Film hakkında söylenmesi gereken her şey söylenmiş, Bir filmde her daim birincil olarak senaryoyu önemseyen biri olarak ben bile beğendim yapımı. Filmde olağanüstü bir hikaye, "haddi be!" (Cengiz Atay gibi ) dedirtecek bir kurgu elbet yok. Yapılış amacını başarıyla yerine getirmiş sade bir film, illa her filmde kurgu içinde kurgu olacak değil tabii. Gerçekçiliğini çok beğendim, bu yıl izlediklerim içinde en gerçeğe yakın filmlerden biri. Senaryodan çok duyguya hitap etmiş şiirsel bir film, verilmek istenen duyguyu hiç kasmadan ve yapmacıklaştırmadan yalın bir şekilde aktarmışlar.
Herkesin dediği gibi İrlandalı'ya ümit vermesi ilginç oldu fakat o kadar da olacak, belli ki kafası karışık. Pastacı şirret kadın onu tehdit ettikten sonra ancak kendine gelebildi, belki tehdit etmese çok farklı boyutlara gerçekten gidebilirdi. Gerçek hayatta da böyle olaylar yaşanmıyor değil, memleket hasretini çok iyi aktarmışlar.
Bu arada başroldeki kadının gözlerine âşık oldum, o ne güzel gözler öyle. Şimdiye kadar izlediklerim içinde en iyi kadın oyuncu adayım bu oldu.
7.0/10
harbiden kadın çok güzel.. bu sene oskar etkinliğinde çok sevdiğim üç kızdan biri , diğerleri tabiki alicia vikander ve brie larson