1x5

Geçen bölümün devamı gibiydi. Yine soluksuz sonuna kadar izletti.

Bölüm Kara'nın bir gezegende hayatta kalma çabalarıyla başladı. Karakteri şu son iki bölümdür daha yakından tanımaya başladık. Hayatta kalmak için epey çabalaması, Cylon'u kullanmayı başarması da kendisine hayran bıraktı. "Beni isirirsan seni isiririm" repliği de güldürdü

8/10

1x6

Gizem ve dedektiflik temalı güzel bir bölümdü.

Bölüm Cylon'un gemiye sızmasıyla başladı. Adama ve albay adamı tanımasa gemidekiler için felaketle sonuçlanacaktı her şey.

Başkan'ın talimatıyla bağımsız mahkeme kuruldu ve herkes sorgulandı. Şef ve Boomer yüzünden masum bir adam suçlu bulundu. Tabi iyi oldu sen başkasını korumaya kalkarsan ahan da böyle yüz üstü bırakılırsın.

8.5/10

1x7

Soluksuz izleten sürükleyici bir bölümdü. Dizi üstüne koyarak ilerlemeye devam ediyor.

Bu bölüm Gaius ve Number Six ön plandaydı. Gaius artistlik yapınca az kalsın bedelini canıyla ödeyecekti. Number Six ile gemide karşılaştığı sahne istemsizce güldürdü.
Siz de onu görebiliyor musunuz falan diyor birde
Gaius hatasını anlayıp özür dileyince fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı ve serbest bırakıldı. Gaius'un bundan sonra Number Six'e yanlış yapacağını sanmıyorum
Ki yapmasın da bence..

8/10

1x8

Bu bölüm de başka bir Cylon ortaya çıktı ve gemilerden birinde bukleler bomba var dedi. Tanı herkes telaşa düştü ve adamı sorgulamak için Cara'yı yolladılar. Cara ilen Cylon arasında geçen tüm sahneler tüyler ürpertici şeklinde geçti. Cylon bence konuşmayı baştan sona üstün götürdü. En patavatsız gözüken Cara'ya zor anlar yaşattı söyledikleriyle.

Diğer tarafta Boomer kendisinden iyice şüphelendiği için kendisine test yaptırdı. Gaius korktuğu için Cylon olduğunu söylemedi tabi.

Caprica'daki Boomer de sanki taraf değiştirecekmiş gibi duruyor nedense bilemiyorum

En sonda Cylon, Başkan'a hepimizi şoke edecek bir bilgi verdi. Adama'nın Cylon olduğunu söyledi. 😱

9/10

Puanı nereden kırdın acaba @MEnes?

10/10 bekliyordum senden. Sen yapmazsan, @MasacRE yapar artık.

Reactions: MasacRE and MEnes
@MEnes'ten ve @MasacRE'den sonra @Maskeli Fedai de hızla ilerledi ve son izlediğim bölüme geldi. Buraya kadar gelip beğendiysen, en düşük puan verdiğim bölüme en yüksek puan verip devam ediyorsan, sen zaten diziyi bitirirsin. Belki @MEnes'ten sonra ve @MasacRE'den sonra bitirirsin ama bitirirsin.

@MasacRE'yi geçerim de @MEnes zor gibi duruyor
@Tolstoyevski'yi geçip işe başladın, en kolayı oydu, çünkü bir bölüm izleyip bıraktı.
Sonra @Sherlock'u geçtin, vakit var diye üşeniyor sanırım.
Beni geçtin de, ben zaten bırakmıştım, sayma beni.
@MasacRE'yi kolaylıkla geçersin şimdi iki bölüm izlesen.
@MEnes ise zor. Hızını alamayıp ikinci sezona geçecek hem de çünkü.

Aslında şaka bir yana; bitirmek değil, izlemek mesele. Yavaş yavaş, sindire sindire izleyin. Hızla giderseniz, bazen detaylar kaçabiliyor.

