22 Temmuz 2013 Pazartesi Reyting Sonuçları

mrt-06 post: 1382537' Alıntı:
Cennet Mahallesi komedi dizisi niye dramlar ile karşılaştırıyorsun ki bence başka örnek ver.
Akasya Durağı da Cennet Mahallesi de ikisi de komedi ama klişe. Komediler de klişe olur.

Tamam illa dram örnek vereceksem Alev Alev HDE BİÜ Dila Hanım Gün Akşam Oldu vb. 100 tane dizi.

Güneşi baklerkendede klişe olaylar var tamamen özgün bir senaryosu yok...

Mesela Annesin okulda hademe olan kız...Kerem ile Zeynep ile Kerem'in başta didişip sonra birbirlerinden etkilenmeleri...Zeynep ile Melis'in kardeş olduklarını bilmeden bir birlerine zıt olmaları...

Bu tarz şeyler bir olaylar bir çok dizide işlendi...Tamamen özgün değil yani...
Klişelerin devrini sona erdiren dizi hiç değil bence...Böyle bir dizi istiyorsan Ezel Suskunlar' bakacaksın...

DipNot:Bunları tartışmak için değil sadece ilk başta kullandığın tabiri yanlış bulduğum için yazdım...:biggrin:

Gördüm.

Her dizide klişe olaylar vardır. Ama dizinin bütünlükle klişe olmasıysa olay bu diziler saydığım dizilerdir.

Zaten klişeler elbet olacak ki, total de yüksek çıksın. Dikkat edersen çok fark olmuyor total ile A/B`de.

Bkz: İntikam da saydığın diziler gibi bu yüzden A/B alıp başını gidiyor, Yalan Dünya da.

Dediğim gibi bunları tartışmak için yazmadım sadece izlediğim diziyi öveceğim diye bol keseden atmayı yanlış bulduğum için yazdım...

sokak sanati post: 1382572' Alıntı:
Dediğim gibi bunları tartışmak için yazmadım sadece izlediğim diziyi öveceğim diye bol keseden atmayı yanlış bulduğum için yazdım...
Bol keseden atmadım ilk cümlem biraz abartılıydı haklısın.

İki seçenek var. Ya senaryo baştan aşağı klişe olacak ya da içerisinde arada da olsa klişe olayları da barındıracak. Her dizide illa ki klişe olaylar vardır. En basitinden saydığın dizilerde de kız iki erkek arasınd kalıyordu bu da klişe ama senaryo olarak klişe değiller.

Seni tamamen haklı buluyorum klişeler olmalı konunun gidişatı klişe olmamalı doğruda söylüyorsun sadece ilk cümle için klişelerin devrini sona erdiren dizi dediğin için yazdım bunları sende kabul ettiğine göre problem yok...

bhu 21 geçe reklama girdi bakalım ilk anlıklar nasil gelicek

off ya en iyi yerde yine bi reklam 21:20 reklamlara girdi ne bu böyle ya

Aslında klişelerin devrini sona erdiren dizi dediğimde kast ettiğim okul dizisiydi.

Kötü müdüre kötü grup bir tane salak öğrenci ve b. şeyler yok onu kast etmiştim.

Aslında klişelerin devrini sona erdiren dizi dediğimde kast ettiğim okul dizisiydi.

Kötü müdüre, kötü grup, bir tane salak öğrenci ve b. şeyler yok onu kast etmiştim.

Olabilir öyle deseydin biraz hak verirdim...

Benim için okul dizilerinin en iyisi devrim niteliğindeki lise dizisi Arka sıradakiler'in okulda olan kısmıydı(Böyle yazmamım sebebi Sonu saçma bitti diye herkes laf atabiliyor Sende oradan vurma diziyi rica etsem.)Okulda olanlar harikaydı...

Biri Bizi Durdursun listeye girmiş yükselecek mi bu hafta bakalım.

Ve Yalan Dünya başlıyor...

- - - Ekleme - - -

Ben de izliyordum o sezonu. Hatta Barışın Zehrayı ve kendini vurduğu sezon finali harikaydı.

Bir yere daha kafam takıldı...EveN

İntikam bildiğin kopyala yapıştır bence onu saydığım dizilerin arasına koyma rica etsem...

Ve Arka sıradakiler sevdiğine sevindim...Evet o sezon finali harikaydı...