NOW Adım Farah - Dizi Yorumları

net.inanilmaz bir bolumdu. hatta soyle diyebilirim iddiali gorulebilir fakat ; yerli diziler arasinda bu sezon izledim en saglam ve en en beklenmedik Ters Kose - yasandi.

sahnenin sokunu atlatamadim. senarist kim, suan hatirlamiyorum - fakat,
cok saglam kaleminin oldugu asikar,hemde kaliteli sekilde.

arti parantez;
cok ovulen * -icerde- dizisinin bile kiskanacagi bir ters kose yasandi bu bolumde. ozetle; senaristine kocaman bir tebrik bir izleyici olarak.

.
dizinin bu bolumune dair genel yorumu bir sonraki mesajda yapabilirim.
romantik anlamda harika sekanslar vardi. keza, kadin kadina dertlesme sohbet sahnelerini de cok basarili islenmis buldum.

asiri iyi bolumdu. tesekkurler tum ekibe.

ps;

senaristleri buldum :

Senaryo: Deniz Dargı, M. Cem Görgeç ve S. Cenk Boğatur .

< - her birine kocaman tebrikler ve tesekkur ediyorum kendi adima.
bizlere bu cok saglam ,kaliteli ve de ters koseli bolumu izlettirdiklerinden dolayi.

tanim : izledigim 2 saat lezzetli bir aksam yemegi gibiydi...

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Angelica

bu ikili senaristler tarafindan cok iyi yazilmaya baslandi.
mehmet'in sivri taraflari esnetilince karakter daha sakin ,anlayisli ,empatili olmaya basladi. bade ile sahnelerine bu bolum bayildim.

*bade demisken,
dizinin *femme fatale karakteri olan yetenekli oyuncu , kanimca -cok cok basarili oyunculuk sergiliyor. kullandigi mimikler vs cok iyi zamanlama ile replige ve sahnelere asiri uyuyor. tatli sert yonleri ,yazilan hikaye ve tipleme ile bayagi uyusmus,bu cidden seyirciye geciyor.

bu bolum,- sahnesinin cok olmasi - ayri memnuniyet edici bir durum .

cast secimini daha once tebrik etmistim. ekstra olarak ciftlerin eslesme secimleri de bir o kadar basarili.

kardesi *bekir de bir o kadar iyi oyuncu. bu bolum yine cok iyidi, ozellikle bade ile olan sahnelerde.

basrol ikili disinda, diger oyunculara da cok cok iyi sahneler,replikler ve yeterli sureler veriliyor . bu da diziyi digr bir cok isten ayiran ozelligi olsa gerek. yapima bu yonden de bravo diyorum.

yeni bolum fragmani heyecanla bekliyorum.

yine guzel bir bolumu geride biraktigimizi dusunuyorum...

ana basrol ikilinin bas basa sahneleri oyle boyle degil - cok iyi .

tahir -mehmet abi kardes sahneleri bence daha fazla olmali,,oyunculuklari cok iyi, paslasmalari da bir o kadar basarili . misal, bu bolumdeki aksiyon baglamindaki orman sahneleri dikkat cekiciydi, bence daha cok sahneleri olmali,villain'lerin uzerine giderken beraber calismalilar. bu sayede daha fazla beraber sahneleri ve replikleri olur tahminim....

bu bolum yenilik bakimindan ;
gonul ve bekir'in bas basa kaldiklari dosya odasi sahneleri cok basariliydi. *diger cocuga nazaran bekir ile olduklari sahneler hikaye olarak daha derinlikli olacaga benziyor bence.
< zaten buna yonelik cok iyi bir done sundular.> ikisine dair gecmis flashback baglaminda. . .
< bekir'in saka ile karisik gonul'e takildigi bir iki sahne de elma sekerine yonelik vurgu yapmasi,,,derken ilerleyen sahnelerde *elma sekeri konusunun bu denli islenecegini sahsen beklemiyordum. cok iyi baglandi elma sekeri hikayesi ile guncel konumlari. bence ikili ozelinde ve cevreleri dolayli daha da derinlesir bu cizgide ilerletilirse...

tanim ;
gecen bolum final dakikalarinda yasanan muhtesem *ters kose yaptiklari sekansin yazilimi disinda - bu bolumdeki elma sekeri sahnesini bu denli beklemiyordum. dolayisiyla dizinin *senariste tekrardan tebrikler .

bolumun sonlari da cok iyidi - heyecanliydi - merakta birakan ikilem de....

dizinin simdilik problemi ; tanitim ve fragmanlarin cok gec servis edilmesi.
bu da reytinge kismen problem yaratir bir anlamda.
- yapima ve kanala tavsiyem - bu noktaya daha aktif ve guncel onem verilmesi .

aksiyona gel...
bu nasil fragman :) ozellikle sonlari,,,ben iptal...
farah , tahir'e gercekleri soyluyor/son bolumde oda da duydugu sirri...

bu bolum kesinlikle kacmaz......

