Güzel haber. Almanya olmadan önlem. Bi sonra ki 4'lü zirvede Merkel bizim CB'yede tavsiye etsin bu durumu.:D
Bence geç olmadan önlem alınmalı sizde de biz umursamaya umursamaya geldik bu hallere. :D

Sokağa çıkma yasağında markete falan gitmek de yasak mı oluyor? :(
Yani evde yemek depolamak gerekli dimi?

Hayır, o zaman arabası olanlar sokakta dolaşamayacak zaten, olmayanların da elinde market arabası olmak zorunda, eğer yoksa ceza kesilecekmiş. :(

Almanya'da vaka sayısının fazla, ölümlerin az olmasının nedeni de vakaların büyük çoğunluğu gençlermiş? O nedenle ölüm azmış ve iyileşme fazlaymış... (BBC'de okumuştum)
Evet, Perşembe'ye kadar 'Corona Partileri' düzenleniyordu. Gençlerin çoğu ciddiye almadı bu olayı. Yaşlılar temkinli davrandığı için şuan vaka sayısının üstünlüğü hala gençlerde. :X

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Eylül ayına kadar Eğer katlanarak durmaksızın devam ederse medeniyet fiili olarak, Aralık ayına kadar katlanarak durmaksızın devam ederse resmi olarak çökmüş olacak çok büyük ihtimalle. Yani bu şu demek, bu senenin sonunda elektrik, telefon, internet başta olmak üzere medeniyete dair birçok şeyden belki çok uzun süreliğine belki sonsuza dek yoksun kalabiliriz. Bunun gerçekleşme ihtimali %1’in altında belki, ama ihtimalin varlığı tehditin varlığı demektir. Ve bu sadece zayıf bir virüs nispeten; ya çok daha güçlü ve öldürücü bir virüs salgını olsaydı? Medeniyetin çöküşü bu kadar basitmiş işte. Onca uzay araştırmaları onca teknik ilerleme, so bu kadar kıytırık bir virüs yüzünden dünya tamamen duraklama dönemine girdi, sadece bunda bile.

Eylül ayına kadar Eğer katlanarak durmaksızın devam ederse medeniyet fiili olarak, Aralık ayına kadar katlanarak durmaksızın devam ederse resmi olarak çökmüş olacak çok büyük ihtimalle. Yani bu şu demek, bu senenin sonunda elektrik, telefon, internet başta olmak üzere medeniyete dair birçok şeyden belki çok uzun süreliğine belki sonsuza dek yoksun kalabiliriz. Bunun gerçekleşme ihtimali %1’in altında belki, ama ihtimalin varlığı tehditin varlığı demektir. Ve bu sadece zayıf bir virüs nispeten; ya çok daha güçlü ve öldürücü bir virüs salgını olsaydı? Medeniyetin çöküşü bu kadar basitmiş işte. Onca uzay araştırmaları onca teknik ilerleme, so bu kadar kıytırık bir virüs yüzünden dünya tamamen duraklama dönemine girdi, sadece bunda bile.

İMDAAAAAAAAATTTTTTT
İMDAAAAAAAAATTTTTTT
İMDAAAAAAAAATTTTTTT

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
FRANSA'DA SON DURUM!

1,559 yeni vaka ve 112 yeni ölüm bildirerek toplamda 16,018 vaka ve 674 ölümü doğruladı.

Küba, İtalya'ya uzman doktorlarını yollamış. Dünyanın sırt çevirdiği yolcu gemisini de Küba karşılamıştı. Küba'nın uzman doktorları alkışlarla karşılanmış. 👏 👏 👏

• Beğendim
Reactions: cookies
Yapılan test azdır tespit(b) Bizde de önceki güne test sayısı az, vaka sayısı da azdı. Ama ortalamayı alırsak yine aynı rakamlar cıkıyordu(bizde)

İyileşenler açıklanmıyor mu @Yiğitt
Günlük açıklanmıyor ya da biz görmüyoruz, ara sıra toplu iyileşme başlığı altında görüyordum... Bu vakaya göre iyileşme de var tabi.
Buna cevaban güncelleyeyim :X Toplamda 232,222 test yapılmış.

1584906358337.png

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Şaka maka 12 Mart’tan beri yani tam 10 gündür sokağa çıkmadım, bırak sokağı balkona bile çıkmadım. Bu şahsi olarak rekorum olmuş olabilir. Evin içinde inip çıkıyorum neyseki yoksa yürümeyi unutacağız bu gidişle.

coronavirüs ölümü. 23.03.2020

İtalya: 5476
Çin: 3261
İspanya: 1756
İran: 1685
Fransa: 674
ABD: 414

İngiltere: 282

Hollanda: 180
Güney Kore: 104
İsviçre: 98
Almanya: 94