayfa her şeyi mahvetmiş.

Valla Berkan kimin bozduğu ortada. Sürekli ortalığı karıştırarak kendince dikkat çekmeye çalışıyor.

yoruma bak ya :D dikkat çeksem nolcak çekmesem nolcak neyi bozmuşum beyefendi konunumu bozmuşum

- - - Ekleme - - -

modern insanlarsınız siz deniz efendi :(

@takas harbiden kendimi anlatarken "özelikle sana" akla karayı seçiyorum:( Demek istediğim olay. Bi adam derki "açliğa dayanamıyorum" der doğruyu söyler başka bi adam der "çok şükür oruç tutuyorum" ama altındaki niyeti farklıdır(bu niyette zayıflamak)

Şimdi sen söyle burda hangisine saygı duyarsın? Yalan söyleyene mi yoksa dğru söyleyene mi???