2.fragman kendi youtube sayfasinda eklenmis.

~ iyiki dogdun tahir lekesiz ~
~ak kuzu kara kuzu~
~aileme dokundurtmam~
derken,,,sondaki farah ve bade'ye yapilan saldiri ,,, bayagi aksiyonlu ve drami olan , olmazsa olmaz romantik anlarinda oldugu guzel bir bolum olacaga benziyor. -beklemedeyiz .

belirtmeden edemeyecegim. o nasil sezon finali yahu :) gelde yeni sezonu merakla bekle :(

14 bolum tadi damakta kaldi resmen. yonetmenin cekim tarzi ve de senaristi cok becerikliydi, kaliteli bolumler izlettiler ellerine kalemine saglik .

.
13.bolum cok guzeldi bastan sona... ozellikle sonlari bade -farah konusu saglam cekilmis sahneydi. yonetmene tebrikler.

14.bolumun giris sahnesi ruya sahneli farah'in doktor hali ve kotu sonla biten ruya... derken bolumun ilerleyen sahnelerinde inanilmaz sekanslar yasandi. hangisini yazsam bilemedim...

basrol ikili disinda, bu bolum ozellikle bade,mehmet,recep,,, aga ve orhan adrenalini yuksekte tuttular .

tek kisi yazarsam,bade avukat. bolum de dokturdu resmen once hastane sahnelerindeki duygusal gecisleri harika yansitti. daha sonra mehmet ,tahir,farah ile beraber gol kenari sahnesinde de harikaydi. cok yetenekli bir oyuncuya benziyor. ilk defa bu dizi ile kendisini izledim.iyi de etmistim, cok etkileyici oynuyor.

farah 'in tahir ile bas basa kaldiklarinda romantik sahneler ve komik sahneler cok iyi harmanlaniyor tadinda,,keza duygusal sahnelerde de birbirleriyle cok iyi paslasiyorlar. bu bolum farah'in behnam korkusunda tahir cok iyi moral ve destek verdi.

kerimsah ile olan anne yavru sahneleri dokunakli ve kendini izlettiren turde.

farah ve bade sahneleri cok de cok iyi. iki guclu kadin birbirlerine cok iyi destek oldular bu bolum. aksiyon sahnelerin de beraber calismalari da iyi di.

bade ile mehmet'in hastane, dugun ve gol basi sahneleri cok guzeldi. endise, belirsizlik,duygusal ve romantizm'i cok guzel yansittilar. en sonunda da ozellikle mehmet'in bade'yi cidden tamamen kaybettim korkusu ve endisesini bade'ye aciklamasi etkileyici sahneydi...
su 2 sahneye bade ve mehmet ozelinde KALBIMI BIRAKTIM >
3.20ye kadar .cok dokunakli bee :( ikisi de cok iyi paslastilar.bravo oyuncularimiza.

guzel ikili olurlar demistik. oyle de ilerliyordu. . .

tahir ile mehmet'in sahneleri boldu. iyi de oldu .
sahnelerinin bol olmasi ve beraber bu zorlu surecte anlasip dusmana karsi omuz omuza vermelerini gormeyi ozellikle cok istiyordum....

dizinin sonradan acilan etkili yetenegi,
recep rolunu oynayan oyuncu.
son iki bolumde kendini adeta asti. ozellikle son sezon finalinde cok iyi sahneleri vardi. senariste de tebrikler iyi yaziyor ozellikle yan karakterlr so bolumler de one cikmasi oldukca olumlu oldu hikayelerin karakterlerin her birinin derinligi adina....
recep rolune donersek -son bolumde ,kardesi bade nin vurulmasi-hastane-intikam vs sahnelerine dair duygu gecisleri oldukca iyidi... gonul ile olan sahneleri de asiri renkli ve izlenir oluyor. kanimca oktay cubukcu'ya nazaran recep rolunu oynayanin uyumu daha iyi elektrik dolayli. ayrica rolu oynayan oyuncu genel anlamda her yer aldigi sahne de yetenegini bold sergiliyor sahneyi bir tik yukari cikariyor.bence.

