🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

İstanbul 60'ı bile bulamadı hala. :(

Kırklareli ve Çanakkale mavi olur gibi birkaç güne. :Z

Antalya o kadar turist alan bir yer ona rağmen turuncu olması üzücü. Sarı olsa bari.

• Harika
Reactions: Carpe Diem
20210708_202807.jpg

Vaka sayısı hala mı 5 bin altı değil. 😱 Turuncular yavaş yavaş sarıya dönmeye başlıyor, doğudaki kırmızılar da turuncuya dönerse tablo fena gözükmeyecek.

Niye günde en az 50 ölü gibi bir tablo varken tatil yerlerinde falan hiç corona yokmuş gibi maskesiz dip dibe eğlenceler başladı :A
Avrupa koronayı bitirir bu kafayla bizde yıllarca sürer.

İstanbul sonunda 60'ı geçmiş. Tez zamanda sarı olduğunu da görürüz inşallah.

Vaka sayısının 5000 civarında gezmesi normal. Aşı arttıkça normalleşme de artıyor. Önemli olan ölüm sayısının düşmesi. 50 civarı hala çok fazla maalesef...
------

Niye günde en az 50 ölü gibi bir tablo varken tatil yerlerinde falan hiç corona yokmuş gibi maskesiz dip dibe eğlenceler başladı :A
Avrupa koronayı bitirir bu kafayla bizde yıllarca sürer.
Ya aslında Avrupa bizden çok daha rahat bu konuda. Akşam İngiltere maçını gördük. :D

Önemli olan aşı oranını yüksek tutabilmek. Aşı oranını yükselttikten sonra bir noktada salacağız mecburen. Çünkü bitmeyecek. :D

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
İstanbul sonunda 60'ı geçmiş. Tez zamanda sarı olduğunu da görürüz inşallah.

Vaka sayısının 5000 civarında gezmesi normal. Aşı arttıkça normalleşme de artıyor. Önemli olan ölüm sayısının düşmesi. 50 civarı hala çok fazla maalesef...
------

Ya aslında Avrupa bizden çok daha rahat bu konuda. Akşam İngiltere maçını gördük. :D

Önemli olan aşı oranını yüksek tutabilmek. Aşı oranını yükselttikten sonra bir noktada salacağız mecburen. Çünkü bitmeyecek. :D
Şaşırdım :A Ben oralarda günde 10 ölü altına falan düştü sanıyordum oraların da bizden farkı yokmuş tuhaf. O zaman artık aşının da gelmesiyle kapanarak bu iş çözülmez noktasına gelinmiş :A

Şaşırdım :A Ben oralarda günde 10 ölü altına falan düştü sanıyordum oraların da bizden farkı yokmuş tuhaf. O zaman artık aşının da gelmesiyle kapanarak bu iş çözülmez noktasına gelinmiş :A
Çoğu ülkede ölü sayısı çok düşük aslında ve bu yüzden çok önemsememeye başladılar. Türkiye, Avrupa'da Rusya'nın ardından ikinci sırada haftalık ölüm sayısında. Fakat nüfusumuz da kalabalık o nedenle az çok normal sayılabilir.

Herkes aşısını olduktan sonra kapanmayı bırakacağız mecburen. Virüsün tamamen gitmesi gibi bir olasılık yok. Yeter ki ölüm oranları düşsün. :D

• Beğendim
Reactions: xdragxx
Edirne en geç salı günü dördüncü mavi olur gibi. Tekirdağ da iyi gidiyor, Trakya farkı. :Z

Pazar günü çok aşılama olmaması normal, yarından itibaren artış hızı yükselir inşallah. Hep doğu illeri deniyor ama İstanbul'da da ciddi bir kampanya ihtiyacı var. İstanbul'un %61'i diğer şehirlerin %40'ı gibi. Kalabalık nüfustan dolayı en büyük tehlike burada. Hızlıca %80'lere ulaşılması gerekli. :(

20210712_201929.jpg

Edirne en geç salı günü dördüncü mavi olur gibi. Tekirdağ da iyi gidiyor, Trakya farkı. :Z

Pazar günü çok aşılama olmaması normal, yarından itibaren artış hızı yükselir inşallah. Hep doğu illeri deniyor ama İstanbul'da da ciddi bir kampanya ihtiyacı var. İstanbul'un %61'i diğer şehirlerin %40'ı gibi. Kalabalık nüfustan dolayı en büyük tehlike burada. Hızlıca %80'lere ulaşılması gerekli. :(
Salı'ya kalmadan oldu. :A

• Harika
Reactions: bazinga
Yozgat'ta 3-5 kişi daha aşı olsa turuncu oluyor. :A

Trakya'da sıra Tekirdağ'da. :Z

Konya turuncu olsa bir an önce iyi olacak kocaman kırmızı fazla dikkat çekiyor. :A

İstanbul %0.3 artmış. Bu hızla %65 bile olması 2-3 hafta sonra. :(

Listede görmeyeli maviler artmış, Denizli'dekiler de şöyle aşılarına gitseler de burası da mavi olsa... :A

Halbuki aşı olmaya gittiğimde hastane bayağı kalabalıktı ama anlam veremiyorum burada neredeyse herkes maskesiz çok garip. :A Ne aşı oluyorlar ne önlem alıyorlar…
Hem aşı olmayıp hem de maske takmamak ilginç bir cesaret örneğiymiş. :A Böyle yaparak sizler gibi bilinçli insanları da riske atıyorlar Özgür beyciğim...

• Güldürdün
Reactions: Özgür