dizinin karakterlerine uyum sağlamakta çok önemli mesela
@sürgünüm bir 3 bölüm daha izlese eminim dizi hakkındaki fikirleri değişecektir ama fazlada ısrar etmemek lazım mesela şimdi dünya alem bir araya gelse bana sopranos un iyi dizi olduğunu anlatmaya çalışsa yinede fikrim değişmez sopranos un çünkü başrolündeki adamı sevmedim ve genelde başrolün her işi yaptığı bir dizi sopranos yan karakterler çok fazla etkili değil
ama oz da tek başrol yok her karakter başka bir telden ve başka bir ağırlığı var karakterlerin yani bir iki karakteri sevmeyen bahane bulamaz çünkü en azından seveceği bir iki karakter bulabilir dizide onun için bir kaç bölüm diziye şans tanımak şart
prison break e gelince o dizinin ilk sezonu muhteşemdi puan vermem gerekirse prison break in ilk sezonu 9 puanlıktır benim açımdan ikinci sezonu 8.5 puanlıktır üçüncü sezonu 6 puanlıktır son sezonu ise 7.5 puanlıktır yani baştan sona kalitesini koruyamamıştır o da aksiyon olsunda ne olursa olsun diyen senarist ve yönetmenlerin kabahati
yoksa prison break in ilk sezonu ve de ikinci sezonundaki istikrar korunsa şu anda en sevdiğim beş dizi arasında rahatlıkla sayabilirdim bir dizinin tüm sezonlarının aynı istikrarı koruması çok zor bunu bir breaking bad başarmıştır birde hiç kimsenin izlemeyi başaramadıı ve de benim en iyid izilerim arasında olan the wire başarmıştır
the wire da öyle bir hava varki aksiyonla giden bir dizi değil karakter çeşitliliği ve bu karakterleri benimseme var hatta dizinin son sezonuna girerken öyle bir ruh halindeydimki sanki the wire karakterlerini gördüğümde oo mahmut naber diyesim geliyordu o kadar bizim mahalleden kabul etmişti oyuncuları
ama ben şimdi the wire ı çok sevmeme rağmen eminim forumda bu diziyi baştan sona izleyebilecek bir veya iki kişi anca çıkacaktır bunada renkler ve zevkler arası fark diyoruz
)