Bir Kanalın (Kanal D) Acıklı Hikayesi...

endgame

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
16
Puanı
259
Kanal D Ne Yapmaya Çalışıyor ? Kendi Sonunu Kendi mi Hazırlıyor ?

ac96d__kanal252Bd.gif

Son 6 yılın değişmez ve açık ara lideri Kanal D'de bu yıl işler yolunda gitmiyor. Geçen sezonu, haftanın yarısında lider, kalan yarısında ikinci olarak kapatan kanal bu sezona iki gün birinciliğiyle girdi, ancak çok geçmeden tüm birinciliklerini kaybetti ve en iyi yapımı gün ikincisi olur hale geldi. Tüm bu dezavantajlı durumuna rağmen, gün birincisi olan kanallar istikrarlı olmadığı ve bir gün zirveye çıkıp ertesi gün dibe düştükleri için tüm günde en çok izlenen kanal olabiliyordu.

Buraya kadar bir kanalın doğal bozulma ve yaşlanma sürecini anlattık, şimdi ise çaresiz çırpınışlarına geçiyoruz, büyük hatalarına...

Kanal bir televizyonun asla ama asla yapmaması gereken bir tavır sergiledi, gün değişikliği...

Halihazırda bu sezonu en kötü ikinci kanal olarak geçirebilecek bir durumdayken tam 3 büyük yapımını tehlikeye atarak dizilerini harcadı, daha doğrusu kendini fiilen istifa etmiş bir duruma getirdi...

Varan 1 ' Arka Sokaklar'ın Cumaya Taşınması

Konuyu sadece Cuma günü Yalan Dünya'dan başarılı olabilir mi ekseninde değerlendirirsek belki bir miktar olumlu düşünebiliriz, zira dizi Total'de zirveye oynayabilir, bunun tam tersi olarak A/B'de ise %60'dan fazla kayıp yaşanacaktır, Total'de elde edilecek 1-2 reyting, A/B'de kaybedilecek 4-5 reytingden yeğ midir, siz karar verin...

Şimdi işe bir de pazartesinin boşaltılmış olması tarafından bakalım, evet A/B'de pek bir kayıp yok, zaten bu dizi orada varlık gösteremiyordu, fakat Total'de 3.'lük vardı ve bu üçüncülük çok geride kalmayla sonuçlanmıyordu, daha üstlere de haftasına göre çıkma şansı vardı, 7 reyting kaybedilmiş oldu...

Varan 2 ' Yalan Dünya'nın Pazartesiye Taşınması

Yalan Dünya A/B'de 9, Total'de 5 alan bir diziydi, durumu çok kötü görünmüyor ama bu durum cuma için geçerliydi, cumanın rekabeti pazartesi ile eş değer mi ki ? Pazartesi müthiş güçlü rakipler var ve bu rakipler Yalan Dünya gibi A/B temelli. Yalan Dünya eğer cuma aldığı reytingi birebir korusa bu transfer az kayıpla kotarılmış olabilir ama bunu düşünmek hayalcilik bile olmaz, dizi A/B'de bile 6'yı göremeyecektir, cuma günkü rakibi 7 alıyordu, şimdiki rakipleri toplamda 25, haksız mıyım ?

Bir de cumanın boşaltılması açısından bakalım, yerine koyulan Arka Sokaklar A/B'de ne yapabilecek ki !

İki değişikliğini birlikte düşünürsek Arka Sokaklar bir miktar rahatlatıldı, fakat Yalan Dünya'nın ipi çekildi. Kanal açısından bakarsak iki diziyi de iyi-kötü idare ederken şimdi bir dizisini harcamış oldu, daha avantajlı görünen Arka Sokaklar'ın da avantajı şüpheli tabi, bazen kağıt üstündeki rakamsal üstünlükler boşa çıkıyor, en son Aşk ve Ceza'nın pazartesiye transferi böyleydi mesela, kağıt üstünde dizi zirveyi alabilirdi ama sonuçta final bölümü erkene çekilmiş oldu.