Bu zorlu görevde bizi yarı yolda birakanlar oldu ama hedefe kitlendiğimiz için sorun yok
Şaka bir yana en can alıcı bölümden sonra bırakmışsın. Hiç mi merak etmiyorsun ne olacak diye

@MEnes yoldaşım tak tak ilerliyor

Bir yandan merak etmiştim aslında da, her bölüm boğmaya başlamıştı beni. Atmosfer, kamera çekimleri, müzikler beni acayip boğuyordu. Number Six için de dizi izlenmez ki.

Reactions: Maskeli Fedai
Bir yandan merak etmiştim aslında da, her bölüm boğmaya başlamıştı beni. Atmosfer, kamera çekimleri, müzikler beni acayip boğuyordu. Number Six için de dizi izlenmez ki.
Olabilir tabi zevkler ve renkler tartışılmaz
Benim dikkatimi artık Cara çekiyor
Number Six'i bizim yoldaşlara bıraktım
@Sherlock @MasacRE

Olabilir tabi zevkler ve renkler tartışılmaz
Benim dikkatimi artık Cara çekiyor
Number Six'i bizim yoldaşlara bıraktım
@Sherlock @MasacRE
Boomer da var aslında da, çok soğuk duruyor. Kara Thrace ise çok erkeksi duruyor aslında ama Number Six ve Number Eight (Boomer) daha çok öne çıkıyor. Number Six daha iyi bana göre, dizinin mankeni oluyor kendisi. Gaius'un zihninde moda defilesinde gibi kıyafet değiştiriyor. Her bölümde dikkat çekmeyi başarıyor, tabii sarışın olması bunda en büyük etken sanırım. Sarışın ve kırmızı giysi, çok dikkat çekiyor oluyor bu iki detay.

Bu kadar betimlemenin üstüne diziye başlamak yakışır

Reactions: Araf
Bu kadar betimlemenin üstüne diziye başlamak yakışır
Yorumlarımı okursan, bu betimlemeleri yine görürsün. Bütün yorumlarda "Number Six" geçiyor.

Bu arada Lee'nin izlediğim son bölümlerde olmaması bölümleri batırdı gözümde. O varken yine iyi gidiyor gibiydi, yine sıkıyordu tabii.

Bu arada Kara Thrace'yi canlandıran Katee Sackhoff, 1980 doğumlu ve Number Six ile Boomer karakterlerini canlandıran kişilere göre en genç isim dizideki. Bunu da ekleyeyim. Number Six'i canlandıran Tricia Helfer de, Boomer'ı canlandıran Grace Park da 1974 doğumlu. İlginç bir bilgi.

Oha harbiden ilginç geldi 😱 Halbuki onlar daha genç duruyor gibiydi

Aynen o yok genelde sen söyleyince dikkatimi çekti
Number Six ve Gaius olduğu sürece sıkıntı yok bence
Benim iki favorim bunlar

Oha harbiden ilginç geldi 😱 Halbuki onlar daha genç duruyor gibiydi

Aynen o yok genelde sen söyleyince dikkatimi çekti
Number Six ve Gaius olduğu sürece sıkıntı yok bence
Benim iki favorim bunlar
Kara Thrace "erkek gibi" dedim ya, ondan sanırım. Kendisinin görünüşü çok da sert, onun da etkisi var bunda.
Number Six ile Boomer, bir tık daha kadınsı duruyor.

Number Six ile Gaius iyidir de, Lee olmayınca adaleti ele alan olmuyor. Tamam, Edward Adama var da, o da diktatör oluyor tek başına. Diktatörlüğüne engel olan Lee oluyor, bir de Roslin ama Lee askeri anlamda daha önemli.

Edward Adama bizim admine çok benziyor

Sen yamyamsın kardeşim, ne gerek var bu kadar aceleye dizi bir yere kaçmıyor ya ne zaman istersen izlersin
Hızlı ve çevik davranıp yeni maceralara yelken açma politikası en mantıklısı, öyle ağır ağır 4 5 ayda 70 bölüm dizi izlenmez...

Ben (en azından önemli) hiç bir detayı kaçırmam izlerken merak etme... @Sherlock adaşım iyi bilir...

Reactions: Sherlock and Araf