Bir Kanalın (Kanal D) Acıklı Hikayesi...

yav he he yoruma bak kanal d ne yav ne :d yd fenomen ar efsane yapmış adam gülün geçin ezilecek kanal bitmiş :d

Şimdi gelelim yorumlara

Öncelikle Kanal D`nin ne olursa olsun yanlış yaptığını düşünüyorum. Hiç böyle huyları yoktu. En kötüsü BBEB`i Pazartesi de yayınlamalıydı.

Yalan Dünya ile başlayalım. Şimdi iki ihtimal var. Ya Pazartesi Yalan Dünya`ya yaramayacak, güçlü A/B`si olan rakiplerinin karşısında işi çok zor olacak.
Ama başka bir ihtimal de var. A/B`si ve totali güçlü olan bir gecede yarışacak. Acun 15 dakikalık blok reklamlar verince bu kime yarayacak? Yalan Dünyaya. Cuma A/B`si maksimum 15-17 olan rakipleri reklama girince pek artamayan dizi, Pazartesi 28 reytinglik bir A/B kitlesi reklama girdiği an Yalan Dünya uçacak. Ama onlar yayında olunca yaşadığı azıcık düşüşle örtüşecek bunlar ve ya aynı kalacak ya da yükselecek. Kanal D`nin hedefi Yalan Dünyayı zirvede yer alması değil. En kötü ihtimalle Cuma aldığı oranları koruması.5 reyting falan diyorsunuz da, daha iki hafta önce Arka Sokaklar A/Bde 5 reyting aldı, Yalan Dünya bu kadar kötü bir reyting alabilir mi? Aksine totalini de yükseltecek

Gelelim Arka Sokaklara. Pazartesiden kimler geldi kimler geçti Arka Sokaklar vazgeçmedi. Gün değişikliği çok saçma oldu. Ancak 100 % emin olarak söyleyebilirim ki, her iki grupta da oranlarını arttıracak. Totalde zirvede yer alacak kesinlikle, A/B`de de en kötü 4 reyting alacak

Kayıp Şehirin reytingleri hiçbir şekilde değişmeyecek. Yalan Dünyadan sonra yayınlanmasına rağmen, Totalde ondan daha fazla izleniyor. Geçen hafta zirveyi 0.01 oranla kaçırdı

Şimdi eğer olur da bu hamleler tutmazsa, tekrar eski günlerine dönerler mi dönmezler mi düşündürücü. Ama dönerlerse tekrar eski reytinglerine de geri dönerler

4 yıldır tekrarları yayılandığı halde yine de Arka Sokaklardan vazgeçmeyen seyirci bir gün değişikliği ile hiçbir şekilde vazgeçmez

Yalan Dünya desek en fenomen dizilerden biri. Yine izlettirir kendini. Ama olur da Kanal D memnun olmazsa döner tekrar Cumaya, reyting kaybetmeden de yoluna devam eder...

Bi kere o diziler artık kendi gününe dönmezler.Kanal D memnun olsaydı zaten değiştirmezdi.
Ya iyice batacaklar yada yükselecekler.Yükselirlerse sorun yok yükselmezde basar tekmeyi.
Zaten bi dünyada dizi başlatıyo onları yayına sokması için dandik dizilerini kaldırması lazım.
Ayrıca Arka Sokakların sabit bir seyircisi yok.Çocuklar izliyo onu :A

Arka Sokakların bu değişiklikten sonra oranlarının düşeceğini düşünmüyorum.