gelelim son sahnelere.....
o nasil final yahu. oldu mu simdi senarist! ? oldu mu ?
mehmet'e kiyilir mi yaaa :(
tek tesellim ve beklentim bunun bir ruya veya hayal sahnesi olabilme ihtimali....
diger turlu, eger firat tanis dizi de
yeni sezonda olmazsa -cidden diziyi izlememem icin onemli bir done olur kendisinin olasi ayrilisi...... umarim dizi de devam eder. bade ile harika bir uyumlari vardi,, daha nice romantik tatli atismalai bi kus bi baris hallerini izleyecektik...

ayrica, abi kardesi birbirlerine kavusturmadan eger yeni sezon da dizide firat tanis olmazsa , izleyiciye de ayip edilmis olur. kac bolumdur neden abi kardes konusuna vurgu yapildi, madem abisi rolundeki oyuncu diziden ayrilacak . . .
anlamsiz bence.

vurulma sahnesi saglam ters kose ve epik di. bu tur kaliteli beklenmedik sahnelerin yazilmasi da senaristin kaleminin kalitesi ve gucu ile alakali bence. bir cok etkileyici sekans yaziliyor. final sahnesi ve final sahnesine gidilen sahnelerin atesini iyi harmanladilar ve de donmama neden olan final ile bitirdiler.

akillarda tek soru ; mehmet oldu mu yoksa hayal vs mi.
birde behnam 'in farah ve kerimsah'i bulmasi ,,bakalim orda neler olacak, tahir'in elemnanlar mi yetisir, tahir mi merak edilesi.
birde, tahir'i mi vurdular arkadan, yoksa aga'yi mi arkadan vurdular, yoksa tahir cidden aga'yi vurdu mu...

sorular sorular sorular.

umarim firat tanis dizi de kalir. doya doya her hafta oyunculuga doyuyoruz. yeni sezonda da devam etsin.asiri kaliteli oyunculugundan mahrum kalmayalim.

bastan sona cok iyi ve de kaliteli hikayesi dolayli -cok saglam oyunculuklarla dolu, 14 hafta boyunca matematigi iyi yapilmis bir is izledik.
umarim yeni sezonda da ayni randimani yine zekice islenmis beklenmedik ters koseli yazilimi ile bizleri > kendisini izlettirmeye devam eder - adim farah dizisi.

set arkasi ve set onu tum emek verenlere kendi adima kucak dolusu sevgiler tesekkurler gonderiyorum.

Son düzenleme:
Hayal gibi geliyor bana ya
umarim oyledir :(
dizinin kadrosun da hem oyunculuk ~hem hikayesi dolayli ^olmazsa olmazi ozel bir oyuncu sevgili firat tanis.

daha bade ile birbilerine baglanacaklar ,sevgilerini yasayacaklar,,

+,

cidden kendisi diziden ayrilirsa ayrica teessuf ederim senariste ,daha tahir ile abi kardes kavusmasini gormeyi arzuluyorken, bu sekil veda buyuk hata olur yapim adina. kavusma olmayacaksa, ne diye flashback bazli abi kardes sekansi izlettiler . . .
pfff

< - youtube da bayagi yorum yapilmis bu noktalara yonelik.
hemen hemen bende ayni gorusteyim .

• Beğendim
umarim oyledir :(
dizinin kadrosun da hem oyunculuk ~hem hikayesi dolayli ^olmazsa olmazi ozel bir oyuncu sevgili firat tanis.

daha bade ile birbilerine baglanacaklar ,sevgilerini yasayacaklar,,

+,

cidden kendisi diziden ayrilirsa ayrica teessuf ederim senariste ,daha tahir ile abi kardes kavusmasini gormeyi arzuluyorken, bu sekil veda buyuk hata olur yapim adina. kavusma olmayacaksa, ne diye flashback bazli abi kardes sekansi izlettiler . . .
pfff

< - youtube da bayagi yorum yapilmis bu noktalara yonelik.
hemen hemen bende ayni gorusteyim .

