HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,407
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Televizyonun görkemli işlerinden biri olan, ilk sezonuyla kazandığı Altın Küre en iyi dizi ödülü ve geçen yıl üçüncü sezonuyla kazandığı 5 Emmy ödülü dahil onlarca ödül ve adaylık sahibi HBO dizisi Boardwalk Empire geçtiğimiz yıl dördüncü sezonunu tamamladı.

Ünlü yönetmen Martin Scorsese ve efsane dizi The Sopranos'un yapımcısı Terence Winter imzası taşıyan, alkol yasağı döneminin başladığı dönemde geçen dizide başrolü Steve Buscemi üstleniyor.

Beşinci sezonuyla final yapacak olan diziyle ilgili ilk dört sezona dair yorumları bu başlık altından yapabilirsiniz.

1acb4b08d8f0b71d25b7a73c72f3c651.jpg

Not: Ben şu an ikinci sezona yeni başladım, sezonlar 12 bölüm. Bir sezon izle, bir ay ara ver şeklinde izleyip sonbahardaki yeni sezona yetişeceğim muhtemelen.

@gundix123 de ilerleyen dönemde başlayıp bana yetişecek ve başka izleyen de olabilir diye genel bir başlık açtım. :)

@sürgünüm bence senin diziyi beğenme ihtimalin çok yüksek. Sopranos'u da seviyordun diye biliyorum. :)

@Forumdash başlayabileceğini söylemiştin sen de. :)

@destere @Harunnn60 @Ahmad @sokak sanati @yatutarsa ve diğerleri siz de bakın belki birinci sezonu birlikte izleyecek ekip oluşur. :):)

2x1

Nihayet uzun bir aranın ardından diziye dönebildim. :)

Bölümün başındaki uzun özet çok iyi geldi, olayları ve karakterleri hatırladım. Diziyi sevdiğimi de hatırladım. :):)

İlk bölüm genel bir giriş bölümü gibiydi ama:

Sonunda bombayı patlattılar. Bakalım Nucky kolay yırtabilecek mi?

Jimmy umarım yamuk yapmaz Nucky'ye. :(

8/10

Tam izleyecek dizi arıyordum.:F2 dizim sezon finali yapınca boş kaldım.:(

Bakabilirim belki.

ABD de alkol yasağıyla alakalı bir çok film izlemiştim konu olarak onlara yakın bir konusu vardır büyük ihtimal, acaba işin içinde politik oyunla falan da dönüyormu @OzaN eğer o tarz bişeyse önceden haber ver hiç başlamayayım :)

ABD de alkol yasağıyla alakalı bir çok film izlemiştim konu olarak onlara yakın bir konusu vardır büyük ihtimal, acaba işin içinde politik oyunla falan da dönüyormu @OzaN eğer o tarz bişeyse önceden haber ver hiç başlamayayım :)
Başroldeki karakter politikanın içinde ama aynı zamanda bir gangster. Yani politika konuları da var zaman zaman ama daha çok gangster dizisi, hatta Al Capone da var yan karakter olarak.

Yani House of Cards gibi politikanın yoğun olduğu bir durum yok, bence sevebilirsin sen de ama kesin seversin diyemem. Üç dört bölüm dene bence kendin ver kararı ama ilk bölümden verme çünkü ilk bölümde karakterler yüzeysel kaldığı için direkt bağlanılamıyor diziye, zamanla oluyor. :):)

Başroldeki karakter politikanın içinde ama aynı zamanda bir gangster. Yani politika konuları da var zaman zaman ama daha çok gangster dizisi, hatta Al Capone da var yan karakter olarak.

Yani House of Cards gibi politikanın yoğun olduğu bir durum yok, bence sevebilirsin sen de ama kesin seversin diyemem. Üç dört bölüm dene bence kendin ver kararı ama ilk bölümden verme çünkü ilk bölümde karakterler yüzeysel kaldığı için direkt bağlanılamıyor diziye, zamanla oluyor. :):)
tamam izlerim ben
hele alcapone varsa kesin izlerimde olay umarım al capone tarafından devam eder :)

bugün penny dreadful a başlayacağım ilk kez vampirsiz kurt adamsız bir korku dizisi izlerim umarım :)

Al Capone 4.sezonda bayaa vardı ve 5.sezonda da bayaa gözükcek artık onun dönemini anlatacak 5.sezon.