Totalde zirvede olurken, A/B'de de ilk 3'de yer alabilir.

yav he he yoruma bak kanal d ne yav ne :d yd fenomen ar efsane yapmış adam gülün geçin ezilecek kanal bitmiş :d
Ben hiçbir şeyi net söylemedim zaten. İhtimalleri göz önünde bulundurdum. Ağustostan beri eziliyor ama daha ezildiğini göremedik

Bi kere o diziler artık kendi gününe dönmezler.Kanal D memnun olsaydı zaten değiştirmezdi.
Ya iyice batacaklar yada yükselecekler.Yükselirlerse sorun yok yükselmezde basar tekmeyi.
Zaten bi dünyada dizi başlatıyo onları yayına sokması için dandik dizilerini kaldırması lazım.
Ayrıca Arka Sokakların sabit bir seyircisi yok.Çocuklar izliyo onu :A
Behzat Ğ. Starı memnun etmiyormuydu da gün değiştirdi? Bazen memnun olsa da diğer diziyi kurtarmak için yer değiştirebilir. Mesela Behzatın hangi gün olursa olsun 1 reyting alması gibi. Dizi maçın arkasında bile 1 reyting alıyor :d Seyirci izlemem diyor başka da bi şey demiyor :d

Katılıyorum. Cuma Pazartesiden kat-kat daha kolay bir gün. A/B`de hafta önce 5 reyting alan Arka Sokaklar Cuma da çok gerilerde kalmaz. En kötü ilk 5`de olur :)

tabi canım kat kat kolay bi gün görecez kolayı :d

- - - Ekleme - - -

- - - Ekleme - - -

Benim yorumum bu. Bence de yanlış yaptı. Ama sonuçları ya değişmeyecek ya da yükselecek. Eminim.

Yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü, Kanal D`ye yakışmayacak hareketler bunlar

Her yoruma karışmasan da olmaz. Sen 5 aydır atv Kanal D`yi geçecek diyorsun da geçemiyor, senin bu yorumuna karışan var mı?

arka sokaklar dısında hiçbirine katilmiyorum ab ilk 3 de olacak demissin vallaha iyi senaryo ama tutmaz söylim :)

arka sokaklar dısında hiçbirine katilmiyorum ab ilk 3 de olacak demissin vallaha iyi senaryo ama tutmaz söylim :)
Arka Sokaklar Pazartesi bile 5 aldı A/B`de, Cuma çok mu zor? :) Totalde zaten zirveyi alır

Yalan Dünyaya gelecek olursak, Acunun 15 dakikalık reklamları oldukca işine yarayacak Yalan Dünyanın. Ama O Ses`in duellolara geçince de düşeceğini inkar etmesek iyi olur. Reytinglerini korusun yeter. Ama bence totalde yükselecek

Arka Sokaklar Pazartesi bile 5 aldı A/B`de, Cuma çok mu zor? :) Totalde zaten zirveyi alır

Yalan Dünyaya gelecek olursak, Acunun 15 dakikalık reklamları oldukca işine yarayacak Yalan Dünyanın. Ama O Ses`in duellolara geçince de düşeceğini inkar etmesek iyi olur. Reytinglerini korusun yeter. Ama bence totalde yükselecek

revan kaç defa 5 aldı :) kendini güzel kandırıyorsun totalde zirvede 1 kere yer aldı o hafta ab yükseldi 5 aldi onun dısında 2 3 reyting aldı

yalan dünya pazartesi totalini yükseltmez totali zaten 5 reyting cuma günü kara dayı ve o ses ab si totalden daha iyi anlıklardan anlasildigi üzere arka sokaklar reklama girince karadayiya 2 o ses 1 reyting katgı sagliyordu ve anlıklarda özeti 7 geçiyor o sesin karadayıda 6 yi geçmeye basladi umarım hayal kırıklıgı yasamaz kendini idare edicek oranlar alir bence total ilk 10 ab ilk 5 fazlasi olmaz

revan kaç defa 5 aldı :) kendini güzel kandırıyorsun totalde zirvede 1 kere yer aldı o hafta ab yükseldi 5 aldi onun dısında 2 3 reyting aldı

yalan dünya pazartesi totalini yükseltmez totali zaten 5 reyting cuma günü kara dayı ve o ses ab si totalden daha iyi anlıklardan anlasildigi üzere arka sokaklar reklama girince karadayiya 2 o ses 1 reyting katgı sagliyordu ve anlıklarda özeti 7 geçiyor o sesin karadayıda 6 yi geçmeye basladi umarım hayal kırıklıgı yasamaz kendini idare edicek oranlar alir bence total ilk 10 ab ilk 5 fazlasi olmaz
Total yükselirse otomatik olarak A/B de yükselir zaten. Neyse, belii olacak zaten sonuçlar Pazartesi ve gelecek Cuma

