🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bu sefer inanmak istiyorum aşı planlamasına...
Annem ve Baban çift dozlarını oldu.

Bakalım ben ve kardeşim ne zaman göreceğiz; dedikleri gibi Haziran sonuna kadar aşımızı olabilcekmiyiz bakalım.

Artık aşırı bunaldım. 1 Haziran itibariyle hafta sonu yasağı ve özellikle geceleri dışarı çıkma yasağı bir daha geri gelmeyecek ölçüde kalksın artık. O serin yaz gecelerinde uzun uzun yürümek istiyorum Beşiktaş-Kadıköy sokaklarında, İstiklal'in ara sokaklarında...

Artık aşırı bunaldım. 1 Haziran itibariyle hafta sonu yasağı ve özellikle geceleri dışarı çıkma yasağı bir daha geri gelmeyecek ölçüde kalksın artık. O serin yaz gecelerinde uzun uzun yürümek istiyorum Beşiktaş-Kadıköy sokaklarında, İstiklal'in ara sokaklarında...
Yazdıklarını okudumda...Özlemişim dediğin yerleri...........

• Üzücü
Reactions: Tolstoyevski
20210528_193255.jpg

Vefat sayısı sonunda 100 civarına inmeye başladı. İnşallah bir daha çıkmamak üzere 100 altına iner en kısa zamanda.

Bu arada şu an vefat edenlerin yaş ve aşı durumlarıyla ilgili pek bilgi yok herhalde? :( Aslında 65 yaş üstü aylar öncesinden aşılandı. Aşı mı etkisiz? (Neredeyse hepsi Sinovac oldu 65 yaş üstünün) Aşıyı reddenler mi çoğunlukta? Yoksa ölüm oranları daha çok genç nüfusa mı yayıldı?

Vefat sayısı sonunda 100 civarına inmeye başladı. İnşallah bir daha çıkmamak üzere 100 altına iner en kısa zamanda.

Bu arada şu an vefat edenlerin yaş ve aşı durumlarıyla ilgili pek bilgi yok herhalde? :( Aslında 65 yaş üstü aylar öncesinden aşılandı. Aşı mı etkisiz? (Neredeyse hepsi Sinovac oldu 65 yaş üstünün) Aşıyı reddenler mi çoğunlukta? Yoksa ölüm oranları daha çok genç nüfusa mı yayıldı?
Muhtemelen aşıyı reddeden çok oldu zaten mantıken nüfusun yüzde 15'i aşılandığına göre 65+ üstü aşı olanların oranı çok küçük bu yüzde 15'in içinde çeşitli meslek grupları var çünkü. Zaten bu yaş gruplarını hızla 50'ye çektiler, aşı olmamasına rağmen. Demek ki boomer nesli aşıya mesafeli kaldı...

• İlginç
Reactions: bazinga
Muhtemelen aşıyı reddeden çok oldu zaten mantıken nüfusun yüzde 15'i aşılandığına göre 65+ üstü aşı olanların oranı çok küçük bu yüzde 15'in içinde çeşitli meslek grupları var çünkü. Zaten bu yaş gruplarını hızla 50'ye çektiler, aşı olmamasına rağmen. Demek ki boomer nesli aşıya mesafeli kaldı...
Enteresan yani ortalıkta böyle bir tehlike varken, millet aşı sırası gelsin diye can atarken aşı olmamak...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPIYOR!

Erdoğan: "Yaz geldi. İnsanları evde tutmak anlamsız."
------

SON DAKİKA! Hafta içi sokağa çıkma yasağı akşam saat 22'ye alındı.

SON DAKİKA! Kafeler ve restoranlar akşam 21'e kadar içeri müşteri alabilecek. 24'e kadar da paket servis.

SON DAKİKA! Üniversiteler 2021-2022 takvimi için 13 Eylül'de açılıyor.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Angelica
Hava zaten 9'da kararıyor, saat 10'dan sonra yasak koymak ne ya? Toptan kalkması lazım artık şu yasakların, bıktık.

Aşıyla ilgili somut müjdeler bekliyordum ama gelmemiş maalesef.

22 yerine 23 olsa daha iyi olurmuş. Bir anda aşırı açılmamak mantıklı. Haziran ayında inşallah yüksek miktarda aşı olur ve Temmuz'da tamamen kalkar yasaklar...

Okul konusunda eskisi gibi yaparak doğru olanı yapmışlar da seyrek nüfuslu yerlerde ve köylerde hemen yarın açılması çok garip. Ayrıca haftanın 5 günü olması da.

Akşam yasağı 23.00’e alınmalıydı, zaten yaz aylarındayız. Hava geç kararıyor, sıcak var diye akşamüzeri dışarı çıkıyoruz zaten...

Nereden bakarsak bakalım gece yasağının olması elde kalır. Yok, sıfır haklı gerekçe, sıfır. 23 de yetmez, gece yasağı hiç olmamalı. Akıl alır gibi değil, asıl gündüzleri insanlar dışarı çıkıyor, gündüzleri kalabalık oluyor. Gece neyin yasağı bu? İlla maksat “gece hayatı” dedikleri şeyi bitirmekse, hafta sonu gece yasağı olsun onlar da rahat etsin biz de. Ama hafta içleri yasağın hiçbir anlamı yok. Akşamın 10’unda bütün hayat bitiyor, insanın canı bir şey çekse dışarı çıkamıyor, çıksa fırınlar hariç her yer kapalı bir tane bakkal kalmıyor.

Zaten gece dışarı çıkmazdım yürüyüşe filan ama artık bu yasaklar sayesinde göze inanılmaz tatlı ve çekici gelmeye başladı. Yeter artık. Bıktık bıktık bıktık yasaklardan bıktık illahlah geldi! Artık nefes almak nefes nefes nefes istiyoruz. Yasaklardan gına geldi! 1.5 senedir Bu denli yasaklar uygulandı da ne oldu? “En azından vaka sayısı düştü. En azından aşılar bolca yapıldı” diye teselli olacağı bir şey de bırakmadılar. Ulan Şampiyonlar Ligi finalini bile 2.kez elimizden aldılar bu kadar yasağa rağmen pandeminin merkezi haline geldiğimiz için Avrupa’da!

Artık pandemiden de yasaklarından da bıkma eşliğinin ötesine geçtik. Yılmaz Vural siniriyle, bitir hoca modunda gergin gergin bekliyoruz... O virüs denen illet sadece geceleri mi bulaşıyormuş???? Bak hafta sonları yasağına da bir şey demiyorum kalabalık arttığı içi dışarıda ama gece yasağı kesinlikle iyi niyetli değil, kesinlikle samimi değil ve bu yüzden insan hapsedilme psikolojisinde iyice bunalıyor.... Resmen 1.5 senedir bu Pandemi yüzünden ev hapsindeyiz belli saatler dışında....

Sal bırak sal bırak yapıyorlar resmen ya milletin kafası kesin karışacak 😁😁

Üniversitelerin açılacak olması birçok öğrenciyi sevindirecektir diye düşünüyorum. Zonguldak'ta 2 yıllık kazanan kuzenim, okula gitmeden bitirecekti az daha okulu. :A