🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Skandal bir karar ve büyük ihtimalle tepkiler sonucu iptal edilecektir. Hiçbir mantıklı gerekçe bana aşı öncesi “başınıza bir iş gelirse biz sorumlu olmayız, tamamen gönüllülüğe dayalı bir uygulamadır” diye onay formu imzalatılan aşıyı olunmadığı için oraya girmek yasak, şuraya binmek yasak gibi yaptırımlarım getirilmesini açıklayamaz. Yok nereden bakarsak bakalım mantıklı ve elde tutulur hiçbir yanı yok.

Ne zaman ki devlet ve kurumlar sağlık güvencesi onayı verir, tazminat güvencesi hakkı verir işte o zaman tıpış tıpış giderek aşı olunur. Ama eğer bir kurum aşıyı zorunlu turuyorsa o halde aşıdan doğacak riskleri de sorumluluğu altına almalı ve sözleşmeye imza atmalıdır. Eğer öğrencilerin başına belki milyonda bir gelecek olan bir iş gelirse bunun sorumluluğunu üstlenmek zorunda olmalılar eğer “aşı olmayanlar giremez” zorlaması olacaksa..

Her şeye rağmen ben devlet üniversitelerinin ve devlet kurumlarının aşı olmayanlara yönelik yaptırım yapacağını düşünmüyorum, toplu taşımaya binememek gibi. Ama burası Türkiye olunca bir bakmışız yarın gelmiş yaptırımlar, sürpriz olmaz. Ama gelecekse bile o sorumluluk onay formunu editlemeleri ve hatta kaldırmaları gerekiyor.

Şu an gidilen durum tam olarak şöyle;

Madde 1: Aşı nedeniyle başınıza bir iş gelirse biz sorumlu olmayız

Madde2: Ama aşı olmazsanız yaptırımlar uygularız.
Aşı olmayan uzaktan eğitim görecekmiş. Bence bunda bir yanlış yok. Aşı olmak istemeyenlerin aşı olanların sağlığını tehdit etme hakkı yok. Toplu yerlere girmeleri mümkün oldukça engellenmeli. Özellikle AVM'ler, iş yerleri, konserler, sinemalar vs...

Tabii son 6 ay içinde geçirmiş olma şartı da konmalı ki vardır mutlaka...

Aşı olmayan uzaktan eğitim görecekmiş. Bence bunda bir yanlış yok. Aşı olmak istemeyenlerin aşı olanların sağlığını tehdit etme hakkı yok. Toplu yerlere girmeleri mümkün oldukça engellenmeli. Özellikle AVM'ler, iş yerleri, konserler, sinemalar vs...

Tabii son 6 ay içinde geçirmiş olma şartı da konmalı ki vardır mutlaka...

Kamu hizmeti dışında olan yerlere dair sorun yok, konser-sinema-avm vb. Ama kamu hizmetinden kısıtlamak o onay imzası olduğu sürece mümkün olmamalı. Yani toplu taşımalardan, hastanelerden, devlet dairelerinden, eğitimden mahrum etmek gibi.

Hem örgün hem uzaktan eğitimi nasıl yapacaklar pek anlamadım ama amfiye kamera takıp canlı ders vereceklerse orası ayrı :A

Kamu hizmeti dışında olan yerlere dair sorun yok, konser-sinema-avm vb. Ama kamu hizmetinden kısıtlamak o onay imzası olduğu sürece mümkün olmamalı. Yani toplu taşımalardan, hastanelerden, devlet dairelerinden, eğitimden mahrum etmek gibi.

Hem örgün hem uzaktan eğitimi nasıl yapacaklar pek anlamadım ama amfiye kamera takıp canlı ders vereceklerse orası ayrı :A
Ya o imzaya çok takılıyorsunuz. Okudum, anlıyorum, onaylıyorum tarzı bir şey işte. Kimlik alırken de imza atıyorsun o zaman kimlik istemesinler hiçbir yerden. :A

O uyarıyı özellikle alerjisi vs olanlar için yapmak zorundalar.

Temel haklardan mahrum bırakılmamaları gerektiğine ben de katılıyorum onun dışında mümkün olduğunca yaptırım yapılmalı ki bu hastalık kurtulup hayatlarımıza rahat rahat devam edebilelim...

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
2 doz Biontech aşısı vurulanlar bence şimdilik 3. doz olmasın. İlla olmak istiyorlarsa da Sinovac olsunlar. Biontech ağır bir aşı ve 3. doz ciddi sıkıntılar yaratabilir.

2 dozu Sinovac vurulanlara da 3. dozu Biontech vurulmasını tavsiye ederim. Tek doz bile olsa Biontech'in koruması altına girerler.

• Beğendim
Reactions: bazinga
İkinci doz randevum iptal edilmiş, hastalığı 8 ay önce geçirdiğim için olamayacakmışım.

İyi de ben yurtdışında nasıl derdimi anlatacağım? Adamlar 6 ay içinde hastalığı geçirmek veya 2 doz aşı şartı arıyor. Ben ikisini de sağlamıyorum. :( İnşallah uluslararası alanda bir fikir birliğine ulaşılır tez zamanda yoksa işimiz var. :(

ÜLKEMİZDE SON DURUM!

20210704_224112.jpg

• Beğendim
Reactions: bazinga
İstanbul'da da yüzde hala çok düşük. Aslında en riskli yer, çoğu insan sürekli toplu taşımada. İnsanların koşa koşa aşı olması lazım. Anlamak çok zor... Teşvik için her yerin ayrı ayrı çalışması gerekiyor. Tabloda bu durumun öne çıkarılması da doğru olmuş. Artık önemli olan aşıda her yeri mavi yapabilmek... Muğla halkını kutluyorum...

Garip ve karışık geldi tablo ilkten gözüme, keşke ayrı olsaymış. Burada aşılama iyi gidiyor, hele Muğla maşallah coşmuş. :A

Turizm sezonunda Muğla'nın 1. sırada olmasını son derece normal olarak görüyorum. :)

Doğu'da vaka oranları zaten düşük geçti genel olarak. Öncelikli olarak vaka sayılarının artabileceği yerler bir an evvel bitirilmeli.

Delta Plus maalesef Türkiye’de 3 ilde 3 kişide görülmüş, bu illerden biri İstanbul’muş. Üçü de aşılanmamış kişilermiş, durumları iyiymiş. (Fahrettin Koca açıklamasından)

• Üzücü
Reactions: Angelica