SON DAKİKA!

İsrail koronavirüse bağlı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

Azerbaycanda bakanlıklar ve diğer devlet kurumlarında tüm işler 29 Nisana kadar durduruldu. Ama maaşları olduğu gibi yatacakmış.
Okullar da 20 Nisanda açılıcak.

Şu an tek evden çıkma yasağı kaldı.

• Üzücü
Reactions: Yiğitt
  • Beğendim
Bu virüsün ciğerlerde kalıcı zarar bıraktığı, kapasitesini düşürdüğü söyleniyor genç yaşlı fark etmeksizin acaba ne kadar doğru? Yani atlatmış olanlarda bile etkisi devam ediyormuş? Tabi ki bu virüsün ne kadar ilerlediğine göre de değişir, ciğerlere ulaşmadan önce virüsü yenmiş olanları kastetmiyorum.

• Beğendim
Reactions: cookies
Bu virüsün ciğerlerde kalıcı zarar bıraktığı, kapasitesini düşürdüğü söyleniyor genç yaşlı fark etmeksizin acaba ne kadar doğru? Yani atlatmış olanlarda bile etkisi devam ediyormuş? Tabi ki bu virüsün ne kadar ilerlediğine göre de değişir, ciğerlere ulaşmadan önce virüsü yenmiş olanları kastetmiyorum.
Evet kalıcı hasar bıraktığı da doğru maalesef. Hatta hastalığı iyileşenlerin hastalığı başka bir hastalığa dönüştürme riski de varmış, Çin şu an bunu düşünüyormuş...

İngiltere'de hasta bir kadın çektiği videoda ciğerlerimin içi camlarla dolu gibi, eğer sigara içiyorsanız bırakın çünkü ciğerlerinize ihtiyaç duyacaksınız falan demişti doğru olabilir.

• Üzücü
Reactions: Tolstoyevski
İtalya da bir hemşire “lombardiya’da salgın kontrolden çıktı, artık ölüleri saymıyoruz bile” diyor.
Çin birkaç ekip falan gönderdi oraya. Ama İtalya hükümeti borca girse bile Çinden büyük bir ekip ve gerekli yardım setlerini falan almalı. Bu artık zincirleme olarak devam ediyor, AB-ABD ise yardım edemez. Zaten kendileri çok yetersiz.

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
Çin birkaç ekip falan gönderdi oraya. Ama İtalya hükümeti borca girse bile Çinden büyük bir ekip ve gerekli yardım setlerini falan almalı. Bu artık zincirleme olarak devam ediyor, AB-ABD ise yardım edemez. Zaten kendileri çok yetersiz.
İspanya ve Amerika, İtalya'ya benzeyecek gibi görünüyor. Vaka ve ölüm oranları, özellikle İspanya'da oldukça yüksek.

• Üzücü
Reactions: Ahmed
Pazartesi gününe kadar bizdeki vaka sayısı en az 5000 olarak ilan edilmeli. Eğer resmî olarak öyle değilse bile öyle ilan etmeliler. Ne kadar korku oranı artarsa insanlar işin ciddiyetini o kadar kavrar ve özellikle yaşlı kesim konusunda daha etkili olur bu. Diyelim ki 2000 vaka var ama 10.000 olarak ilan ettin, sokakta kuş bile uçmaz giderek. Tabi ki bu riskli bir plan. Ama bazen halk sağlığını korumak için bu tür yalanlar şart olabiliyor.

• Beğendim
Reactions: cookies
İspanya ve Amerika, İtalya'ya benzeyecek gibi görünüyor. Vaka ve ölüm oranları, özellikle İspanya'da oldukça yüksek.
Vaka sayında ise Almanya yakında İtalyaya ulaşacak gibi. Son 24 saatde 4500 kişide çıkmış ve İspanyayı geçmek üzere. Orada ölüm oranı az sadece.

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
Pazartesi gününe kadar bizdeki vaka sayısı en az 5000 olarak ilan edilmeli. Eğer resmî olarak öyle değilse bile öyle ilan etmeliler. Ne kadar korku oranı artarsa insanlar işin ciddiyetini o kadar kavrar ve özellikle yaşlı kesim konusunda daha etkili olur bu. Diyelim ki 2000 vaka var ama 10.000 olarak ilan ettin, sokakta kuş bile uçmaz giderek. Tabi ki bu riskli bir plan. Ama bazen halk sağlığını korumak için bu tür yalanlar şart olabiliyor.

Bizde vaka çok daha az, sadece 44 kişi ama sokaklar bomboş. Sizde neden hala insanlar bunu anlamıyor şaşkınım. Evde dur diyorlarsa evde dur işte.

Bugün bizde Nevruz bayramı ve normalde yeni yıl ve nevruzda bu resimdeki Bakünün merkezindeki sokağın tıklım tıklım olması lazım. Hatta geçen yıl ben bile nevruz kutlamaları için ordaydım. Sizin taksim meydanı tarzı en merkez sokak burası.
Ama bugünkü durum bu:

Evet kalıcı hasar bıraktığı da doğru maalesef. Hatta hastalığı iyileşenlerin hastalığı başka bir hastalığa dönüştürme riski de varmış, Çin şu an bunu düşünüyormuş...

Sonunda korku politikanız amacına ulaştı.😡
Az önce ölme riskin az diyordum şuan mutasyon ile ilgili hayaller görüyorum.:F

• Güldürdün

Herkes için bu durum geçerli değil sanırım, özellikle hem genç olup hem kronik bir hastalığının bulunmaması durumunda hastalık ağır bir şekilde geçirilmeden ve kalıcı bir hasar bırakmadan atlatılıyor anladığımız kadarıyla. Yaşlı olup olmama, kronik hastalığının olup olmaması, sigara kullanıp kullanmaman ve en önemlisi bağışıklık sistemine bağlı bu durum. Net bir veri veya bilgi yok tabii, zamanla tüm detayları belli olacaktır. O zaman yorum yapmak daha sağlıklı olur.

Şu video virüsün nasıl ve ne şekilde davrandığını güzelce gösteriyor, bakmanı öneririm:

(Türkçe altyazı mevcut.)

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski

Son Mesajlar

Forum İstatistikleri

Konular
172,190
Üyeler
8,467
Son Üye
Spito1961