O dönem bu dönem arasındaki en büyük fark farkındalık bence. Sosyal medya yoktu, sosyal medya denen olgu zaman içinde medeniyetin algısını da değiştirdi. Ama şundan eminim eğer domuz gribi salgını o dönemde değil de bu dönemde olsaydı yine böyle kaos yaşanırdı. Üstelik domuz gribi genç yaşlı, bağışıklık sistemi güçlü-zayıf dinlemeden her kesimden insanın canını almış.

Ancak bu Coronavirüs daha hızlı yayılıyor ona göre ve eğer durdurulamazsa totalde İspanyol Gribinden sonra 20 ve 21.yy’in en yıkıcı pandemisi olur. Sadece şu an için bile etkisi domuz gribini geride bıraktı ekonomik olarak. Yani yarın ilaç bulunsa bile uzun bir süre hiçbir şey eskisi gibi olmayabilir, açlıkla ve ekonomik krizle mücadele edeceğiz daha...
Bu yıl yağışların durumu da ortada, hijyen açısından su da çok tüketilmeye başlandı. Yazın su sıkıntısı çekmeyiz umarım. Ankara'ya bugün kar yağdı, barajlara ilaç gibi gelmiştir...

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Ben tam tersi hatırlıyorum. Domuz yemediğimiz için bizi etkelemedigini hatırlayorum. Dinciler bu sebeple pr kasmışlardı diye hatırlıyorum.
Valla bende şaşırdım @Ahmed deyince baktım, cidden ölümler baya olmuş. O zamanlar genelde aşı tartışması vardı TV'lerde. Okullarda kim aşı olsun tartışılıyordu.

2009 tarihli haber burada.

35 yaş üstü Face itemi

ETftG66XsAc61eu

• Beğendim
Reactions: cookies
SON DAKİKA!

İsrail'de yarından itibaren eczane ve marketler dışında 7 gün boyunca her yerin kapanacağı açıklandı. Toplam vaka: 573

İSPANYA'DA SON DURUM!

3.241 yeni virüs vakası ve 192 yeni ölüm bildirerek toplamda 18.010 teyit edilmiş vaka ve 830 ölüme ulaştı...

TÜRKİYE'DE SON DURUM!

Yapılan 1.981 testten 168'i pozitif çıktı. 191 olan vaka sayısı 359'a yükseldi. 85 yaşındaki kadın hasta hayatını kaybetti. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4'e çıktı!

Yapılan kit sayısına bakıldığında oran çok da yüksek değil, diğer ülkelerin yaptığı test ile çıkan sonuca göre bizim durum parlak görünüyor.
Yaklaşık her 12 kişiden 1-de çıkmış. Bence yine de pek parlak değil.
Ki, hasta sayısının artması o hastaların temasta olduğu kişi sayısını da beraberinde artırıyor. İlaven kuluşka dönemini araya katarsak bu rakamlar artarak devam etmeye başlayacak ireliki 2 haftada.

• Beğendim
@Harunnn60 @Tolstoyevski Bu ne. 😱
Gerçekten ciddi ciddi 2 kat artımla devam ediyor.

Sürekli geometrik -Fibonacci artışı devam ediyor tüm dünyada olduğu gibi. Özellikle kalabalık nüfuslu ülkelerde bu kaçınılmaz bir şeydi zaten, önemli olan ölüm oranını düşük tutabilmek. Zira “eğer ilacı bulunmazsa” Aralık 2020‘ye kadar “milyarlarca” insana bulaşmış olacak tahminlere göre. Ancak 2020 senesindeyiz, bilim bizi kurtaracaktır diye umut edip dua etmekten başka bir şey elimizden gelmiyor.

Aslında tüm bunların nedenine dair korkunç bir komplo teorisi geliyor aklıma ama şu an söylemek doğru olmaz.

• Beğendim
Reactions: Ahmed
Yaklaşık her 12 kişiden 1-de çıkmış. Bence yine de pek parlak değil.
Ki, hasta sayısının artması o hastaların temasta olduğu kişi sayısını da beraberinde artırıyor. İlaven kuluşka dönemini araya katarsak bu rakamlar artarak devam etmeye başlayacak ireliki 2 haftada.
Doğru orantıyla iyileşmeler de görülmeye başlanacak birkaç güne, aynı eksende birbirlerini ortalayacaklardır. Test sayısı da yarından itibaren günlük 10-15 bine ulaşacak, böylece daha hızlı tanı, önlem alınmış olacak. Fransa, Almanya gibi ülkelerin yaptığı test ve vaka sayısı karşılaştırılınca durum iyi görünüyor, beklediğimden iyi.

Doğru orantıyla iyileşmeler de görülmeye başlanacak birkaç güne, aynı eksende birbirlerini ortalayacaklardır. Test sayısı da yarından itibaren günlük 10-15 bine ulaşacak, böylece daha hızlı tanı, önlem alınmış olacak. Fransa, Almanya gibi ülkelerin yaptığı test ve vaka sayısı karşılaştırılınca durum iyi görünüyor, beklediğimden iyi.
Fransa ve Almanyanın güncel test sayına nerden ulaştın? Diğer konuda da yazmışsın 15 bin testden 11 bini poitif diye?

• Beğendim
Fransa ve Almanyanın güncel test sayına nerden ulaştın? Diğer konuda da yazmışsın 15 bin testden 11 bini poitif diye?
Bizimkiler de keflerine düşende açıqlayırlar, Allah bilir torbadan püşknen sayı çıxardırlar :F Heç inanmıram bizimkilere.

Bizimkiler de keflerine düşende açıqlayırlar, Allah bilir torbadan püşknen sayı çıxardırlar :F Heç inanmıram bizimkilere.
Mənə ən maraqlı bilirsən nə gəlir, topdan açıqlayırlar olanları da. 2 gün idi yox idi, bir anda 10 yeni xəstə var dedilər. Realda neçədir Allah bilir hə. :D

Mənə ən maraqlı bilirsən nə gəlir, topdan açıqlayırlar olanları da. 2 gün idi yox idi, bir anda 10 yeni xəstə var dedilər. Realda neçədir Allah bilir hə. :D
Belke var belke de yoxdu ama bizde açıqlamanı yadlarına düşende eliyirler. Karantine aldıqları da semeni ile oynuyurlar. :F Belke de heç yoluxan yoxdu ama en yaxşısını edirler. Görmezden gelmek en gözelidi, onsuzda çıxıb gedecek. :D Yeni indiye kimi ister Türkiye olsun ister biz olaq ölenlerin sayı adi ölenlerle müqayise olunmayacaq derecede azdır. O da onların arasına qaynıyıb gedir de. :D

• Güldürdün
Reactions: Ahmed