Nasıl bayat, bayık bir filmdi bu yaa. Senenin en olmamış filmi olmuş aferin ekibe.
Filmdeki konu yok bir kere. Öyle alakasız başladı ki zaten film ben konuyu Amerikanın İlk gelişme dönemlerinde 1850'de yaşanıyor sandım sonra filmin içinde 1950 olduğunu anladım. Hayır senarist yönetmen kurgu nasıl bir başarısız ise bunu bana filmde anlatamadı ilk 30 dakika ve ne izlediğimi bilmeden izledim. Amerikaya göç 1900 başları 1800 sonları olur. Niye böyle alakasız tarih olmuş yada ben çok yanlış biliyorum. Neyse çoksa ir Oldum zaten bu detay sebebi ile filme.
Oyuncu olarak tamam Saoirse Ronan iyi hoşta ben izlerken tek oscarlik performans görmedim. Çok yavan oynamış. Zaten o bayık senaryonun hiç bir sahnesinde Oscarlık olamazdı yinede çok kötü bulmuyorum syn. Ronan'ı. O nedenle çokta itiraz etmeyeceğim adaylığına nasıl olsa her yıl klişe oyunculuğu ile içimizi geçiren Jennifer bile aday.
Yan kadroda bir numara yoktu zaten oyunculuk olarak bir tek Saoirse Ronan iş görmüş.
Senaryo Çok alakasız başlangıç yaptı devamında Brooklyn macerasının başlangıcı güzeldi ancak sonra tekrar İrlanda olayı çok Çok alakasız kalmış İrlandada yaşananlar ise bambaşka facia. Yönetmen filmi bulamaça çevirmiş. Bir film bu kadar kötü aktarılır ancak onu gördüm bu film ile ki zaten o İrlandada cenaze sonrası olacakları tahmin edince ilerletmeye başladım filmi.
Hayır sonda klişe sahne ise Beni benden aldı. Tekrar brooklyne dönerken İlk kez brooklyn'de yaşayacak kıza olan tavsiye sahnesi. Bu senaryoya ancak bu yakışırdı dedim zaten.
Filmde mekanlar ehh işte. Kostümler tarih ile ilgim ve izleme merakım nedeniyle filme + sağladı başka bir şey yok.
Film İrlandaya gitmese ve orada evlenip bitirse 7 alırdı benden ama bu haliyle
3.5/10. 2 puan Saoirse Ronan 1 puan kostüm 0.5 puan mekan.
Kesinlikle tavsiye etmiyorum filmi ve en iyi film adayı olduğunu duyunca çok şaşırdım. Akademinin kötü sürprizi olmuş.