🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Aman hocam olur mu her şey muhteşem her şey çok güzel governmentimiz süteci çok iyi idare etti biz dünya lideriz bakanımız muhteşem şeffaf bak sesi de titredi hem kesin her açıkladığı rakam doğrudur aksi düşünülemez teklif dahi edilemez. Karamsarlık yaratmayın olumsuz düşünmeyin ki virüs “Oha adamlara bak sürekli pozitif düşünüyor, bunların ülkesine bulaşmayalım” desin. Yaşlılara kolonya ve maske de dağıtalacağına göre zaten konu kapanmıştır çok şükür atlattık bu süreci ne İtalyası! Biz Almanya’dan Güney Kore’ den bile daha iyiyiz daha iyi idare ettik sabr ve dua ile üstesinden kalktık, 500 kişi mi? 5 kişi dersin konu kapanır bu sayede asla İtalya olmayız asla İspanya olmayız maşallah elhamdulillah subhnallah. Pozitif olun pozitif, içinizden 109 kere “pozitif” kelimesini tekrar eden bu illete yakalanmaz maşallah. Subhanallah. İnsanların içini karartmayın, boşverin gerçeği merçeği. Sabır ve dua ile virüs lobisinin de tahtını yıkacaz evelllah.
Dediklerinin hepsine katılıyorum. Hamdolsun sabır ve dua ile atlatacağız. :Z

Hele şu yaşlılara kolonya ve maske dağıtılma işi bana aşırı saçma geldi. Şimdi bile laf dinlemeyip dışarılara çıkıp gezen yaşlılar, artık maske ve kolonyaya güvenip çıkarlar.

SICAK GELİŞME!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu anda NTV'de uzaktan eğitim ile ilgili açıklamalar yapıyor. TV'deki dersler 20 dakika sürecek ve farklı sınıflara göre sabah-öğlen olarak ayrılacakmış.

Dediklerinin hepsine katılıyorum. Hamdolsun sabır ve dua ile atlatacağız. :Z

Hele şu yaşlılara kolonya ve maske dağıtılma işi bana aşırı saçma geldi. Şimdi bile laf dinlemeyip dışarılara çıkıp gezen yaşlılar, artık maske ve kolonyaya güvenip çıkarlar.

Bu sürecin çok şükür bugunu da bulduk, kesinlikle işler yoluna girecek. Atıyorum 1000 tane mi var? Ortamda 50-60 dersin, kim sesini çıkaracak? :Z Hem mis gibi insanların da “içi kararmaz”, onlara duymak istedikleri verilir ve pozitif kalırlar. Biraz da sesini titretirsin. Bir de sabır ve dua eklendi mi milletimizle kol kola vererek üzerinden geliriz maşallah. Arada birileri sivri sinek gibi sizi rahatsız mi etmeye başladı? Hemen sosyal linç uygularsınız, bastırırsınız bir şekilde içimizi karartma, bize acı gerçeklerden değil mutlu eden yalanlardan bahset diye ohh mis birkaç güne herkes salep gibi olur. :A

Ben size anladıklarımı tane tane yazacağım;
Her türlü yorum ve eleştriyi bekliyorum.
* 15 Temmuzda halkını sokağa döken Cumhurbaşkanı bu sefer halkını evde kalması yönünde öğütte bulundu.
*Gönül Selamı akımını başlatmış oldu.
*Avrupa ülkerini gömerek,kendisinin ne kadar iyi bir ülke olduğundan bashetti(Salgın Olayında)
*Tüm yükü finans ve banka sektörüne yıktı.
*İlerleyen dönemlere gene bizim cebimizden fazlasıyla çıkartılacak olan ekonomi paketini sıraladı,Covid 19 a 19 madde ekolü ile.
*5 Vakit namazın ve abdesin önemini vurguladıç-.
*Dini duygulurla gönüllere seslendi.
*Herşey yolunda havasını,yane saldı Polyanna Zehrini.
*Tek kafama takılan cümle;Evde kalma süresini 3 haftadan aza indirebilirz" oldu... arkasından farklı bir yasak gelecek mi; düşünmüyor değilim.
*Emekliler için güzel çözümler üretilmiş,Yaşlılar içinde keza.
*Halkına büyük sorumluluk verdi.Herşey sizin elinizde dedi.

Şimdilik bunlar benim çıkarımlarım..
Ben size birde çalıştığım sektör olan bankacılık sektörü alakalı bazı düzenlemeleri yazacağım.

