2019 Avengers: Endgame - Film Yorumları

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Captain Marvel Marvel’i iki aydır bitiremediğim, 70.dakikada takılı kaldığım için bir türlü bu filmi izleme fırsatım olmadı daha. Sene bitmeden umarım aradan çıkar.

Geçen tüm zamanların en çok gişe yapan filmi rekoru kırdığını görünce şaşırdım.Avatar ve Titanik’i bir çırpıda geçmiş adamlar, üstelik 1 sene önce çıkan filmi de 4.sırada yer alıyor bunların ardından. Gel gelelim Scorsese’in de dediği gibi, marvel filmleri sinema değildir gişe filmleridir. Bu kadar gömdüğümüz yeter, kalanını izledikten sonraya bırakmak gerek ön yargıyla birlikte :A
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,306
Reaksiyon puanı
31,223
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Avanger's Endgame; şanına yakışır şekilde biten bir seri filmi...Görsel açıdan doyumsuz bence..Bu film zaten bilimkurgu serinin efsanesi bana göre...Avanger's ları izleyenler zaten mecbur izlemeli..okadar izleyipde sonunu izlemek zaten olmaz.... Hiç izlemeyenler bile zevk alabilir :) 8.5/10
 

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,925
Reaksiyon puanı
19,277
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
Ben de diyorum bu @Tolstoyevski neden Infinity War, Intersaller gibi filmlerin testisli listelere girmesine tepki gösteriyor. Meğer Fantastik türünün diğer türlerin önüne geçişinden dolayıymış. Kıçıkırık mafya filmi olan Godfather'cık'ın Fantastik eserler karşısında esamesi okunamaz, değil mi? Fantastik tür domine edecek bu pazarı. Kaçınılmaz. :)

Huhahahahaha IMDb Top 250'de şimdiden 5. sırada olması... Orgazm.

Seks gibi film.

Filmin en güzel kızının ölmesi beni -lafın gelişi olarak- derinden sarstı.

Thanos'un taşsız maşsız şekilde bile ağır güçlü olması ilginçti. "Lan bu ezik gibi ezilir ya." diyordum kavgaya hazırlanırken.

Kötüler kazansa daha güzel olurdu.

Ruh taşını koruyan kişi veya Thanos'un başyardımcısı ya da Thanos kadar karizmatik olsam yeter şu hayatta.

10/10
Aynı fikirdeyim.

10.
 
  • Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Nihayet izleme fırsatı buldum bu yere göğe sığmayan, gişe tarihine geçen, imdb’nin altını üstüne getiren milenyumun filmini?

Bu muydu yani? Bu mudur? 3 saat boyunca izlediğim tek şey bolca mantık hatası, bolca klişe, içi bomboş diyaloglara dayalı zayıf altmetne sahip vasatın biraz üstü bir film. O da oyunculukların ve görsel grafiğin aksine. Ki savaş sahneleri filan, 20 sene öncesinin teknolojisiyle yapılan LOTR’un tırnağı olamaz görsel şölen bakımından.

Büyük usta Martin Scorsese’e bir kez daha saygı duydum bu filmle birlikte. Tam da onun dediği gibi “Marvel filmleri sinema değildir.”

Tamam fantastik filmlerde mantık aramayalım, marvelde mantık aramayalım ama bu kadarı da olmaz ki. Resmen izleyenin aklıyla dalga geçer yavanlıkta, özensizlikte, vasatlıkta bir seneryoya sahip. Ama ticari olarak ortalığı toz dumana çevirip fanboy kitleyi çoşturmaları başarmaları dahi yeterli. Sonuçta sinema sanatı adına değil, film endüstrisi adına çekilmiş bir proje.

Tabi ki bir Sharknado değil, sürükleyici ve kalite olarak da vasatın üstü, şimdi hakkını yememek lazım. Ama o akıl olmaz övgülerin zerresini hak ediyor mu? Kesinlikle hayır. 21.YY’in en overrated filmidir. Over+rated.

Geçen sene Infinity War’i izlediğimde son sahneye gram şaşırmamış, kesin devam filminde zaman yolculuğuyla bir şekilde o yok olanları geri getirip Thanos’u yok edecekler demiştim, birçok kişi de hatta belki izlemiş olan herkesin aklından bu geçmiştir. Sonuç? Herkesin beklediği oldu, klişenin allahını yaptılar allahnı. Araya “nasılsa seri sonu filmi” rahatlığıyla baş karakterin de “AMERİKANVARİ KARİZMATİK ÖLÜM” kısmını da ekleyelim diye düşünmüşler, klişe zehirlenmesine boğmamak için!

