Tolstoyevski
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 39,952
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Bir de galiba sen de benim gibi düşünüyorsun; eğer Casey Evan’i o Izzie’nin ex erkek arkadaşıyla aldatsaydı bu sanki çok daha ağır bir ihanet olurdu gibi geliyor İzzie ile aldatmasına nazaran? Yani, sanki kendi cinsinden olunca daha masummuş gibi. Bir diğer örnek; mesela Elsa, Dough’u eğer o barmen ile değil de, şu birlikte tabak kırdığı yakın kadın arkadaşıyla aldatmış olsaydı? Dough gidip o kadına tepki gösterir miydi? Bu kadar incinir miydi? Biz bu kadar tepki gösterir miydik?
Biliyorum kulağa adaletsiz geliyor ama, galiba insan zihni bazen böyle ilginç çalışıyor. Anlatmak istediğim bu, kadının bir başka kadınla aldatması ile bir başka erkekle aldatması tam olarak aynı midir? Aynıysa Dough aynı tepkiyi gösterir miydi? Eğer göstermezse, demek k? Yoksa erkek zihni ve kadın zihni tamamen farklı mı bakıyor bu konuya bilemiyorum.
Hemcinsiyle aldatırsa, olay biraz utanç verici gelebiliyor. Doug, Elsa'yı o durumda görseydi, muhtemelen o kadar da büyük tepki vermezdi ama istemsiz gülerdi. Ön yargıyla yaklaşılan ve utanç verici durumlar olabiliyor insanların hayatında, işte bu yüzden Doug gülümserdi istemsiz. Hatta belki de kahkaha atardı. Evan da zaten çok büyük tepki gösterecek mi dersin? Spoiler vermeyeyim. Hemcinsiyle olduğu için en fazla gürültü kopar ama karşı cinsle kıyamet kopar. İkisi de aldatma gibi geliyor ama işte farklılık da var. İnsan zihni işte, kafasındaki tilki döner dolaşır. Casey'nin karşısına Izzie çıkmasa, muhtemelen Evan ile de devam ederdi. Aslında olay insan faktörü, tercih değil. Tercihini insandan yana kullanırsın, cinse değil.
İşte tam da anlatmak istediğim buydu, “gürültü kopmak ile kıyamet kopmak” arasındaki fark. 👏 Bence de Dough gülüp geçerdi, en fazla gürültü kopardı ama bu noktalara gelmezdi. İşte o yüzden @Dosi ye tam katılamadım o konuda, fazla tepki gösterdiği için ama o olaya farklı açıdan bakıyor olabilir, tamam biz ikimiz hemfikir olduk ama sonuçta erkek ve kadın zihinleri aynı olayı farklı görebiliyor. Biraz da bu yüzden bir de onun gözünden dinleyelim alıntılanan iki spoilerdeki yazıyı da okuması şartıyla.