*2 haftalık idari izinlere çıkartılıyoruz.(1-15 Nisan benim sanırım)
*ATM lerden günlük para çekme limitleri arttırıldı. Ortak ATM lerden ücretsiz para çekme imkanı oluşturuldu.
* Şubelerde doldur boşalt usülü yane içerdeki belli sayıdaki müşteri bititğinde yenileri alma modeli denencek
*Gişe;hoşgeldin masalarına sarı şerit uygulaması yane doğal mesafe koruma durumu sağlancak.
*Tüm işlemlerin mobil,internet,atm ve çm üzerinden yürütülmesine maximum destek verilecek.

Ama sonuç olarak; herşey bizlerin elinde arkadaşlar.

Küçük ama çok önemli kurallara uyarak bu felaketide atlatacağımıza gönülden inanıyorum.

Herkese keyifli forumlar.

@Dosi @Tolstoyevski @Harunnn60 @Ahmed @Yiğitt @Emre Ozansoy @RevaN @Bully @bazinga @dreamy @vadikızı @Hachiko @Silinmiş Üye @Aserat @mrt-06 ve diğer herkes..................

Yukardaki Çin olayı için sanırım sosyal mesafe denen bi konu var. 1 kişi 5 kişiye filan bulaştırıyor diye(yanliş olmasın). Bağlantı ancak öyle olur.

Çin temaslı olan çalışanı, ölen kişi de işvereni ve ondan kaptı demişti sanırım bakan açıklamasında. Dün açıkladığı vakalar hakkında detay vermemişti, onlardan biridir bu çalışan muhtemelen. Sosyal medyanın da etkisiyle bu devirde bu tarz şeyleri saklamaları kolay değil, vaka sayısı söylenenden fazla olsa bir yerinden patlak verirdi bu durum. Gizleyebilecekleri bir şey değil bu. He şu var, test yaptıkları kişiler bize vaka olarak bildiriliyor. Şu aşamada herkese seri bir şekilde test yapmak mümkün olmadığı için elbette virüsü kapmış olan ama vaka olarak değerlendirilmeyen vatandaşlar mevcuttur... @Özgür

• Beğendim
Reactions: Forumdash
Neyse... :A

Bakalım gece yarısı açıklamada, vaka sayısı kaça yükselecek..

Bu sürecin çok şükür bugunu da bulduk, kesinlikle işler yoluna girecek. Atıyorum 1000 tane mi var? Ortamda 50-60 dersin, kim sesini çıkaracak? :Z Hem mis gibi insanların da “içi kararmaz”, onlara duymak istedikleri verilir ve pozitif kalırlar. Biraz da sesini titretirsin. Bir de sabır ve dua eklendi mi milletimizle kol kola vererek üzerinden geliriz maşallah. Arada birileri sivri sinek gibi sizi rahatsız mi etmeye başladı? Hemen sosyal linç uygularsınız, bastırırsınız bir şekilde içimizi karartma, bize acı gerçeklerden değil mutlu eden yalanlardan bahset diye ohh mis birkaç güne herkes salep gibi olur. :A

Elini uzat da dökeyim biraz, sakinleştirir. :A

hNoESK.jpg

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Çin temaslı olan çalışanı, ölen kişi de işvereni ve ondan kaptı demişti sanırım bakan açıklamasında. Dün açıkladığı vakalar hakkında detay vermemişti, onlardan biridir bu çalışan muhtemelen. Sosyal medyanın da etkisiyle bu devirde bu tarz şeyleri saklamaları kolay değil, vaka sayısı söylenenden fazla olsa bir yerinden patlak verirdi bu durum. Gizleyebilecekleri bir şey değil bu. He şu var, test yaptıkları kişiler bize vaka olarak bildiriliyor. Şu aşamada herkese seri bir şekilde test yapmak mümkün olmadığı için elbette virüsü kapmış olan ama vaka olarak değerlendirilmeyen vatandaşlar mevcuttur... @Özgür
Ölen kişi de iş vereni de derken 2 kişi mi ölmüş? Yoksa iş veren çinli işçisinden mi kaptı? (tek kişi)

Ben de diyorum saklanamaz böyle yuksek rakamlar olsa. Geçenlerde bi hastane önü resmini 7 şehir kendi şehri olarak paylaşmiş. Bu videolar da insanları paniklemeye yönetlik. Oysa kadın sadece önlemleri anlatmiş. Öyle bişey olsa ilk kendini korur.

