xBUGRAx
Süper Emekli
20:30 - 20:45 <s>#</s>sbt <s>#</s>reyting'leri 1) ATV: 5.82 2) SHOW: 3.6 3) TRT1: 3.03 4) STAR: 2.34 5) KANALD: 2.02
Akasya Durağı da Cennet Mahallesi de ikisi de komedi ama klişe. Komediler de klişe olur.mrt-06 post: 1382537' Alıntı:Cennet Mahallesi komedi dizisi niye dramlar ile karşılaştırıyorsun ki bence başka örnek ver.
Güneşi Beklerken klişelerin devrini sona erdiren dizi.
Klişe olsaydı müdüre kötü olurdu, fakir kıza kötü davranırdı, kötü grupta salak birisi olurdu, iyiler bir-birilerine aşık olurdu. İyiler grup halinde olurdu.
Burada kimse kötü değil. Bir fakir kız gelmiş, ve ilk günden okulun sahibinin oğlu ile ters düşmüş. Aslında oğlan kötü değil sadece yenilgiyi kabullenemiyor. Klişe olsaydı oğlanın en yakın arkadaşı da kızla uğraşırdı.
Neyse oturup sayacak değilim. Klişe olup olmadığı hemen anlaşılır. Anlamayanlar en kolay yol olan A/B total oranlarına baksınlar. 😉
- - - Ekleme - - -
Dipnot: Güneşi Beklerkendeki kıza fakir dedim ama fakir değil. Sadece iflas etmişler. Durumları normal.
Benden önce yazmışsın.xBUGRAx post: 1382560' Alıntı:Demet Akalin Kurt <s>@</s>DemetAkalin <small class="time"> </small> Bu dizi tuttumu ben bosa seyretmiyorum dimi Guzel&Cirkin
EveN post: 1382565' Alıntı:Demet Akalin Kurt @DemetAkalin<small class="time" style="font-size: 12px; color: rgb(187 187 187); position: relative; float: right; margin-top: 1px;">2 dk</small>
Bu dizi tuttumu ben bosa seyretmiyorum dimi Guzel&Cirkin
- - - Ekleme - - -
Benden önce yazmışsın.Cevap yazdım.
Her dizide klişe olaylar vardır. Ama dizinin bütünlükle klişe olmasıysa olay bu diziler saydığım dizilerdir.Güneşi baklerkendede klişe olaylar var tamamen özgün bir senaryosu yok...
Mesela Annesin okulda hademe olan kız...Kerem ile Zeynep ile Kerem'in başta didişip sonra birbirlerinden etkilenmeleri...Zeynep ile Melis'in kardeş olduklarını bilmeden bir birlerine zıt olmaları...
Bu tarz şeyler bir olaylar bir çok dizide işlendi...Tamamen özgün değil yani...
Klişelerin devrini sona erdiren dizi hiç değil bence...Böyle bir dizi istiyorsan Ezel Suskunlar' bakacaksın...
DipNot:Bunları tartışmak için değil sadece ilk başta kullandığın tabiri yanlış bulduğum için yazdım...:biggrin:
EveN post: 1382569' Alıntı:Her dizide klişe olaylar vardır. Ama dizinin bütünlükle klişe olmasıysa olay bu diziler saydığım dizilerdir.
Zaten klişeler elbet olacak ki total de yüksek çıksın. Dikkat edersen çok fark olmuyor total ile A/B`de.
Bkz: İntikam da saydığın diziler gibi bu yüzden A/B alıp başını gidiyor Yalan Dünya da.
Bol keseden atmadım ilk cümlem biraz abartılıydı haklısın.sokak sanati post: 1382572' Alıntı:Dediğim gibi bunları tartışmak için yazmadım sadece izlediğim diziyi öveceğim diye bol keseden atmayı yanlış bulduğum için yazdım...
EveN post: 1382579' Alıntı:Bol keseden atmadım ilk cümlem biraz abartılıydı haklısın.
İki seçenek var. Ya senaryo baştan aşağı klişe olacak ya da içerisinde arada da olsa klişe olayları da barındıracak. Her dizide illa ki klişe olaylar vardır. En basitinden saydığın dizilerde de kız iki erkek arasınd kalıyordu bu da klişe ama senaryo olarak klişe değiller.
Aslında klişelerin devrini sona erdiren dizi dediğimde kast ettiğim okul dizisiydi.sokak sanati post: 1382583' Alıntı:Seni tamamen haklı buluyorum klişeler olmalı konunun gidişatı klişe olmamalı doğruda söylüyorsun sadece ilk cümle için klişelerin devrini sona erdiren dizi dediğin için yazdım bunları sende kabul ettiğine göre problem yok...
Aslında klişelerin devrini sona erdiren dizi dediğimde kast ettiğim okul dizisiydi.
Kötü müdüre, kötü grup, bir tane salak öğrenci ve b. şeyler yok onu kast etmiştim.
Ben de izliyordum o sezonu. Hatta Barışın Zehrayı ve kendini vurduğu sezon finali harikaydı.Olabilir öyle deseydin biraz hak verirdim...
Benim için okul dizilerinin en iyisi devrim niteliğindeki lise dizisi Arka sıradakiler'in okulda olan kısmıydı(Böyle yazmamım sebebi Sonu saçma bitti diye herkes laf atabiliyor Sende oradan vurma diziyi rica etsem.)Okulda olanlar harikaydı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?