Ben sezon basinda demistim Kanal D iyi projeler üretmiyor ve transferde etmiyor diye. Kendileri Vadi yi transfer etselerdi durum cok daha degisik olurdu cünkü o zaman Intikam dizisinide baska bir güne koyup ii gün zirvede olabilirlerdi.

Kanal D TNS ile hayal kırıklığı yaşadi resmen.Bu sene 3.kanal olursa eski günlerine dönmek için Star stratejisi uygular ve seneye transferler söz konusu olabilir.Yapmadiği şey mi?

@endgame güzel yazı olmuş bu arada:)

Ben sezon basinda demistim Kanal D iyi projeler üretmiyor ve transferde etmiyor diye. Kendileri Vadi yi transfer etselerdi durum cok daha degisik olurdu cünkü o zaman Intikam dizisinide baska bir güne koyup ii gün zirvede olabilirlerdi.
ne gerek var kenid yapım şirketin daha iyisini yaptırabilecekken yüksek paraya vadiyi alsın :D

- - - Ekleme - - -

Kanal D TNS ile hayal kırıklığı yaşadi resmen.Bu sene 3.kanal olursa eski günlerine dönmek için Star stratejisi uygular ve seneye transferler söz konusu olabilir.Yapmadiği şey mi?

@endgame güzel yazı olmuş bu arada:)
star maçlar bitince boş güniçi programı ile 3.lüğe düşecek atv ile başbaşa kalır kanal d bence 2.lik kötü bir sonuç değil

pazartesi günü kanal d total 7 ab 3 alıyodu şimdi yalan dünya total 3 ab 7-8 alır bence ve yine aynı yere gelir yani bi değişiklik olmaz.

cuma günü ise kanal d total 5.5 ab 9 alıyodu şimdi totalde 7-8 abde 2-3 bence alır ve cuma günü toplamda baya düşüş yaşar bence hiç iyi olmadı

Öncelikle konuyu beğendim, gerçekten iyi bir yazı olmuş hakkını vermek lazım. :)

Yalnız ben durumu bahsettiğin kadar kötü görmüyorum. Bu değişikliği ani olarak alınmış sıradan gün değişiklikleri olarak görmüyorum ben. Muhtemelen içinde Ocak ayına yönelik planlar barındıran bir değişikliktir bu. Bir kere tahmin tablosunda Yalan Dünya'ya 3.5 ve 5.5 yazmışsın durum böyle olursa zaten Kanal D Cuma'ya geri alır hemen diziyi. Kanal D olası bir olumsuz durumda öncelikle Yalan Dünya'yı korumak isteyecektir. Arka Sokaklar zaten gününde başarısız oldu ve Cuma günü yeni bir şans verilmek istendi. Eğer Arka Sokaklar'da çok ciddi bir yükseliş olmadığı takdirde Monk Cuma gününün yeni dizisi olacaktır bence. Eğer Arka Sokaklar totalde zirvede yer alır A/B'de de ilk 5'te olursa ise bu kez yerini koruyabilir. Ama yine 10 share sınırında dolaşır veya altına düşerse son şansını da kaybeder.

Kısa vadede düşünecek olursak ise bence en kritik nokta Kayıp Şehir'in durumu. Eğer Kayıp Şehir'de düşüş olursa işler gerçekten kötü bir duruma girer. Ama Kayıp Şehir aynı oranlarını alırsa Kanal D için hem total hem de A/B yönünden iyi bir gün olmuş olabilir Cuma...

