Hdp'ye baraji gectiren solculardı yazan arkadaş.Solcu dedigin kürt olamiyor mu? Senin mantiginla türk solcularda hdp'ye attiysa Chp nereden oy aldi? Senin oy verdi dedigin kesim yüzde 1 bile etmez.O zaman dogudaki belediyelerin yüzde doksaninida solcular gecirdi.Süper mantık.Adamlar hususi ikametlerini doğu illerine aldirip oralarda oy kullandılar desene.
Cevremizde olup bitenleri diyarbakir dogumlu ve yillarca ailesiyle orada kalmis bir kardesiniz olarak söylüyorum iyi degerlendirin.Kardeslik en büyük yalandir.O zaman ermenilerde kardesimiz yunanlilarda.Zamaninda belli bir kesimin yaptigini niye bütün ırka yıkıyoruz.Yunanlilar ermenilerdede iyi insanlar var.Çanakkalede ölen yahudileri görmek için istanbul ferikoydeki gayrimüslim mezarlarini gezmenizi tavsiye ederim.
Anlayacagin düz mantikla hümanist olucam diyerek devlet yönetilmez.Ölen canlarin hesabini kimse veremez.
Kürtçe yasaklanmalı,verilen tüm haklar geri alınmalı.Doguya yapilan yatirimlar bitirilmeli.Hdp belediyelerine para yardimi yapilmamali.Yıllarca ezilen halkı paşa yapmaya kalkarsan soytarı olursun.Burun sürtmeden adam olunmaz.
Öncelikle kendinle çelişen beyanlar veriyorsun ama farkında değilsin [emoji2] hem genelleme yapmayın diyorsun hemde bütün Kürtleri bir tutuyorsun hatta ileri giderek Yahudi ve Ermenilerle bir kefeye katıyorsun.
Kürtler, Ermeniler gibi devletlerini savaş sırasında arkadan vurmadı. Yahudiler gibi mallarını alıp kaçmadı ve Müslümanlara iskençe yapmadı aksine vatanının kurtulması için savaş verdi hatta Abdülhamidin kurduğu Hamidiye Alayı tamamen Kürtlerden oluşur. Ve sen kalkıp KARDEŞLİK yok diyorsun ve bizimde buna inanmamızı bekliyorsun. Sana bu konuda vereceğim tek öğüt var çok beklersin...
Gelelim son cümlene sen (kendi tabirinle kürtlere hak vermeyelim, yatırım etmeyelim demenden yola çıkarak söylüyorum) zorla baskı altına alınıp sindirilen bir halk gördün mü dünya tarihinde? Göremezsin. Çünkü ilerde her halk istediği hakkı alır ama öyle ama böyle alınır bundan şüphen olmasın. Allah'a şükür iktidarımız senin gibilerin kafasında değil yoksa Doğuyu yerle bir etmiştiniz.
Bu arada solcu mevzusuna girmedim çünkü ben yazmadım.