İzledim maalesef, yalanlandı az önce...
Hükümet buraya kadar çok iyi getirdi, bundan sonrasını da aynı süratle devam ettirmeli. Sokağa çıkma yasağı ya da kamu/özel çalışanlar izinli sayılmalı.
Bodrum yasakladıİstanbulda büyürse bu vürüs felaket olur. Bence de git.
Belediyelerin açık olması ayrı sıkıntı, gecikmelere daha fazla faiz yüklenmesin diye insanlar gidiyormuş daha. Bugün eniştem işten erken dönmüş, ful yaşlılar var diyordu. Genç sıfır var, yaşlılar hep dışarda...Kamu kuruluşları açık, adliyeler hala işlem yapıyor. @Yiğitt
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi zaten 4-5 bine çıkmasını ön görüyoruz dedi, yani beklediğimiz bir şey aslında. 85 milyonda 5-10 bin %1 bile etmiyor. Ölü sayısı az olduğu sürece vakaları atlatırız...Yalan olmama ihtimali de var ama. Umreden gelenler bitirdi diyor kadın eğer doğruysa ve ilk gelen ekip keşke karantinaya alınsaydı. En büyük yanlışı orada yaptılar.
Dün Tayvan açıkladı. 15 kişiden 9'u virüslüymüş. Adamlar günlerce gezmiş İstanbulda. Felaket şeyler yaşandı. O kadarda iyi değiller bence. Hatta kötü yönetildi bile denilebilir.
Belediyelerin açık olması ayrı sıkıntı, gecikmelere daha fazla faiz yüklenmesin diye insanlar gidiyormuş daha. Bugün eniştem işten erken dönmüş, ful yaşlılar var diyordu. Genç sıfır var, yaşlılar hep dışarda...
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi zaten 4-5 bine çıkmasını ön görüyoruz dedi, yani beklediğimiz bir şey aslında. 85 milyonda 5-10 bin %1 bile etmiyor. Ölü sayısı az olduğu sürece vakaları atlatırız...
Sorun şu ki yine diyorum her hastaya test yapılmıyor.8-9 bin kişiye yapılmıştır en fazla.Hala parol veriyorlarBelediyelerin açık olması ayrı sıkıntı, gecikmelere daha fazla faiz yüklenmesin diye insanlar gidiyormuş daha. Bugün eniştem işten erken dönmüş, ful yaşlılar var diyordu. Genç sıfır var, yaşlılar hep dışarda...
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi zaten 4-5 bine çıkmasını ön görüyoruz dedi, yani beklediğimiz bir şey aslında. 85 milyonda 5-10 bin %1 bile etmiyor. Ölü sayısı az olduğu sürece vakaları atlatırız...
+8000'den fazla kişiye yapılmış bildiğim kadarıyla, net açıklaması yok maalesef elimizde. Ne kadar çok yapıp sonuç alsak ve önlemi alsak o kadar başarılı sonuçlara ulaşacağız.Sorun şu ki yine diyorum her hastaya test yapılmıyor.8-9 bin kişiye yapılmıştır en fazla.Hala parol veriyorlar
Koronavirüs nedeniyle, Türkiye genelinde kapatma kararı alan markalar,
İpekyol
Twist
Machka
Boyner
YKM
Altınyıldız
Beymen
Yargıcı
Mavi
Starbucks (ilk karar alan oldu)
Ben size anladıklarımı tane tane yazacağım;
Her türlü yorum ve eleştriyi bekliyorum.
* 15 Temmuzda halkını sokağa döken Cumhurbaşkanı bu sefer halkını evde kalması yönünde öğütte bulundu.
*Gönül Selamı akımını başlatmış oldu.
*Avrupa ülkerini gömerek,kendisinin ne kadar iyi bir ülke olduğundan bashetti(Salgın Olayında)
*Tüm yükü finans ve banka sektörüne yıktı.
*İlerleyen dönemlere gene bizim cebimizden fazlasıyla çıkartılacak olan ekonomi paketini sıraladı,Covid 19 a 19 madde ekolü ile.
*5 Vakit namazın ve abdesin önemini vurguladıç-.
*Dini duygulurla gönüllere seslendi.
*Herşey yolunda havasını,yane saldı Polyanna Zehrini.
*Tek kafama takılan cümle;Evde kalma süresini 3 haftadan aza indirebilirz" oldu... arkasından farklı bir yasak gelecek mi; düşünmüyor değilim.
*Emekliler için güzel çözümler üretilmiş,Yaşlılar içinde keza.
*Halkına büyük sorumluluk verdi.Herşey sizin elinizde dedi.
Şimdilik bunlar benim çıkarımlarım..
Ben size birde çalıştığım sektör olan bankacılık sektörü alakalı bazı düzenlemeleri yazacağım.
*2 haftalık idari izinlere çıkartılıyoruz.(1-15 Nisan benim sanırım)
*ATM lerden günlük para çekme limitleri arttırıldı. Ortak ATM lerden ücretsiz para çekme imkanı oluşturuldu.
* Şubelerde doldur boşalt usülü yane içerdeki belli sayıdaki müşteri bititğinde yenileri alma modeli denencek
*Gişe;hoşgeldin masalarına sarı şerit uygulaması yane doğal mesafe koruma durumu sağlancak.
*Tüm işlemlerin mobil,internet,atm ve çm üzerinden yürütülmesine maximum destek verilecek.
Ama sonuç olarak; herşey bizlerin elinde arkadaşlar.
Küçük ama çok önemli kurallara uyarak bu felaketide atlatacağımıza gönülden inanıyorum.
Herkese keyifli forumlar.
@Dosi @Tolstoyevski @Harunnn60 @Ahmed @Yiğitt @Emre Ozansoy @RevaN @Bully @bazinga @dreamy @vadikızı @Hachiko @Silinmiş Üye @Aserat @mrt-06 ve diğer herkes..................