Bunlar sadece bazı düşüncelerimdi her şeyi Ocak ayında anlayacağız sanıyorum. :)

star maçlar bitince boş güniçi programı ile 3.lüğe düşecek atv ile başbaşa kalır kanal d bence 2.lik kötü bir sonuç değil
Ben zaten 3. olursa demiştim.İnş olur transferler yapmaya kalkarda medya biraz olsun hareketlenir.Baksana gün değişiklikleri bu etkiyi yaptıysa transferler napar kimbilir :F:F

Arka Sokaklar ilk sezonunda salı günleri yayınlanıyordu, 2. sezonla birlikte Pazartesi gününe alındı ve dizi için çok faydalı oldu.

Ama senin demek istediğin sezon içinde gün değiştirmesi sanırım. :smile:

Bu da sayılabilir, o zamanlar pek tv'yi takip etmiyordum açıkçası, ben biraz daha yakın zamanı kastetmiştim. :)

Bu değişiklikte de Arka Sokaklar muhtemelen kazanç sağlayacak...

başlamadantutmayacağı ne belli endgame:biggrin: 15 share alan bir dizi kanal d için tutmuş demektir eskisi gibi 25 share beklmeiyor :biggrin:

Hangi dizi için söylemişim onu, alıntında göremedim. :D 15 share prime-time'da alınıyorsa iyi elbette ama 23:00 sonrası alınıyorsa kayıptır...

KAYIP ŞEHİR'İN düşeceğini hiç sanmıyorum dizi aynı saate yayınlanacak gibi sadece 20 dakika önce hatta yükselir :smile:

Kayıp Şehir'in Huzur Sokağı ile hatta Dila Hanım ile bile baş etmesi pek mümkün gözükmüyor, bunu aslında SBT sayesinde görüyoruz, 15'liklere bakrsak Huzur yayındayken dizi 4 reyting anca alıyor üstelik reklamsız gitmesine rağmen o arada.

Ben bu değişiklikle dizinin 4'lere düşeceğini düşünüyorum, hem büyük dizilerin karşısına çıktığı için, hem de reklamlı yayınlanmak zorunda kalacağı için, 22:30'da yayına girince dizi 50 dakika reklamsız yayınlanabiliyordu...

Şimdi gelelim yorumlara

Öncelikle Kanal D`nin ne olursa olsun yanlış yaptığını düşünüyorum. Hiç böyle huyları yoktu. En kötüsü BBEB`i Pazartesi de yayınlamalıydı.

Yalan Dünya ile başlayalım. Şimdi iki ihtimal var. Ya Pazartesi Yalan Dünya`ya yaramayacak, güçlü A/B`si olan rakiplerinin karşısında işi çok zor olacak.
Ama başka bir ihtimal de var. A/B`si ve totali güçlü olan bir gecede yarışacak. Acun 15 dakikalık blok reklamlar verince bu kime yarayacak? Yalan Dünyaya. Cuma A/B`si maksimum 15-17 olan rakipleri reklama girince pek artamayan dizi, Pazartesi 28 reytinglik bir A/B kitlesi reklama girdiği an Yalan Dünya uçacak. Ama onlar yayında olunca yaşadığı azıcık düşüşle örtüşecek bunlar ve ya aynı kalacak ya da yükselecek. Kanal D`nin hedefi Yalan Dünyayı zirvede yer alması değil. En kötü ihtimalle Cuma aldığı oranları koruması.5 reyting falan diyorsunuz da, daha iki hafta önce Arka Sokaklar A/Bde 5 reyting aldı, Yalan Dünya bu kadar kötü bir reyting alabilir mi? Aksine totalini de yükseltecek

Gelelim Arka Sokaklara. Pazartesiden kimler geldi kimler geçti Arka Sokaklar vazgeçmedi. Gün değişikliği çok saçma oldu. Ancak 100 % emin olarak söyleyebilirim ki, her iki grupta da oranlarını arttıracak. Totalde zirvede yer alacak kesinlikle, A/B`de de en kötü 4 reyting alacak