Aynen daha mehmetin konusu bitmesi daah Tahirle Abi kardeş konusu var

Aynen daha mehmetin konusu bitmesi daah Tahirle Abi kardeş konusu var
kesinlikle.

senaristin *ters koseleri -cok kaliteliydi bu dizinin genel gidisatinda,
fakat bazi cizgilere dokunulmamasi gerekir. :)
bence mehmet karakterini oynayan firat tanis A sinif oyunculugu ile dizinin olmazsa olmazi... mehmet karakterini kendine has uslubuyle muthis sergiliyor. derinligi olan bir karakter, umarim bu da bir *ters kosedir,
diger turlu aksi dusunulemez......

yeri gelmisken arada tekrarlamak gerekir hakkini ve takdiri belirtmek adina. > en azindan kendi adima ve cevrem den aldigim benzer vibe dolayli ;
dizinin senaristinin kalemi cok guclu oldugu bariz. genel anlamda bu sezon yer alan islerde senarist dolayli en begendigim iki isimden biri kendisi oldu. 2.sezonda da umarim ayni tadi ve randimani bizlere izlettirir.

yeni sezon fragmanini heyecanla bekliyorum.

Son düzenleme:
kesinlikle.

senaristin *ters koseleri -cok kaliteliydi bu dizinin genel gidisatinda,
fakat bazi cizgilere dokunulmamasi gerekir. :)
bence mehmet karakterini oynayan firat tanis A sinif oyunculugu ile dizinin olmazsa olmazi... mehmet karakterini kendine has uslubuyle muthis sergiliyor. derinligi olan bir karakter, umarim bu da bir *ters kosedir,
diger turlu aksi dusunulemez......

yeri gelmisken arada tekrarlamak gerekir hakkini ve takdiri belirtmek adina. > en azindan kendi adima ve cevrem den aldigim benzer vibe dolayli ;
dizinin senaristinin kalemi cok guclu oldugu bariz. genel anlamda bu sezon yer alan islerde senarist dolayli en begendigim iki isimden biri kendisi oldu. 2.sezonda da umarim ayni tadi ve randimani bizlere izlettirir.

yeni sezon fragmanini heyecanla bekliyorum.

Sonuna kadar katılıyorum sana oyunculuğu muhteşem bu diziye de çok yakıştı olmazsa olması oldu dediğim gibi abi kardeş konusu var daha daha çok izleyecez bence

Sonuna kadar katılıyorum sana oyunculuğu muhteşem bu diziye de çok yakıştı olmazsa olması oldu dediğim gibi abi kardeş konusu var daha daha çok izleyecez bence

umarim/'umariz - degerli senaristimizin kaliteli ters koselerinden biridir - mehmet'in vurulma sahnesi. . .

diger turlu cidden dizi fena yara alir gibi... ayni sekilde youtube da bayagi yorum var bu yonde benzer gorus.,. cogunluk ters kose olduguna kendini inandirmis. ben dahil 😛
.

birde, bade nin performansina dair yorumun nedir ?
hem mehmet ile olan genel durumu, hem son bolum vurulma dolayli omur boyu cekecegi saglik sorunu dolayli sergiledigi solo .

son bolumde benim adima en one cikan oyuncuydu.
agir sahnelerdi.<> ozellikle bu bolumde duygusal sahnelerde hisseetigi aci dolayli karaktere derinlik kattigini izleyici olarak hissettim sahsen. basarili performans sergiledi.

• Beğendim
umarim/'umariz - degerli senaristimizin kaliteli ters koselerinden biridir - mehmet'in vurulma sahnesi. . .

diger turlu cidden dizi fena yara alir gibi... ayni sekilde youtube da bayagi yorum var bu yonde benzer gorus.,. cogunluk ters kose olduguna kendini inandirmis. ben dahil 😛
.

birde, bade nin performansina dair yorumun nedir ?
hem mehmet ile olan genel durumu, hem son bolum vurulma dolayli omur boyu cekecegi saglik sorunu dolayli sergiledigi solo .

son bolumde benim adima en one cikan oyuncuydu.
agir sahnelerdi.<> ozellikle bu bolumde duygusal sahnelerde hisseetigi aci dolayli karaktere derinlik kattigini izleyici olarak hissettim sahsen. basarili performans sergiledi.

Badenin performansı çok güzel oyuncu iyi iş çıkarıyor ben mehmetle iyi bir ikili olduklarına inanıyorum son bölümde dediğin gibi duygusal sahnelerde iyi iş çıkarttı