Neyse illaki acıklama yapılır otobus olayı gibi:X

• Beğendim
Reactions: Sherlock
Ben size anladıklarımı tane tane yazacağım;
Her türlü yorum ve eleştriyi bekliyorum.
* 15 Temmuzda halkını sokağa döken Cumhurbaşkanı bu sefer halkını evde kalması yönünde öğütte bulundu.
*Gönül Selamı akımını başlatmış oldu.
*Avrupa ülkerini gömerek,kendisinin ne kadar iyi bir ülke olduğundan bashetti(Salgın Olayında)
*Tüm yükü finans ve banka sektörüne yıktı.
*İlerleyen dönemlere gene bizim cebimizden fazlasıyla çıkartılacak olan ekonomi paketini sıraladı,Covid 19 a 19 madde ekolü ile.
*5 Vakit namazın ve abdesin önemini vurguladıç-.
*Dini duygulurla gönüllere seslendi.
*Herşey yolunda havasını,yane saldı Polyanna Zehrini.
*Tek kafama takılan cümle;Evde kalma süresini 3 haftadan aza indirebilirz" oldu... arkasından farklı bir yasak gelecek mi; düşünmüyor değilim.
*Emekliler için güzel çözümler üretilmiş,Yaşlılar içinde keza.
*Halkına büyük sorumluluk verdi.Herşey sizin elinizde dedi.

Şimdilik bunlar benim çıkarımlarım..
Ben size birde çalıştığım sektör olan bankacılık sektörü alakalı bazı düzenlemeleri yazacağım.

*2 haftalık idari izinlere çıkartılıyoruz.(1-15 Nisan benim sanırım)
*ATM lerden günlük para çekme limitleri arttırıldı. Ortak ATM lerden ücretsiz para çekme imkanı oluşturuldu.
* Şubelerde doldur boşalt usülü yane içerdeki belli sayıdaki müşteri bititğinde yenileri alma modeli denencek
*Gişe;hoşgeldin masalarına sarı şerit uygulaması yane doğal mesafe koruma durumu sağlancak.
*Tüm işlemlerin mobil,internet,atm ve çm üzerinden yürütülmesine maximum destek verilecek.

Ama sonuç olarak; herşey bizlerin elinde arkadaşlar.

Küçük ama çok önemli kurallara uyarak bu felaketide atlatacağımıza gönülden inanıyorum.

Herkese keyifli forumlar.

@Dosi @Tolstoyevski @Harunnn60 @Ahmed @Yiğitt @Emre Ozansoy @RevaN @Bully @bazinga @dreamy @vadikızı @Hachiko @Silinmiş Üye @Aserat @mrt-06 ve diğer herkes..................

İspanyadaki gibi kademeli olarak sokağa çıkma yasağı uygulanmadığı sürece her şey nafile ve zarar gibi geliyor bana. Umre olayında çuvalladılar ve nasıl yayıldığı yeni yeni sızıyor, biz o dönemde “oh sürecini ne güzel yönetiyorlar ya” diye pohpohlamakla meşguldük. Ekonomiden mi çekiniyorlar? Sokağa çıkma yasağı uygularsın ve insanlar ilk başta sadece iş yerlerine gidip gelebilir, sadece işi olanlar insanlar işi olduğuna dair özel bir kağıtla dışarı çıkar. Sırf bu bile %50 oranında azaltırdı dışarıdaki kalabalığı. Ama anlaşılan gizliden gizliye İNGİLTERE MODELİNE geçiş yapılıyor. Tabi ki o modele geçiyoruz demeyecek kadar “DÜRÜST” insanlar, hiç şüphesiz... Arada ekranlara çıkıp şovunu yaparsın, sabır ve duadan bahsederek insanların gazını alıp İngiltere modelininin işlenmesini izlemeye koyulursun, hepsi bu.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch

Camilere kilit koyulmadığı sürece daha bu ne ki. Cami kararının açıklandığı ilk günde De söyledim, siz hele bir de bu cumayı bekleyip görün normal bir cuma kalabalığından bile daha kalabalık camiler görürseniz şaşırmayın. Neymiş “cuma namazı olmayacakmış ama isteyen öğle namazına gelebilirmiş” resmen insanın aklıyla dalga geçiyorlar.

Ama her neyse sinir endişe bir şeye kadar, kendilerinin bileceği iş, doğanın en temel kanunudur doğal seleksiyon. Eğer tüm bu kaosa rağmen inadına gitmeye kalkarlarsa ve devlet de inadına kilit koymazsa biz daha ne yapabiliriz ki?

