Aşı Bilgi Paylaşım Platformu 💉

Öğlen 3. dozumu Biontech olarak olacağım.Umarım yan etki yaşamam :(

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Daha olmadım. Aşı konusunda sıra geldi aslında da, aşı konusunda ikilemde kaldım. Alman aşısı mı yaptırsam, Çin aşısı mı yaptırsam, kararsızım. Alman aşısının yan etkileri var ama etkili olduğu söyleniyor, hastanelik ediyormuş kimisini. Çin aşısı ise daha iyi olduğu söyleniyor yan etki yönünden. Yani bu yönden biraz ikilemde kaldım. Her şeye rağmen bir ara mutlaka aşı olurum zaten ama şimdilik olmadım.

Sen oldun mu? İkinci dozu bekliyorsundur muhtemelen.
Biontech oldum.. 2.sıra geldi ama daha almadım. İlk günüm zor geçti, üşüme, hafif ateş, vucut ağrısı hepsini yaşadım ama neyseki 1 gün sürdü. Umarım bol antikorlu olur.

• Beğendim
Reactions: Araf
Biontech oldum.. 2.sıra geldi ama daha almadım. İlk günüm zor geçti, üşüme, hafif ateş, vucut ağrısı hepsini yaşadım ama neyseki 1 gün sürdü. Umarım bol antikorlu olur.
İşte bunlar oluyor, biraz da bu yönden dezavantaj. Yine de bu yönüyle etkileyicidir sanırım. Bu gibi nedenlerden dolayı ikilemde kaldım. Bir de psikolojik yönü de var, hani "bir şey mi olacağım" kafasına geliyor insan. Olanların hastaneye kaldırıldığı söyleniyor ve muhtemelen bunun sebebi, yan etkilerin psikolojik etkileri olabilir. Tabii direkt yan etkiden kaynaklı da olabilir.

İşte bunlar oluyor, biraz da bu yönden dezavantaj. Yine de bu yönüyle etkileyicidir sanırım. Bu gibi nedenlerden dolayı ikilemde kaldım. Bir de psikolojik yönü de var, hani "bir şey mi olacağım" kafasına geliyor insan. Olanların hastaneye kaldırıldığı söyleniyor ve muhtemelen bunun sebebi, yan etkilerin psikolojik etkileri olabilir. Tabii direkt yan etkiden kaynaklı da olabilir.
Kardeşim pskolojik kendini çok kastığı için, aşıdan sonra bayılmış. Apar topar tüm tetkikler yapıldı, birşey çıkmadı çok şükür 🙏 ama dediğin gibi kafada önemli... Rahat olup, dışarıya kulakları kapamak lazım.

• Beğendim
  • Üzücü
Reactions: Angelica and Araf
Aşıların ömrü altı aymış. Yani aşı olan herkesin altı ay sonra tekrardan aşı olması lazım. Daha ilk aşısını bekleyen milyonlarca insan var iken...

Aşıların gelmesi sorun değil, her aşı olanın altı ay sonra tekrar aşı olması gereksinimi can sıkıyor. İki doz ile virüsü yenebilmemiz mümkün değildi zaten, şaşırmadım.

Aşıdan başka nasıl bir çareyle bu hastalığa savaşacaz ki Delta Delta Plus gibi varyantlar geliyor aşı olmasa bizi kim korucak kerem

Aşıların ömrü altı aymış. Yani aşı olan herkesin altı ay sonra tekrardan aşı olması lazım. Daha ilk aşısını bekleyen milyonlarca insan var iken...
Bu şekilde net bir bilgi yok. Tüm aşıların "en az" 6 ay koruduğu söyleniyor sadece, sonrasına ait elde fazla veri yok. Fakat tahminler daha uzun süre koruyacağı yönünde. Daha birkaç gün önce birkaç yıl koruyabileceğine dair bilimsel çalışma haberi vardı.

Tabii sonsuza dek korumayacağı da kesin, bir noktada yeni doz aşı olmak gerekebilir ya da aşıların güncellenmesi gerekebilir. Fakat gerçek şu ki şu an tek çözüm aşı ve mevcut aşıların koruma oranları oldukça yüksek.

• Beğendim
Reactions: Angelica
Bu şekilde net bir bilgi yok. Tüm aşıların "en az" 6 ay koruduğu söyleniyor sadece, sonrasına ait elde fazla veri yok. Fakat tahminler daha uzun süre koruyacağı yönünde. Daha birkaç gün önce birkaç yıl koruyabileceğine dair bilimsel çalışma haberi vardı.

Tabii sonsuza dek korumayacağı da kesin, bir noktada yeni doz aşı olmak gerekebilir ya da aşıların güncellenmesi gerekebilir. Fakat gerçek şu ki şu an tek çözüm aşı ve mevcut aşıların koruma oranları oldukça yüksek.
Benim doçentlerden aldığım bilgi aşıların kişiye göre 6-9 ay arasında etkili olduğunu açıkladılar. Daha uzun dedikleri birkaç aydır zaten şuan aynı şeyden bahsediyoruz aslında.

Geçen yaz ne olduysa bu yaz da aynısı oluyor, aşılar da etkisini yitirdi mi yine hoşgeldin Lockdown sistemine. :(

Benim doçentlerden aldığım bilgi aşıların kişiye göre 6-9 ay arasında etkili olduğunu açıkladılar. Daha uzun dedikleri birkaç aydır zaten şuan aynı şeyden bahsediyoruz aslında.

Geçen yaz ne olduysa bu yaz da aynısı oluyor, aşılar da etkisini yitirdi mi yine hoşgeldin Lockdown sistemine. :(

Bak mesela geçen hafta çıkmış bir haber. Hastalığı geçirenlerde ömür boyu bile bağışıklık sağlaması mümkün diyor. Bunun gibi çok bilgi var. 6-9 aydan kesinmiş gibi bahseden bir şey görmedim ben. Aşı etkisini yitirse bile aşı bulundu ve dünyada aşı üretim kapasitesi hızla artıyor. Ben çok aşırı farklı ve aşıları delip geçen bir varyant çıkmadıkça bir daha işlerin çok kötüye gideceğini sanmıyorum. Fakat burada aşı karşıtları kilit rol oynuyor. Çünkü aşı karşıtları direndikçe virüsün mutasyon geçirme ihtimali her geçen gün artıyor...

Based on those findings, researchers suggested that immunity might last for years, possibly a lifetime, in people who were infected with the coronavirus and later vaccinated. But it was unclear whether vaccination alone might have a similarly long-lasting effect.

• Beğendim
Reactions: Angelica