bazinga
Admin
- Reaksiyon puanı
- 50,351
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Aşı olmayan uzaktan eğitim görecekmiş. Bence bunda bir yanlış yok. Aşı olmak istemeyenlerin aşı olanların sağlığını tehdit etme hakkı yok. Toplu yerlere girmeleri mümkün oldukça engellenmeli. Özellikle AVM'ler, iş yerleri, konserler, sinemalar vs...https://twitter.com/x/status/1411269221007478784
Skandal bir karar ve büyük ihtimalle tepkiler sonucu iptal edilecektir. Hiçbir mantıklı gerekçe bana aşı öncesi “başınıza bir iş gelirse biz sorumlu olmayız, tamamen gönüllülüğe dayalı bir uygulamadır” diye onay formu imzalatılan aşıyı olunmadığı için oraya girmek yasak, şuraya binmek yasak gibi yaptırımlarım getirilmesini açıklayamaz. Yok nereden bakarsak bakalım mantıklı ve elde tutulur hiçbir yanı yok.
Ne zaman ki devlet ve kurumlar sağlık güvencesi onayı verir, tazminat güvencesi hakkı verir işte o zaman tıpış tıpış giderek aşı olunur. Ama eğer bir kurum aşıyı zorunlu turuyorsa o halde aşıdan doğacak riskleri de sorumluluğu altına almalı ve sözleşmeye imza atmalıdır. Eğer öğrencilerin başına belki milyonda bir gelecek olan bir iş gelirse bunun sorumluluğunu üstlenmek zorunda olmalılar eğer “aşı olmayanlar giremez” zorlaması olacaksa..
Her şeye rağmen ben devlet üniversitelerinin ve devlet kurumlarının aşı olmayanlara yönelik yaptırım yapacağını düşünmüyorum, toplu taşımaya binememek gibi. Ama burası Türkiye olunca bir bakmışız yarın gelmiş yaptırımlar, sürpriz olmaz. Ama gelecekse bile o sorumluluk onay formunu editlemeleri ve hatta kaldırmaları gerekiyor.
Şu an gidilen durum tam olarak şöyle;
Madde 1: Aşı nedeniyle başınıza bir iş gelirse biz sorumlu olmayız
Madde2: Ama aşı olmazsanız yaptırımlar uygularız.
Tabii son 6 ay içinde geçirmiş olma şartı da konmalı ki vardır mutlaka...