Kayıp Şehirin reytingleri hiçbir şekilde değişmeyecek. Yalan Dünyadan sonra yayınlanmasına rağmen, Totalde ondan daha fazla izleniyor. Geçen hafta zirveyi 0.01 oranla kaçırdı

Şimdi eğer olur da bu hamleler tutmazsa, tekrar eski günlerine dönerler mi dönmezler mi düşündürücü. Ama dönerlerse tekrar eski reytinglerine de geri dönerler

4 yıldır tekrarları yayılandığı halde yine de Arka Sokaklardan vazgeçmeyen seyirci bir gün değişikliği ile hiçbir şekilde vazgeçmez

Yalan Dünya desek en fenomen dizilerden biri. Yine izlettirir kendini. Ama olur da Kanal D memnun olmazsa döner tekrar Cumaya, reyting kaybetmeden de yoluna devam eder...

Revan BBEB'in pazartesi yayınlanması sence doğru bir karar mı, ne bekleyebiliriz ki pazartesi BBEB'den, nerdeyse tamamen boş haftasonu 5-7 arası reyting alan bir programdan bahsediyoruz, bence Arka Sokaklar'ın A/B'sini zor geçerdi.

Ama dizi değiştirip dizi kıyacağına BBEB'e kıy tabi, zira BBEB o gün tutmsa da sorun olmaz, eskiye dönüş kolay olur...

Yalan Dünya'nın 15 dakikalık boşluta yükseleceği iddiana hiç katılmıyorum, zira bu dediğin gerçek oslaydı biz bu etkiyi net olarak Arka Sokaklar'da görürdük, onda bile küçük yükselişler oluyor, Yalan Dünya niye birden zıplasın, ayrıca zıplasa bile kalan zamanlarda çok düşük gitmeyecek mi ?

Bu 15 dakikalık durum sırasında tüm kanllar reklamda mı olacak, Karadayı ile O Sese aynı düzende değil ki, ayrıca bu 15dakikalık boşlukta Kanal D'ninr eklam olmayacağını nerden çıkarıyorsun ?

Komedide reklam korkunç bir şey, her cuma bunu görüyoruz, daha iddialı bir günde Kanal D yine aynı düzende ilerleyerek devasa hatalarına devam edecektir... Yalan Dünya'nın o gün tutmasının tek yolu blok reklama geçmektir...

Yalan Dünya'nın A/B'de 5'i aşabileceğini düşünüyorum ama total'de 3 alırsa iyi, sonuçta ben büyük bir kazanç göremiyorum, hatta Arka Sokaklar A/B'de 5 alıyorsa bu dizi de 5 alırsa ve Total'i de 3 olursa büyük kayıp görürüz...

Arka Sokaklar'ın yükselebileceğini ben de söyledim ama bir dizisini kurtarırken diğerini batırıyor ve toplamda da batmış oluyor, tablo açık...

Kayıp Şehir'in anlıklarına bakmıyorsun galiba, dizi 22:00'ye alınırsa hem rekabetten dolayı hem de tam reklama geçmesinden dolayı düşecek, şu an dizi saat avantajı nedeniyle 50 dakika reklamsız yayınlanıyor. 4 alırsa büyük bir başarı...

Geri dönüşler çok kolay bir şey değil, Kanal D bir haftada tekrar gün değiştirirse o dizilerin yüzüne kimse bakmaz, Yalan Dünya ciddi kayıp yaşar ama en önemlisi bu değişiklikle prestiji çok düşen Kanal D tamamen karizmasını çizdirir. Eskiden Kanal D için dizilerinin arkasında duran, istikrarlı kanal vs. denilirdi, bu anlayış artık bitti, marka değeri her şeydir, Kanal D bir dizi yapılınca ilk görüşülen kanaldı, şimdi ise yapımcılar kanaldan soğuyacak...

A/B'de ilk üçte olması zor, bence Dila'nın gerisinde kalabilir A/B'de...

