Kesin Cnn muhabiridir. Kanalı Fake News ile suçluyor sürekli.Şuna çok güldüm bugün.
Kesin Cnn muhabiridir. Kanalı Fake News ile suçluyor sürekli.Şuna çok güldüm bugün.
İlk başlarda herkes Wuhan virus diyordu zaten. Adam şehir değil, direkt ülke olarak diyor ve daha büyük pencereden olaya bakıyor. Haklı.
Sıcak ortam mı önemli yoksa güneşteki ultraviyole mi? Ultraviyoleyse önlem almak daha kolay Bildiğimiz sıcaksa kombileri kökleyelimSıcak ülkelerde, Afrika'da durumlar nasıl? Hiç yüksek vaka haberleri duymuyoruz, çoğu Afrika ülkelerinde ilk ölüm haberleri daha yeni düşmeye başladı... Sıcakla doğru orantı kurabilir miyiz o halde? Uzmanların dediği gibi sıcakların artmasıyla virüs etkisini yitiriyor mu? Bilimsel bir kanıt olmasa da düşünce bu... @Ahmed @Forumdash @Harunnn60
Güneşin sıcaklığıdır, yaz havasından bahsediyorum. Sıcak ülkelerde durumlar iyi görünüyor çünkü.Sıcak ortam mı önemli yoksa güneşteki ultraviyole mi? Ultraviyoleyse önlem almak daha kolay Bildiğimiz sıcaksa kombileri kökleyelim
Güneş ışın filan yayıyor ya hani o yuzden diyorum DNS'sını mı ne bozuyormuş. Bi de bu umreciler geleceği zaman sınırda mı ne otobuslerken ultraviyole ışık yakmiş yetkililer Bugun durduk yere aklıma takılmıştı. Sen böyle sıcak filan deyince aklıma geldiGüneşin sıcaklığıdır, yaz havasından bahsediyorum. Sıcak ülkelerde durumlar iyi görünüyor çünkü.
Çinliler +33 derecede, yeterli nem olduğunda virüsün etkisiz hale geldiğini demiştiler.Sıcak ülkelerde, Afrika'da durumlar nasıl? Hiç yüksek vaka haberleri duymuyoruz, çoğu Afrika ülkelerinde ilk ölüm haberleri daha yeni düşmeye başladı... Sıcakla doğru orantı kurabilir miyiz o halde? Uzmanların dediği gibi sıcakların artmasıyla virüs etkisini yitiriyor mu? Bilimsel bir kanıt olmasa da düşünce bu... @Ahmed @Forumdash @Harunnn60
Hindistan'ın da o nüfusa o kirliliğe rağmen az vaka bildiriyorlar, onlarda da durum iyi. Çok değişik bir olayla karşı karşıyayız vallahi.Çinliler +33 derecede, yeterli nem olduğunda virüsün etkisiz hale geldiğini demiştiler.
Ama Afrika ülkelerinde durumun daha iyi olmasının 2 nedeni var. Virüsü taşıyan insanların oraya seyahet etmemesi/az turist alması ve virüs olsa bile sağlık sisteminin berbat olması yüzünden vakaların ortaya çıkmaması.
Tabii bazı ülkelerinde var ama büyük pandemi falan yok hala. Zaten olmasın da, ebola gibi patlak verir ve karşısı alınamaz.
Afrikada sağlık sektörü mü var adamlar hala kabile hayatını yaşıyorlar.Haberleri yoktur virüsten ölseler bile...Sıcak ülkelerde, Afrika'da durumlar nasıl? Hiç yüksek vaka haberleri duymuyoruz, çoğu Afrika ülkelerinde ilk ölüm haberleri daha yeni düşmeye başladı... Sıcakla doğru orantı kurabilir miyiz o halde? Uzmanların dediği gibi sıcakların artmasıyla virüs etkisini yitiriyor mu? Bilimsel bir kanıt olmasa da düşünce bu... @Ahmed @Forumdash @Harunnn60
İtalya'da 0-30 yaş arası ölüm yok, 30-39 yaş arası vefat eden 9 kişi mevcut. Hepsinin diyabet, obezite, kalp, böbrek gibi rahatsızlıkları mevcutmuş... Hayatını kaybedenlerin ortalama yaşı 78.5 olmuş, daha önce 79'du bu rakam. Kadınlarda ölenlerin yaş ortalaması 82-83, erkeklerde ise 78-79 olarak belirtilmiş. @Ahmed @Forumdash @Harunnn60 @sokak sanati
Herkeste aynı etkiyi göstermiyor tabi ki, bu kalıcı olanı akciğerlerdeki durumun ilerlemesi sanırım... Hafif atlatanlarda sıkıntı olmuyor diye biliyorum ki bu hafif atlatanlar %80-85 oranını oluşturuyor vakaların. Geri kalan %10-15 daha ağır geçiriyor...İçim rahatladı ama kalıcı dediniz orada bi fena oldum ben.
Avusturya da genç yaşta bir Türk ölmüş ama. Tabi onun öncede de rahatsızlığı varmış, onlarda etkilemiştir.İtalya'da 0-30 yaş arası ölüm yok, 30-39 yaş arası vefat eden 9 kişi mevcut. Hepsinin diyabet, obezite, kalp, böbrek gibi rahatsızlıkları mevcutmuş... Hayatını kaybedenlerin ortalama yaşı 78.5 olmuş, daha önce 79'du bu rakam. Kadınlarda ölenlerin yaş ortalaması 82-83, erkeklerde ise 78-79 olarak belirtilmiş. @Ahmed @Forumdash @Harunnn60 @sokak sanati
Biz maalesef yolun çok başındayız. Olumlu tarafa geçmeye başlamamız için en az iki hafta gerekli.Bazı ülkelerde iyileşme oranları sevindirici...
Bizim ülkemizdende artık kademe kademe olumlu tepki oranları duymak istiyorum.
#EvdeKal #EvdeHayatVar
Günler çabuk geçiyor...Bak Çin 3 ayda Vaka bildirmeyecek duruma geldi.Biz maalesef yolun çok başındayız. Olumlu tarafa geçmeye başlamamız için en az iki hafta gerekli.