Dediğin gibi Trump ciddiye almayıp dalga geçiyordu bir de. Çok üzücü. :(
Eğer ölüm sayıları çok artarsa Trump'ın sonunu getirir. Trump'ın oy kitlesi genelde toplumun alt kesmi. Bu ölümler de en çok alt kesimi etkileyecektir. Joe Biden yeni ABD başkanı olur bu tabloda.

• Beğendim
Reactions: Özgür
SON DAKİKA!

Almanya Başbakanı Angela Merkel koronavirüs salgını nedeniyle kendisini karantinaya aldı! (Virüse yakalanan bir doktor ile temasta bulunmuş)

• Üzücü
  • Beğendim
Reactions: cookies and bazinga
İspanya da 375 vaka ile günlük ölü sayında İtalyaya kafa tutuyor.
İspanyada 1 gündeki ölü sayı ABD'nin toplam ölü sayıyla eşit.
Üç dakikalık test kitinden bahsediyorlardı ya. Onun sayesinde çok fazla test yapma olanağı yakaladılar muhtemelen. İspanya ve İtalya'daki gerçek vaka sayısı çok daha fazla olsa gerek.

Üç dakikalık test kitinden bahsediyorlardı ya. Onun sayesinde çok fazla test yapma olanağı yakaladılar muhtemelen. İspanya ve İtalya'daki gerçek vaka sayısı çok daha fazla olsa gerek.
İlk cümlede dediğin mantıklı, bir anda vaka sayının 4 kat artması çok saçma çünkü.

İtalyada 2 gün önce 8,3% olan ölüm oranı 9,3%-e kadar yükselmiş.

Dünya genelinde ise 4,3%-e sabitlenmiş durumda.

New York Belediye Başkanı Blasio: Koronavirüs salgını konusunda gerçeği söylemek gerekirse daha yeni başlıyoruz. En kötüsü henüz gelmesi. Salgın, nisanda marttan daha kötü olacak. Mayıs da nisandan daha kötü olabilir
Korkarım Türkiye'de böyle olacak bu gidişle.

• Üzücü
Reactions: Yiğitt
Azerbaycanda bu geceden itibaren tüm AVM-ler 1 aylığına kapatılıyor. Bugün ise 15.00 sonrası tüm mekanlar zorunlu kapatılmaya başlandı.
OHAL is coming.

Umarım sokağa çıkma yasağı gelmez şimdilik. 65+ için gelebilir.

• Beğendim
Reactions: cookies
İtalya ve İspanya zirveyi gördü, yavaş yavaş inişe geçeceklerdir. Ama bu sefer de ABD başlıyor, Fransa, Almanya, İngiltere başlıyor... Bence bunların durumu daha kötü olacak, özellikle ABD ve İngiltere'de durum kötü görünüyor.

Çin kontrol altına aldı, Güney Kore kontrol altına aldı, Japonya kontrolde. İtalya ve İspanya zirveyi gördü bence, bu saatten sonra inişe geçmeye başlayıp kontrol sağlamaya çalışacaklar. İran da yine azalmaya başlar gibi.

SON DAKİKA!

Almanya Başbakanı Angela Merkel koronavirüs salgını nedeniyle kendisini karantinaya aldı! (Virüse yakalanan bir doktor ile temasta bulunmuş)
Ayrıca;
Bu kapsamda 2’den fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı. Bu yasak aynı evde yaşayanlar ve aileler için geçerli olmayacak. Restoran, otel, berber, kozmetik ve masaj salonları ve benzeri işletmelerin kapatılması kararlaştırılan toplantıda, eve servis yapan işletmeler bu yasağın dışında tutuldu.

Tuhaf bunlar karantina yasağinda değillermiymiş(b) Bizde de haftasonu gelen görüntüler sayesinde yasak gelebilir yarın yada sonraki gün. (vaka sayıları da etkiler tabi)

• Beğendim
Ayrıca;

Tuhaf bunlar karantina yasağinda değillermiymiş(b) Bizde de haftasonu gelen görüntüler sayesinde yasak gelebilir yarın yada sonraki gün. (vaka sayıları da etkiler tabi)
Almanya'da karantina yok şu anlık diye biliyorum. Aynen bizdeki görüntüler açıkladı her şeyi, birkaç güne ben de sokağa çıkma yasağı geleceğini düşünüyorum. Bilim Kurulu üyeleri zaten az buçuk niyetli olduklarını belli ettiler.

• Beğendim
Reactions: Forumdash
Azerbaycanda bu geceden itibaren tüm AVM-ler 1 aylığına kapatılıyor. Bugün ise 15.00 sonrası tüm mekanlar zorunlu kapatılmaya başlandı.
OHAL is coming.