Arka Sokaklar adına kötü bir değişiklik değildi zaten eğer cuma boş olsaydı...

Transfer yapacağını pek sanmıyorum, bence kendine güvenmeye devam eder 1 sene daha...

ne gerek var kenid yapım şirketin daha iyisini yaptırabilecekken yüksek paraya vadiyi alsın :biggrin:

- - - Ekleme - - -

Star için katılmıyorum, ATV ile Star yarış halinde, Kanal D geride. Tabi durumu tüm gün düşünüyorsan başka...

pazartesi günü kanal d total 7 ab 3 alıyodu şimdi yalan dünya total 3 ab 7-8 alır bence ve yine aynı yere gelir yani bi değişiklik olmaz.

cuma günü ise kanal d total 5.5 ab 9 alıyodu şimdi totalde 7-8 abde 2-3 bence alır ve cuma günü toplamda baya düşüş yaşar bence hiç iyi olmadı

Yalan Dünya o reytingi alırsa Kanal D hatasız bir değişiklik yapmış olur, 7-8 alması imkansız, cuma 8 alıyor.

Arka Sokaklar da A/B'de 4 alabilir.

Öncelikle konuyu beğendim, gerçekten iyi bir yazı olmuş hakkını vermek lazım. :smile:

Yalnız ben durumu bahsettiğin kadar kötü görmüyorum. Bu değişikliği ani olarak alınmış sıradan gün değişiklikleri olarak görmüyorum ben. Muhtemelen içinde Ocak ayına yönelik planlar barındıran bir değişikliktir bu. Bir kere tahmin tablosunda Yalan Dünya'ya 3.5 ve 5.5 yazmışsın durum böyle olursa zaten Kanal D Cuma'ya geri alır hemen diziyi. Kanal D olası bir olumsuz durumda öncelikle Yalan Dünya'yı korumak isteyecektir. Arka Sokaklar zaten gününde başarısız oldu ve Cuma günü yeni bir şans verilmek istendi. Eğer Arka Sokaklar'da çok ciddi bir yükseliş olmadığı takdirde Monk Cuma gününün yeni dizisi olacaktır bence. Eğer Arka Sokaklar totalde zirvede yer alır A/B'de de ilk 5'te olursa ise bu kez yerini koruyabilir. Ama yine 10 share sınırında dolaşır veya altına düşerse son şansını da kaybeder.

Kısa vadede düşünecek olursak ise bence en kritik nokta Kayıp Şehir'in durumu. Eğer Kayıp Şehir'de düşüş olursa işler gerçekten kötü bir duruma girer. Ama Kayıp Şehir aynı oranlarını alırsa Kanal D için hem total hem de A/B yönünden iyi bir gün olmuş olabilir Cuma...

Bunlar sadece bazı düşüncelerimdi her şeyi Ocak ayında anlayacağız sanıyorum. :smile:

Yeni dizilere hazırlık olabilir diye düşünüyorum ben de ama pazartesi boşalmış olacak gibi bu durumda, Yalan Dünya benim yazdığım oranları aşamaz diye düşünüyorum, müthiş bir rekabet var, bu durumda cumaya geri dönerse Arka Sokaklar da pazartesiye mi dönecek. Şu anki değişim kazan-kaybet gibi. Arka Sokaklar mutlu edilecek, Yalan Dünya harcanacak.

Aslında Arka Soklar'ın yükselişi de kanal için kazanç sağlamıyor, sadece cuma günü bile A/B'de büyük kayıp, total'de biraz kazanç olacak...

Ben sadece rakiplere bakıyorum, 7 reytingli bir dizi karşısında 8,80 reyting alan Yalan Dünya 25 reytinglik yapımlar karşısında 5 bile alamayabilir...

Başlık ve içeriği beğendim. :D Konuyu mantıklıca irdelemişsin.

Forum İstatistikleri

Konular
172,932
Üyeler
8,482
Son Üye
Tufan