Son Dakika
Azerbaycanda tüm okullar ve tüm universitelerde virüs yüzünden verilen aranın süresi resmi olarak 20 Nisana kadar uzatıldı.
Bu virüs tatili 3 Martda başlamıştı. Böylelikle tüm eğitim-öğretim 2 aya yakın kapalı kalacak. 😱
@Harunnn60 @Tolstoyevski

@Dosi sizinkiler örnek alsın. :A
Yok anam bunların kapatmaya niyeti yok, neymiş efendim okulları kapatmak daha tehlikeliymiş. Saç baş yollatırlar adama 😡 gün güne eksiliyor öğrenciler okulda ve sınıfları birleştiriyorlar. sağlıklı çocukları okula yollayın çağrısı devam ediyor. Bu hafta sonu hükümet toplanacak. Unudumuz pazartesiye kaldı, haftayada tatil olmazsa sonraki hafta paskalya tatili zaten🙄

Yok anam bunların kapatmaya niyeti yok, neymiş efendim okulları kapatmak daha tehlikeliymiş. Saç baş yollatırlar adama 😡 gün güne eksiliyor öğrenciler okulda ve sınıfları birleştiriyorlar. sağlıklı çocukları okula yollayın çağrısı devam ediyor. Bu hafta sonu hükümet toplanacak. Unudumuz pazartesiye kaldı, haftayada tatil olmazsa sonraki hafta paskalya tatili zaten🙄
Ara vermek için illa İtalya gibimi olmak lazım.
O öğrenciler, veliler okula gelirken toplu taşımada vs. o virüsü kapabilir. Herşey okulda bitmiyorki.
Nasıl böyle riske atılır insanların sağlığı, şaşkınım.

• Beğendim
Reactions: Dosi
İRAN'DA SON DURUM!

İran'da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1,284'ten 1,433'e, vaka sayısı ise 18,437'den 19,644'e yükseldi...

• Üzücü
Ara vermek için illa İtalya gibimi olmak lazım.
O öğrenciler, veliler okula gelirken toplu taşımada vs. o virüsü kapabilir. Herşey okulda bitmiyorki.
Nasıl böyle riske atılır insanların sağlığı, şaşkınım.
Ben zamanında birakmışım işi, yoksa şimdi mecbur olacaktim gitmeye. Hadi diyelim çocuklar risk altinda değil ve taşımıyorda (hadi inanalım) peki ya eğitim görevlileri? onlara yazik değil mi?
şu tabloya bak, Avrupada okulları kapatan ve bir kısım kapatan ülkeler (bir kısım biz oluyoruz, lise ve üniversite evden devam ettiriliyor çünkü ama ilk ve orta okul devam) :
20200320_113129.png

• Güldürdün
Reactions: Ahmed
Ben zamanında birakmışım işi, yoksa şimdi mecbur olacaktim gitmeye. Hadi diyelim çocuklar risk altinda değil ve taşımıyorda (hadi inanalım) peki ya eğitim görevlileri? onlara yazik değil mi?
şu tabloya bak, Avrupada okulları kapatan ve bir kısım kapatan ülkeler (bir kısım biz oluyoruz, lise ve üniversite evden devam ettiriliyor çünkü ama ilk ve orta okul devam) :
Ekli dosyayı görüntüle 76454
Şaka gibi gerçekten. Hiçbir mantıklı açıklaması yok bu durumun.
Tamam o öğrenciler çocuk diye risk grupunda değiller ama okula giderken o virüsü kaparak tüm eve ve ebeveynlerine getirebilirler. Hergün evden çıkmaları ve diğer insanlarla temasda olmaları bu riski daha da artırıyor. Okulların tatil edilmesi de bu temasları azaltmaq için zaten.

• Beğendim
Şaka gibi gerçekten. Hiçbir mantıklı açıklaması yok bu durumun.
Tamam o öğrenciler çocuk diye risk grupunda değiller ama okula giderken o virüsü kaparak tüm eve ve ebeveynlerine getirebilirler. Hergün evden çıkmaları ve diğer insanlarla temasda olmaları bu riski daha da artırıyor. Okulların tatil edilmesi de bu temasları azaltmaq için zaten.
Ay olurmu be bizim ülkemiz en iyisini biliyor. Tüm Avrupa ülkesi yanılıyor. İngiltere'nin izinden gidiyorduk, onlar bile kapadı biz daha bildiğimizi okumaya devam ediyoruz. Ülkemiz zaten dijital üzeri ders vermeye müsait bir ülke ve bir çok okulda, kısmen, bazılarında komple o sistenle ders veriliyor. Alt yapı eskiden beri var. Başlatın işte o sistemi. Bu şekilde 25-30 kişilik sınıflar 6-10 kişiye düşmüş. Her iki tarafta zarar görüyor. Bir kaç güne bence artık pes etmek zorunda kalırlar.

İSPANYA'DA SON DURUM!

Hayatını kaybeden kişi sayısı 830'dan 1002'ye, vaka sayısı ise 18,830'dan 19.980'e yükseldi. İspanya son 24 saatte 172 ölü ve 1,050 yeni vaka bildirdi...

japonya başbakanı şinzo abe, koronavirüs salgınına rağmen olimpiyatların planlandığı gibi temmuz ayında yapılacağını açıkladı.

• İlginç
Reactions: Ahmed
Bank of America, Perşembe günkü müşterilerine verdiği demeçte, “Ekonominin resesyona girdiğini resmen ilan ediyoruz ... dünyanın geri kalanına katılıyor ve derin bir düşüş” dedi.

″İşler kaybolacak, servet yok edilecek ve güven depresyona girecek,” diye ekledi.