• Beğendim
Reactions: mrt-06
Camilere kilit koyulmadığı sürece daha bu ne ki. Cami kararının açıklandığı ilk günde De söyledim, siz hele bir de bu cumayı bekleyip görün normal bir cuma kalabalığından bile daha kalabalık camiler görürseniz şaşırmayın. Neymiş “cuma namazı olmayacakmış ama isteyen öğle namazına gelebilirmiş” resmen insanın aklıyla dalga geçiyorlar.

Ama her neyse sinir endişe bir şeye kadar, kendilerinin bileceği iş, doğanın en temel kanunudur doğal seleksiyon. Eğer tüm bu kaosa rağmen inadına gitmeye kalkarlarsa ve devlet de inadına kilit koymazsa biz daha ne yapabiliriz ki?
Kilit koymayı devlet de istiyordur bence ama cahil halktan korkuyorlardır, işte böyleleri der ki bu sefer, camileri kapatıp ibadetimizi engellediler. Virüs mürüs ilgilenmezler...

Hazır belediyeler CHP'deyken kapatıp suçu da CHP'ye atsalar inanırlar aslında. :A

Kilit koymayı devlet de istiyordur bence ama cahil halktan korkuyorlardır, işte böyleleri der ki bu sefer, camileri kapatıp ibadetimizi engellediler. Virüs mürüs ilgilenmezler...

Hazır belediyeler CHP'deyken kapatıp suçu da CHP'ye atsalar inanırlar aslında. :A

Şu an her şey iyi hoş no panik yes polyanna havasında ama bakın bu şu an bize musallat olan şeyin ertelemesi mümkün değil. Bunu söylerken bile içim kötü oluyor ama eğer boş tutmak için kilit koymazlarsa yakın zamanda dolu tutmak için kilit koymak zorunda kalabilirler hastaneler ve yurtlar yetersiz kalacağından....

• Beğendim
Reactions: mrt-06
Arkadaşlar 5 aydır Ankarada yaşıyorum. Siyasi yönden ülkenin sorunlarını sizden iyi bilemem. Ama yapıcı olarak baktığımız zaman bu krizi idare etmek çok zor. Bence çoğu ülkelere baktığımız zaman kriz Türkiyede iyi idare olunuyor.

Bir de 1980'lerin kitaplarını, ya da Çin'de "koronavirüs" lafı geçen dizileri sosyal medyada paylaşan arkadaşlara sesleniyorum.

"Koronavirüs" yeni çıkmadı. Eskinden de vardı, şimdi de var. Yeni çıkan "Covid-19" türü. Koronavirüs bir virüsler sınıfı. Onun yeni üyesi "Covid-19". Yani duydunuz mu bilmiyorum ama "adenovirüs", "rinovirüs" ve b. sınıflardan bir farkı yok. Bulaştırıcılık onlarla aynı. Yani grip birinden grip kapmanız ne kadar olanaksa, "covid-19" kapmanız da o kadar olanak. Misal bir "su çiçeyi" kadar bulaştırıcılığı yüksek değil. Bu virüs "ölümcül" olacak diye bir kaide de yok tabii ki. Mortalitesi düşük. Yaşlı grupları, akciğer hastalarını daha çok etkiliyor.

Bir süre sonra diğer virüsler gibi normalleşecek elbette. O bir süre geçene kadar herkese kolaylık diliyorum. Ama bu kadar panik yapmaya gerek yok. Bu konudan prim yapmak isteyen, evde "boş" oturan insanlar videolar falan montajlıyor, takipçi falan kazanmak için de, bu velveleye kapılmayalım. Mümkün olduğunca dışarıda vakit geçirmeyin.

Benim en çok üzüldüğüm nokta tam kursa başlamışken ve uzmanlık sınavına hazırlanırken böyle bir şey olması. Tusdata falan da kapandı, kütüphaneler de kapalı. Evde de pek verimli çalışamıyorum malesef...

Belediye Başkanı uyardı: Bodrum’a gelmeyin

Bodrum'da bugün corona virüsü ile ilgili alınan ve alınacak önlemlerle ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Aras "Tüm Türkiye'yi uyarıyorum yeterli sağlık önlemlerimiz ve ekipmanlarımız yok, Bodrum'a gelmeyin sağlık ortamı olarak kaldığınız yere oranla daha güvende değilsiniz, bizim hizmetlerimiz kendimize yetmiyor, nüfus artışı tehlike ve risk boyutlarını arttırmaktan başka bir işe yaramaz" dedi.

• Beğendim
Reactions: cookies