Şöyle bir tahminde bulunursak;

[TABLE="class: MsoTableGrid"]
[TR]
[TD] Gün[/TD]
[TD] Geçen Hafta (Total)[/TD]
[TD] Yeni Düzen (Total)
[/TD]
[TD="width: 119"] Geçen Hafta (A/B)[/TD]
[TD="width: 108"] Yeni Düzen (A/B)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 136"] Pazartesi[/TD]
[TD="width: 128"] 7[/TD]
[TD="width: 128"] 3,5[/TD]
[TD="width: 119"] 3[/TD]
[TD="width: 108"] 5,5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 136"] Cuma[/TD]
[TD="width: 128"] 5,5[/TD]
[TD="width: 128"] 7,5[/TD]
[TD="width: 119"] 9[/TD]
[TD="width: 108"] 4,5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 136"] Toplam
[/TD]
[TD="width: 128"] 12,50[/TD]
[TD="width: 128"] 11
[/TD]
[TD="width: 119"] 12[/TD]
[TD="width: 108"] 10,0[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

* Tahminler bol keseden verilmiştir.

Hem Total'de hem de A/B'de kayıp olduğunu net olarak görebiliriz, bu değişiklikten nasıl kanal yarar bekler, anlamak mümkün değil...

Varan 3 ' Kayıp Şehir'in Önündeki Dizinin Değişmesi

Bu değişikliğin yararı olup olmayacağını net olarak söylemekte zorlanıyorum, dizi A/B temelli ve önündeki dizide A/B diye bir şey yok, kitleleri hiç uyuşmayan iki yapım arka arkaya, sonu belirsiz...

Eskiden şöyle bir söylem gelişmişti Cuma için : 3'ü bir arada deniliyordu, Yalan Dünya, Kayıp Şehir ve Beyaz Show aynı bünye tarafından izlenebilecek kaliteli işlerdi. Şimdi ise bu 3'ü bir arada durumu tamamen yıkıldı, Arka Sokaklar'ı izledim, üstüne Kayıp Şehir hatta Beyaz Show iyi gelir diyen çıkmaz. :)

Kısaca bir kanalın son çırpınışları ve daha da beter bir duruma düşüşü...

bence deneyip görmek lazım acunun karşısıan ab si güçlü biri daha gelirse çöker:D

kanald isi bitmistir endgame katılıyorum :d

Bu sezon için yazdım tabi ama bu basit hataları yapanların sonra da toparlayacağını pek sanmıyorum.

Yeni gözdeler Star ve ATV ama ayakları daha yere basan ATV, Star hala yeterince başarılı değil benim gözümde, transferler ve maçlarla işi götürmeye devam ediyor, biraz kendi yapımlarını görmek lazım.

- - - Ekleme - - -

bence deneyip görmek lazım acunun karşısıan ab si güçlü biri daha gelirse çöker:D

Bu güçlü biri Yalan Dünya değil ama, yazıda da belirttiğim gibi 6 alması bile çok mümkün değil o günde...

Bu sezon için yazdım tabi ama bu basit hataları yapanların sonra da toparlayacağını pek sanmıyorum.

Yeni gözdeler Star ve ATV ama ayakları daha yere basan ATV, Star hala yeterince başarılı değil benim gözümde, transferler ve maçlarla işi götürmeye devam ediyor, biraz kendi yapımlarını görmek lazım.

- - - Ekleme - - -

Bu güçlü biri Yalan Dünya değil ama, yazıda da belirttiğim gibi 6 alması bile çok mümkün değil o günde...

yalan dünya isi tamamen bitmistir ölüm fermanını acunun ayaklarının altına yazdı pazartesi tescillenicek dua okumaya hazırlanalım :d :d

- - - Ekleme - - -

bence alabilir ab de fazla kybı olmıcak bence :d

yalan dünya isi tamamen bitmistir ölüm fermanını acunun ayaklarının altına yazdı pazartesi tescillenicek dua okumaya hazırlanalım

Maalesef öyle, Yalan Dünya'dan sonra pazartesiye ne gelecek o da meçhul, var olan düzen çok iyiydi aslında, Arka Sokalar'ın uzun vadede şansı vardı...

Karadayı'nın senaristleri dizilerini sonradan bozuyor gerçi her dizi böyle ama ben bu sezon içinde Karadayı'nın bozulabileceğini düşünüyordum. O Ses de düellolara geçecek, o zaman ne yapacağı belirsiz. Arka Sokaklar ise 6 yıldır aynı reytingi alıyor, şansı güçlüydü sezon sonuna doğru.

- - - Ekleme - - -

bence alabilir ab de fazla kybı olmıcak bence :d

Yine yukarıda yazdığım gibi A/B'de 7 reyting alan bir rakip ile 14 ve 10 reyting alan iki rakibi kıyaslarsak 6 bile çok büyük bir rakam Yalan Dünya için...

