Şu tablodan inceleyebilirsin. Almanya resmi açıklama yapmadı ama 15 bine yakın diye görmüştüm bir yerde, bakan yardımcısı mı ne açıklamış gün içerisinde görmüştüm.
Şu rakamlar hiç gerçekci değil bence. Ki mesela sen dediğin olayın olmasına da imkan yok.
Fransa ve Almanya Türkiyeden yaklaşık 3 hafta önce ilk vakaları gördü. Dolasıyla en az 100bin+ test yapmıştırlar. Yani Türkiyeden zayıfta ülkeler değil, testi çok daha fazla kişi üzerinde kesinlikle denemiştirler. Zaten 10-15 bin vakanın 20 bin 30 bin testten çıkması mantiken yanlış. O zaman her test yaptıran 2 kişiden birisi virüs mü taşıyor? Hiç mi Türkiyedeki gibi virüssüz yurt dışından gelenlere ve genel olarak normal grip geçirenlere test yapmadılar.

Maybe, şu rakamlar çok daha eski verileri yansıtıyor olabilir.

• Beğendim
Reactions: cookies
Belke var belke de yoxdu ama bizde açıqlamanı yadlarına düşende eliyirler. Karantine aldıqları da semeni ile oynuyurlar. :F Belke de heç yoluxan yoxdu ama en yaxşısını edirler. Görmezden gelmek en gözelidi, onsuzda çıxıb gedecek. :D Yeni indiye kimi ister Türkiye olsun ister biz olaq ölenlerin sayı adi ölenlerle müqayise olunmayacaq derecede azdır. O da onların arasına qaynıyıb gedir de. :D
O səmənili videolarda falan karantindəkilər çoxusu xaricdən gələn tələbələrdi. Əgər virüs zad varsa da onsuzda çok yüngül keçirdir hamısı. :D
Bakını görsən küçədə adam zad yoxdu, sakitçilik. :D

• Beğendim
Reactions: DR
Şu rakamlar hiç gerçekci değil bence. Ki mesela sen dediğin olayın olmasına da imkan yok.
Fransa ve Almanya Türkiyeden yaklaşık 3 hafta önce ilk vakaları gördü. Dolasıyla en az 100bin+ test yapmıştırlar. Yani Türkiyeden zayıfta ülkeler değil, testi çok daha fazla kişi üzerinde kesinlikle denemiştirler. Zaten 10-15 bin vakanın 20 bin 30 bin testten çıkması mantiken yanlış. O zaman her test yaptıran 2 kişiden birisi virüs mü taşıyor? Hiç mi Türkiyedeki gibi virüssüz yurt dışından gelenlere ve genel olarak normal grip geçirenlere test yapmadılar.

Maybe, şu rakamlar çok daha eski verileri yansıtıyor olabilir.
Fransa'nın resmi açıklamasıydı bildiğim kadarıyla, dün ya da ondan önceki gün test sayısı açıklandı. Zayıf veya güçlü ülke olmasıyla alakası yok, mesela geçen Dosi yazdı İsveç'te test yapılması bırakılmış. Fazla yanaşmıyorlar da sanırım. Ek olarak bu testleri yoldan geçenlere yapmıyorlar ki, belirti gösteren veya belirti gösterenlerin çevresine yapıyorlar. Yani zaten risk altındaki insanlara uygulanıyor, mantıken gayet doğal duruyor. İtalya 150 bine yakın test uygulamış, 40 bini aşkın vaka var.

• Beğendim
Reactions: Ahmed
  • Beğendim
Reactions: Tolstoyevski

10.gün itibariyle İtalya’dan bile daha mi kötü duruma geldik Yoksa ben mi yanlış görüyorum? Bütün korkulan şeyler başa gelmeye başladı iyice içim bunalıyor
@Yiğitt @Forumdash @Ahmed @Aserat
İtalyadan en önemli fark şu.
Orada insanlar ciddiye almadı ve dolasıyla virüsü kapan sayısı artdı. Sonrasında ise şu an zirvesini yaşadıkları duruma geldiler. Ki, yakın 10 günde azalacaktır çünkü insanlar evinden çıkmıyor.

Türkiyede ise daha yeni yayılmaya başlayınca evde kalmak ve tedbir almak hemen gündeme geldi. Çünkü İtalya gibi örnek vardı. O yüzden o kadar fazla artmaz bence. Amma yine de birkaç bine gelir şu ana kadar bulaşanlar yüzünden.

İtalya kadar kötü olmayız ama en iyi ülkelerden biri de olmayız. Ortalarda bi yerde izleriz bu süreci.

Kazakistan bugün 3 kişi ölmüş. Bu ise rapor edilen ilk ölüm vakaları.
Şu an resmi 44 vaka var orada. 3 ölü çok olmuş vaka sayına göre.

en az 65 inç ekrandan izlemiyorsan seyir keyfine bişey olmaz merak etmeyin :A

• Güldürdün
Reactions: mrt-06
SON DURUMLAR:

- ABD, 577 yeni virüs vakası ve 10 yeni ölüm bildirerek toplamda 14,366 vaka ve 217 ölümü doğruladı.

- Man Adası'nda ilk vaka doğrulandı.

- 13 Çinli tıbbi ekipten oluşan ekip, salgınının durdurulmasına yardımcı olmak için İtalya'nın Milano kentine geldi. Bu ekip, deneyimlerini yerel uzmanlarla paylaşacak, virüsün kontrolü ve tedavisi için rehberlik ve danışmanlık sağlayacak. @Tolstoyevski @Harunnn60 @Ahmed

• İlginç
  • Beğendim
Reactions: Ahmed and Harunnn60
Son düzenleme:
  • Beğendim
  • Güldürdün
Reactions: cookies and Yiğitt
Bu CeHaPe'de hep ortalık karıştırma peşinde :A
Yalnız grafik'te artış oranına bakarsak çok tehlikeli bir yerde duruyoruz. İtalya günlük %50 artarken biz %90 artıyoruz. Bu artışlar devam ederse bu oranda 3 güne Italya'nin önünde oluruz.:(
Forumda siyaset yasaklandı, haberin yok mu taş duvar? Banlanmak istemezsin. :A

• Güldürdün
Reactions: sokak sanati
Bu CeHaPe'de hep ortalık karıştırma peşinde :A
Yalnız grafik'te artış oranına bakarsak çok tehlikeli bir yerde duruyoruz. İtalya günlük %50 artarken biz %90 artıyoruz. Bu artışlar devam ederse bu oranda 3 güne Italya'nin önünde oluruz.:(
yemek farkı @sokak sanati

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60