Umarım sokağa çıkma yasağı gelmez şimdilik. 65+ için gelebilir.
Test acıklanmıyor mu sizde(b) Vaka sayısı çok az gerçekten(b) Bi de irana sınırız var:A

Almanya'da karantina yok şu anlık diye biliyorum. Aynen bizdeki görüntüler açıkladı her şeyi, birkaç güne ben de sokağa çıkma yasağı geleceğini düşünüyorum. Bilim Kurulu üyeleri zaten az buçuk niyetli olduklarını belli ettiler.
Evet bugunkü acıklamadan sonra. Ben almanyada vaka sayısı görünce heralde vardir diye düşünmüştüm :X @kerem de hiç demiyor:A

• Güldürdün
Reactions: kerem and Yiğitt
Test acıklanmıyor mu sizde(b) Vaka sayısı çok az gerçekten(b) Bi de irana sınırız var:A
Hayır test oranı açıklanmıyor. Ama yayılmasının az olmasının en önemli nedeni şu ki, daha bizde ilk vaka çıktığı anda şubat sonunda İranla sınırları kapatdılar ve sonrasında İrandan o sırada gelen herkesi karantine aldılar.
Devamında ise Gürcistan, Türkiye ve Rusya sınırı kapandı. Ülkeye giren herkesi ise son 3 haftadır direkt karantine alıyor, karantin sonrası çıkabiliyorlar. Şu an karatinde binlerce kişi var, 4-5 şehirde ve Baküde oteller, hastaneler heryer dolu.
Şu an 65 vaka hepsi de yurt dışından gelenler. Gerçek vakalar belki biraz daha fazladır bilmiyorum ama ülkede şu an salgın falan yok. Sosyal meydada falan da bununla ilgili hiçbir bilgi, görünte, haber ve s. yok.
En büyük nedeni dediğim gibi karantin sisteminin en başından sıkı kullanılması.

Bazı kesimlerinde var. Bavyera eyaletinde ilan edilmişti. Diğer yerlerinden emin değilim.

• Beğendim
Pazartesi'den itibaren Almanya'nın genelinde sokağa çıkma yasağı yasası getiriliyor. Polisler sebepsizce dışarıda dolaşana para cezası kesmek için 7/24 sokaklarda nöbet tutacak. Bugün kurul toplandı ve buna karar verdi ki zaten son 1 haftadır sadece süpermarketler, hastaneler ve eczaneler açıktı. @Yiğitt @Forumdash @Ahmed @phoebebuffay @sokak sanati @MayısKralı

İşe gitmek dışında dışarı çıkmıyordum ama iş yerim de kapandığı için iyice kapana kısılı kaldık. Okullar da zaten geçen hafta kapanmıştı. :(

Pazartesi'den itibaren Almanya'nın genelinde sokağa çıkma yasağı yasası getiriliyor. Polisler sebepsizce dışarıda dolaşana para cezası kesmek için 7/24 sokaklarda nöbet tutacak. Bugün kurul toplandı ve buna karar verdi ki zaten 1 haftadır sadece süpermarketler, hastaneler ve eczaneler açıktı. @Yiğitt @Forumdash @Ahmed @phoebebuffay @sokak sanati @MayısKralı

İşe gitmek dışında dışarı çıkmıyordum ama iş yerim de kapandığı için iyice kapana kısılı kaldık. Okulkar da zaten geçen hafta kapanmıştı. :(

Güzel haber. Almanya olmadan önlem. Bi sonra ki 4'lü zirvede Merkel bizim CB'yede tavsiye etsin bu durumu.:D

• Beğendim
Reactions: kerem
Pazartesi'den itibaren Almanya'nın genelinde sokağa çıkma yasağı yasası getiriliyor. Polisler sebepsizce dışarıda dolaşana para cezası kesmek için 7/24 sokaklarda nöbet tutacak. Bugün kurul toplandı ve buna karar verdi ki zaten 1 haftadır sadece süpermarketler, hastaneler ve eczaneler açıktı. @Yiğitt @Forumdash @Ahmed @phoebebuffay @sokak sanati @MayısKralı

İşe gitmek dışında dışarı çıkmıyordum ama iş yerim de kapandığı için iyice kapana kısılı kaldık. Okulkar da zaten geçen hafta kapanmıştı. :(
Sokağa çıkma yasağında markete falan gitmek de yasak mı oluyor? :(
Yani evde yemek depolamak gerekli dimi?

İşe gitmek dışında dışarı çıkmıyordum ama iş yerim de kapandığı için iyice kapana kısılı kaldık. Okullar da zaten geçen hafta kapanmıştı. :(
Almanya'da vaka sayısının fazla, ölümlerin az olmasının nedeni de vakaların büyük çoğunluğu gençlermiş? O nedenle ölüm azmış ve iyileşme fazlaymış... (BBC'de okumuştum)

• Beğendim
Reactions: kerem and Forumdash