@destere

yani ilk üç sezonu gözümü karartıp atlatırsam mutlu sona ulaşabiliyorum :))

Reyiz ilk 3 sezonda da vardı ama toplasan 30-40 dk. anca gözükmüştür :D 4.sezonu 2 ay önce bitirdim tam hatırlamıyorum ama ilk sezondan daha fazla gözüküyordu :D 4.sezondan anladığım kadarıylada 5.sezonda daha ağırlıklı olacak :D

Normalde diziye yazın başlamayı planlıyordum ama ertelemenin pek bir mantığı yok gibi. Bugün ilk 2 bölümü izlemeyi düşünüyorum. :)

Boardwalk Empire tam benlik diziymiş :) Amerikan mafia tarihini Al Capone, Lucky Luciano nasıl yükseldi Amerikan içki yasağında neler oldu gibi sorular barındırması ilgimi çekti.:)

Nasıl acaba diziyi izlemeye başlayınca Al Capone ve Aydın Doğan kıyaslaması yapacakmıyız?:) @OzaN

Boardwalk Empire tam benlik diziymiş :) Amerikan mafia tarihini Al Capone, Lucky Luciano nasıl yükseldi Amerikan içki yasağında neler oldu gibi sorular barındırması ilgimi çekti.:)

Nasıl acaba diziyi izlemeye başlayınca Al Capone ve Aydın Doğan kıyaslaması yapacakmıyız?:) @OzaN
@destere'ye de dediğim gibi Al Capone beklentisine girmeyin. Al Capone'un ilk zamanları vardı ilk sezonda ve kimseyle kıyaslamadım ben şimdilik. :D

1x1

Süper bir başlangıç oldu. Dönem filmlerini çok severim zaten ama dizilerini de sevebilirmişim demekki. :D Özellikle dizinin geçtiği dönem en merak ettiğim dönemlerden birisi. Bir zamanlar baya merak sarmıştım 'içki yasağı' döneminde Amerika'daki mafya işleyişlerine falan. Yani tam aradığım dizi bu dizi. :D

Nucky Thompson da gerçekten alınmış bir karaktermiş dolayısıyla dizinin anlamı bir kat daha artıyor. Steve Buscemi de bu bölüme bakarak konuşursam çok başarılıydı. :)

Martin Scorsese'nin de etkisi olabilir ama başlangıç olarak çok iyi bir bölüm oldu kısacası.

Puanım: 9.5/10

İlk bölümü beğendiysen devamı mutlaka gelecektir @gundix123. Zaten senin beğeneceğine neredeyse emindim. :D

Bir kişi kazandık bakalım diğerlerinden nasıl haberler gelecek? :):)

Bu arada Nucky'nin de gerçekten alındığını bilmiyordum. Sözde bir sezon izledim diziyi, aferin bana. :D

İlk bölümü beğendiysen devamı mutlaka gelecektir @gundix123. Zaten senin beğeneceğine neredeyse emindim. :D

Bir kişi kazandık bakalım diğerlerinden nasıl haberler gelecek? :):)

Bu arada Nucky'nin de gerçekten alındığını bilmiyordum. Sözde bir sezon izledim diziyi, aferin bana. :D
Sen bana bu diziyi söylediğinde ben bu dönemi anlattığını bilmiyordum. Yoksa çok daha önceden başlardım diziye. :D

Yalnız Steve Buscemi bu rol için biçilmiş kaftan. Süper yakışmış rol. :D

Sen bana bu diziyi söylediğinde ben bu dönemi anlattığını bilmiyordum. Yoksa çok daha önceden başlardım diziye. :D

Yalnız Steve Buscemi bu rol için biçilmiş kaftan. Süper yakışmış rol. :D
Scorsese ve Sopranos'un yeterince ilgini çekeceğini düşünmüştüm içeriğiyle ilgili bilgi vermek aklıma gelmemiş demek ki. :D

Steve Buscemi'yi bu diziyle sevdim, dizinin en büyük artılarından. :)