Aşı Bilgi Paylaşım Platformu 💉

Annem Biontechden çekiniyor... Bizimkiler Sınovac oldu ama Delta olayından Biontech olmalarını istiyorum üçüncü dozlarında...

Bakalım artık. Herşeyin hayırlısı.
------

@Zeyno45 Şube Sorumlumuz bugün Vestelin içinde oldu aşısını.

Bende babamlara dedim ama bama sınovac randevusu aldı ya

Daha önce Covid19 olanların tek doz Biontech olması ;Biontech kuvvetiyle ilgili olsa gerek...
Biontech'in daha kuvvetli olduğu net bir gerçek zaten ama bu durumun aşı yöntemiyle de ilgisi var anladığım kadarıyla. mRNA aşısı ve hastalığın kendisini geçirmek daha benzer şekillerde antikor üretiyorlar. Olduğu söylenen yan etkilerin bir kısmı da zaten Covid-19'da olanların küçük bir kısmı...

Biontech'in daha kuvvetli olduğu net bir gerçek zaten ama bu durumun aşı yöntemiyle de ilgisi var anladığım kadarıyla. mRNA aşısı ve hastalığın kendisini geçirmek daha benzer şekillerde antikor üretiyorlar. Olduğu söylenen yan etkilerin bir kısmı da zaten Covid-19'da olanların küçük bir kısmı...
Şube Sorumlumuz Covid19 geçirdi; aşı olduktan sonraki günü çok ağır geçirdi.

Babam ikna oldu ama annem istemiyor...Ben ve kardeşimin ilk günleri ağır geçince çekindi.

Babam cuma günü 3.doz biontech yaptırmıştı çok az kolum ağrıdı dedi başka bir yan etkisi olmadı şükür

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Çok yakında ikinci dozu olacağım ancak yine de yazayım dedim. Biontech tercih ettim, bende de kol ağrısı dışında herhangi bir yan etkisi olmadı. O da çok kısa sürdü zaten.

Bilimin yanındayız...

OZ-US-SH.jpg

Şaka bir yana, aşı oldun mu? Büyükler falan ?

Oldu mu bir yan etki vb?
Daha olmadım. Aşı konusunda sıra geldi aslında da, aşı konusunda ikilemde kaldım. Alman aşısı mı yaptırsam, Çin aşısı mı yaptırsam, kararsızım. Alman aşısının yan etkileri var ama etkili olduğu söyleniyor, hastanelik ediyormuş kimisini. Çin aşısı ise daha iyi olduğu söyleniyor yan etki yönünden. Yani bu yönden biraz ikilemde kaldım. Her şeye rağmen bir ara mutlaka aşı olurum zaten ama şimdilik olmadım.

Sen oldun mu? İkinci dozu bekliyorsundur muhtemelen.