Dün 10.sıradaydı, fan boyların etkisi geçtikten sonra giderek düşer diyordum ki bugün 5’e kadar çıkmış. Tam bir rezillik ve sinema tarihi adına utanç verici bir durum. İmdb’nin prestiji hiç olmadığı kadar yerlerde, sadece popüler kültür kafasıyla hareket eden heyecanlı fan boyların etkisiyle oluşturulmamalıydı bu liste. En azından belli başlı ödüllerin de etkisi olmalı.
Avangers nedir.
Ne kadar güzel film olursa olsun, sinema tarihinde ilk 5’e girecek bir film olmadığından eminim. Ne ilk 5’i, ilk 50’de bile olduğunu düşünmüyorum da akşam akşam midem bulandı yine. Bu fanboylar böyle giderse Godfather’in bile üstüne geçip hatta 1.sıraya taşıyabilirler şu balon filmi.
@Danger UA!
Balon dediğime bakmayın belki bunu hak etmiyordur ama bu puanı ve sıralamadaki yerini görünce ister istemez antipatimi kazandı yine, filmi izlemeye başladığımda “bakalım sinema tarihinin ilk 5’ine girecek kalitede film neymiş” beklentisiyle başlayacağım, haliyle yüksek beklenti hayal kırıklığı ile sonuçlanacaktır. Koskoca LOTR serisinin olduğu listede bu film mi?
@DarkLegenD Benim gizem-gerilimden sonra favori türüm bilim kurgudur sinemada ve favori filmim Baba ile birlikte The Matrix’tir, bilim kurgunun Tanrısı olan The Matrix. Fakat Godfather’a hakarette bulunduğunu sananlar net ve istinasız bir şekilde SİNEMADAN ANLAMIYORDUR. Tartışmam bile bunu.
Ben fantastik-süper kahraman filmlerinin abartılması karşıyım. Tek istinası LOTR’dur fakat zaten onun da bu süper kahraman filmlerinden fersah fersah ötede olduğu, kendi evrenine has gerçekçi yapısını tekrar tekrar söylemeye gerek yok. Ama “Marvel” şirketinin bir filmi SİNEMA TARİHİ açısından en fazla ne kadar güzel olabilir ki? Sinema sadece görsel efekt ve heyecan uyandıran aksiyon sahnelerinden ibaret değildir.