Eğer Thanos yine kazanmış olsaydı, herkesi yok ederek evreni yok ederek yeni bir yaşam yaratmış olsaydı işte o zaman filmin sonunda usulca ayağa kalkar ve saygı duruşunda bulunurdum böylesine alışılmadık, cesur, beklenmedik, anti-klişe sonuyla. Ama... Marvel’in çapı ne ki özgün şeyler bekliyoruz biz de saf saf... :)

Thanos’un filmin başında o kadar basit şekilde öldürülmesi filan hadi tamam inandık diyelim de, o savaş sahnesinde adını unuttuğum gözlerinden ateş saçan kızıl hatuna karşı bile ecel terleri dökmesi... Filmin fantastik haricinde kategorilerinden birisi de komediydi tabi, o yüzden çok üzerinde durmamak gerek ama yani...:D

O sözde süper kahramanların güç gösterisi yapması, sadece kadın karakterlerden oluşan feminist sahneler, tıpkı her klişe Hollywood filminde olduğu gibi tam esas kötü adam her şeye son verecekken son anda saliselerle yetişen esas iyi adamın canı pahasına her şeyi kurtarıp ulusal kahraman olması... Öyle bir film çekmiş ki adamlar baştan sona her şey tahmin edilebilir, her şey klişe ve her şey yavan. Infinity War’in aksine inanılmaz düz inanılmaz zayıf bir senaryo.

Ki daha mantık hataları kısmına doğru düzgün gelmedik bile ve uzun uzun sözünü etmeye dahi değmez. Yapacağınız zamanda yolculuk teması da ancak böyle olurdu zaten, Marvel’in şanına yakışır!

Filmde tek beğendiğim Thanos karakteriydi ve onu da ite köpeğe madara etmişler bu filmde. Nolan’ı da abartıbulurum ama yiğidi öldür hakkını yeme, o adamın elinden Thanos çıksaydı çok daha mükemmel, dolu dolu bir film izlemiş olurduk ve Thanos karakteri bu kadar zayıf yazılamazdı.

6.0/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,202
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
3 saatlık baya dolu dolu aksiyon ve duygusallığın artı güldüren sahnelerinde olduğu dolu dolu bir filmdi.
Geçen seneki film hakkında şunları yazmışım
Aksiyon filmlerini severim ama bunun dozu fazla geldi :A Tüm kahramanlara hakim değilim çünkü hepsinin farklı filmlerini izlemedim ve belki bu yüzden bana karışık geldi film. Black Panther filmini önden izlemem iyi oldu. Burada karakterleri görmek güzeldi.
Filmin sonu çok sürpriz bitti. Tüm yok olan karakterler ölmüş olamaz. Bence devam filminde zamana geri dönüş yapılır ya da kötü karakter yok edildiğinde eskiler geri döner. Bir ara kahramanlar kötü adamın kolundaki güçleri çıkaracaklardı ama yeşil yüzlü kızı öldürdüğünü öğrendiklerinde onu seven adam dayanamadı ve onu tartaklaması yüzünden başarısız oldular.

8/10
ve spoi kutusundaki tahminim gerçekleşmiş artı bu film bir önceki seneninkinden bir tık daha iyi geldi bana, en azından sadece full aksiyon yerine arada diğer duygusal sahnelerin olması hoşuma gitti. Filmin ilk başlarında biraz odaklanmakta zorlandım ama sonra kendimi o heyecana kaptırdım.
Thanos'un en başta okadar kolay öldürülmesine şaşırdım ve diğerleri geri gelirse illaki Thanos'ta geri gelecektir diye tahmin yürüttüm ki kendisi zaten sonradan yine karşımıza çıktı.

Tony'nin hatıra videosu güzeldi, duygusaldı ve ölümüne üzüldüm. Onun ölümüyle filmi sonlandırmayıp sonraki sürecide bize izlettirmeleri hoşuma gitti.

Filmde bir çok güldüren sahne vardı ama Scott'un bebek hali ve yaşlı hallere zamnada yolculuk sahnesi beni en çok güldüren sahne oldu:A
Puanım 8.5/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Sinemada izlemiştim aylaar aylar önce. Çok uzun da yazamacağım ama yine de etkileyici bir sinema deneyimi olduğunu söyleyebilirim. Bu kadar fazla karakter, bunca yıldır temeli atılan evrenin hikayesi bu filmle birlikte zirveye çıkacaktı. Öyle de oldu diyebiliriz. Gerçekten 3 saatlik bir maraton ama süresinin hakkını veren bir maraton.

Senaryo olarak klasik bir Marvel filmi gibi değil elbette. Artık son oyun olduğu için ortaya iddialı bir şeyler koymaları gerekiyordu. Koydular evet ama bunu tam olarak kusursuz bir şekilde yapmadılar elbette. Özellikle malum konuyu biraz basite indirgeyip anlattılar. Zamanda yolculuk konusu elbette. Yine de o topa girip çok büyük risk almamaları bir nevi mantıklı diyebiliriz. Dramatik, aksiyonlu, eğlenceli ve sonunda da üzücü bir yolculuktu. MCU'nun en iyi filmi diyebiliriz. Ama Infinity War sinematik olarak sanki daha iyiydi. Yine de kurgu olarak bu film de başarılıydı. Olayların geçmiş ve şimdiyle bağlantısı iyi düşünülmüş doğrusu.