Maalesef öyle, Yalan Dünya'dan sonra pazartesiye ne gelecek o da meçhul, var olan düzen çok iyiydi aslında, Arka Sokalar'ın uzun vadede şansı vardı...

Karadayı'nın senaristleri dizilerini sonradan bozuyor gerçi her dizi böyle ama ben bu sezon içinde Karadayı'nın bozulabileceğini düşünüyordum. O Ses de düellolara geçecek, o zaman ne yapacağı belirsiz. Arka Sokaklar ise 6 yıldır aynı reytingi alıyor, şansı güçlüydü sezon sonuna doğru.

bence karadayının izleyicisini bölmeye çalisiyor

kanald bir ise attımı el o iste bisiy vardır çok iddali bir bölüm yapar Karadayı dizi yalan dünya dizi o ses ise yarısma o ses izleyenlerin cogu murat boz hadise hülya mustafa için izliyor

hayat devam ediyor hızını kanald kesti ve iflahını bitirmisti karadayidan reyting çalsa ab 4.cü olur

o ses türkiye ilk ikiyi kapatir diye düsünüyorum

- - - Ekleme - - -

Yine yukarıda yazdığım gibi A/B'de 7 reyting alan bir rakip ile 14 ve 10 reyting alan iki rakibi kıyaslarsak 6 bile çok büyük bir rakam Yalan Dünya için...

diğerlerini niye katmıyon işe dila ve emirin yolunu :d onlarla bilikte hesapla 13-14 ü buluyor :D

bence karadayının izleyicisini bölmeye çalisiyor

kanald bir ise attımı el o iste bisiy vardır çok iddali bir bölüm yapar Karadayı dizi yalan dünya dizi o ses ise yarısma o ses izleyenlerin cogu murat boz hadise hülya mustafa için izliyor

hayat devam ediyor hızını kanald kesti ve iflahını bitirmisti karadayidan reyting çalsa ab 4.cü olur

o ses türkiye ilk ikiyi kapatir diye düsünüyorum

Karadayı ile Yalan Dünya'nın şu aşamada karşılaştırılacak bir yanı yok, Karadayı'yı1 reyting düşürse bile şaşırabilirim, Kanal D çok uzun süredir böyle bir değişiklik yapmıyordu, iki değişiklik de elinde patlayacak bu gidişle, çok çok çok şaşırtıcı bir durum oldu benim için...

Bu arada artık Kanal D'den her şeyi bekleyebiliriz, yakında ÖBGZ'de cuma olabilir mesela, salıya Monk gelebilir vs. :)

dila hanım sürekli yükseliyordu ab özetiyle birlikte emirin yolunu ezmisti sanırım buda göz ardı edilmemeli :d

dila hanım sürekli yükseliyordu ab özetiyle birlikte emirin yolunu ezmisti sanırım buda göz ardı edilmemeli :d

Arka Sokaklar'ı geçer bence A/B'de.

Bu değişiklikle sadece şu olabilir, Kanal D bir gün Total'de zirvede kalabilir ama toplamda tabloda göreceğiniz gibi bir yarar sağlamaz.

Arka Sokaklar'ı geçer bence A/B'de.

Bu değişiklikle sadece şu olabilir, Kanal D bir gün Total'de zirvede kalabilir ama toplamda tabloda göreceğiniz gibi bir yarar sağlamaz.
bence bu değişiklik arka sokakları kurtarır :Dy d zaten komedi dizisi uzun süreli pek kom ediyok avrupa yakası dışında

arka sokaklar zirvede yer alamassa kanald salı hariç hiçbir gün zirvede olamaz

Salı zirvde mi ki ? :D Total açısından bakarsak hiç bir gün zirvede değil zaten, A/B'de 2 gün zirvedeydi ama şimdi, A/B 1, Total 1 olacak sanırım.

BBEB'in nadiren zirvede olmasını hesaba katmadım, aslında sık sık kanal D haftasonu bir grupta zirvede oluyor kanal bazında.

kanal d öle kolay kolay batmaz şu an star maçlarla ışıldıyor :D gündü kuşağı berbat maçlar eninde sonunda bitecek o zaman ne yapacaklar fox la yarışa dönecekler :d

Forum İstatistikleri

Konular
172,932
Üyeler
8,482
Son Üye
Tufan