Thanos'un vedası klasik kötü adam vedası gibi olmuş biraz. Çok daha güzel bir veda olabilirdi. Gerçi ortada Iron Man gibi bir karakterin vedası varken diğerlerinin gölgede kalması mantıklı elbette. Bu evren onunla başladı ve onunla zirveye çıktı. Diğer karakterlerin hepsinin kendine has yeri vardı filmde. GOTG ekibi olsun, Black Panther ve taifesi olsun. Doctor Strange olsun. Ama bu film eskiye veda filmi olduğu için ana kemik kadronun şovunu yaptığı film olmuş. Thor'un bu halini bir daha göremeyiz büyük ihtimal ama gerçekten çok keyifliydi o tiplemeyi izlemek... Captain de emekliye ayrılarak veda etti. Onun sahneleri de ilgi çekiciydi filmde. Final kısmı özellikle çılgındı. Ordunun gelişi Rohirrim gelişini hatırlattı. Tabi o duyguya erişmesi mümkün değil ama yine de bi tık hissettirdi.

Genel olarak oldukça keyif alarak izlediğim bir sinema deneyimiydi. Sinematik olarak bir başyapıt diyemeyiz belki ama MCU sevenlerin bunu kendi başyapıtları olarak görmesi çok normal. Infinity War ve Endgame ikisi de MCU başyapıtları olarak hafızalarda yerini edindiler ve oradan çıkmayacaklar. Benim de bu evreni yıllardır baştan sona izlediğimi düşünecek olursak o duyguya bir tık da olsa hakimim diyebilirim. Duygusal bir puan olacak ama bunu hak ediyorlar...

9/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
20 küsur filmlik MCU serüveninin bir döneminin sonuna geldik bu filmle. Infinity War ile beraber bu ikisinin altından gayet iyi kalktığını düşünüyorum Russo Kardeşlerin. Ben biraz geç başladım bu evreni izlemeye. Ama başlayınca bütün filmleri izleyip geldim buraya. Şimdi de güncel olarak devam ediyorum zaten yeni filmler geldikçe.

Infinity War ile karşılaştırırsak bu film daha az aksiyonlu, komedi dozu yine yüksek, duygusal yönü ise daha ağır basıyor. Özellikle filmin ilk yarısı geçmişe selamlarla ilerliyor. O göndermeleri evrene hakim olmayan birinin kapması zor. İkinci yarısı ise finale giderken doğal olarak çok daha aksiyonlu geçiyor. Ben genel olarak filmden beklediğimi buldum. Kusursuz değildi tabi ki, zaman olayları gibi belli sıkıntıları vardı ama filmin sonunda yaptığı veda her şeyi unutturuyor.

Tony'nin "I am Iron Man" sözüyle başlayan sürecin sonu da yine aynı sözle son buluyor. Unutulmaz bir sahne olmuş orası. Sinemada sağımdan solumdan ağlama sesleri gelmişti yani o sahneden sonra :D Kaptan'ın vedası ise Tony'e göre biraz sönük kalmış. Ama yaşayamadığı hayata geri dönüp ömrünü Peggy ile birlikte geçirmesi mantıklı bir karar karakteri düşününce. Yalnız sonraki kaptan olarak Bucky'i bekliyordum, Falcon ilginç bir tercih olmuş. Onların da ikili olarak dizileri gelecek, oradan anlarız doğru bir karar verip vermediklerini :D Black Widow ise filmin sürpriz vedası oldu. Solo filmi de gelecekken beklemiyordum bunu. Hawkeye ile kendilerini feda etmek için giriştikleri mücadelede son ana kadar Hawkeye ölür diye bekledim ama Black Widow öldü. Geçmişi gösterdikleri son bir filmin ardından Scarlett Johansson da ayrılıyor demek ki. Oyuncunun bu sene gösterdiği birbirinden başarılı performansları gördükten sonra iyi de olmuş bu durum, daha çok Marriage Story performansları gösterip Oscar'a kavuşmasını isteriz Scarlett'in :D

8.5/10
 

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Infinity War gibi ayılıp bayılmadım ama keyifli vakit geçirten, aksiyonlu bir veda yapımı. Bana kalırsa ilk filmdeki gibi bir sonla bitseydi yıllar sonra bile aklımızda yer edinirdi ama Marvel fanlarını üzmek istememiş. Neyse yine de iyi filmdi tabi.

Tony Stark'ın ölümü çok duygusaldı be.. Önceki filmdeki @Sherlock reyizin bahsettiği milyonda bir ihtimalde Tony Stark'ın kendini feda ederek dünyayı kurtarmasıymış.

7.5/10