🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Aşının Almanya'dan Türkiye'ye getirilmesi, gelen aşıların vatandaşa yapılması gibi durumların tamamını Uğur Şahin ve ekibi/Almanya mi/mı üstlenecek peki?
Bu kadar karamsar olmayın şu ana kadar süreçte binbir türlü kabul edilemez hata olsa da bu konuda bu kadar büyük laflar edilmişken becerememezlik etmezler. Haziran'da 30 milyonun tamamının aşılanacağı konusuna ben de temkinli yaklaşıyorum ama en geç Temmuz'da tamamlanmış olur ki 30 milyon kişinin daha aşılanmış olması pandeminin biteceği anlamına gelir. (Şu anki İngiltere tablosuna yakın bir şey olur ve normal hayata dönmüş oluruz.)

Bu halimizle dünyada aşılamada 12.sıradayız. Toplu aşı gelince ilk 5'e yine gireriz, bu kadar karamsar olmayın bence. Evet süreç kötü yönetildi zaten bakanımız bana inanmıyorlar siz söyleyin dedi hocaya, hocamız da söz verdi. Daha fazla karamsarlık yapmak yersiz gibi geliyor.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Aşı diye bir şey çıktı bilmem farkında mısınız? :A

Çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece bir daha bu rakamlara çıkmayacaktır.
Farkındayım elbette ama ben aşılamanın doğru düzgün devam edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca, aşı olanlar da yakalanabiliyor.
Bu kadar karamsar olmayın şu ana kadar süreçte binbir türlü kabul edilemez hata olsa da bu konuda bu kadar büyük laflar edilmişken becerememezlik etmezler. Haziran'da 30 milyonun tamamının aşılanacağı konusuna ben de temkinli yaklaşıyorum ama en geç Temmuz'da tamamlanmış olur ki 30 milyon kişinin daha aşılanmış olması pandeminin biteceği anlamına gelir. (Şu anki İngiltere tablosuna yakın bir şey olur ve normal hayata dönmüş oluruz.)
Elbette bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Ama bir o kadar da iyimser olmaya gerek yok bence. Daha önce dediklerini, verdikleri sözleri biliyoruz.

Farkındayım elbette ama ben aşılamanın doğru düzgün devam edeceğini düşünmüyorum. Ayrıca, aşı olanlar da yakalanabiliyor.

Elbette bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Ama bir o kadar da iyimser olmaya gerek yok bence. Daha önce dediklerini, verdikleri sözleri biliyoruz.
Evet aşı vurulunca ben kapmam diye birşey yok kapabiliyorsun

Verdikleri söz hep zaten icraat yok

Hiçbir aşı %100 koruma sağlamaz tabii ki ve zaten Sinovac'ın da koruyuculuk oranı düşük. Fakat Biontech'in koruyuculuk oranı çok yüksek. Ülkenin %30'dan fazlası bir anda aşı olunca çok ciddi şekilde etkisini göreceğiz inşallah. Biontech İsrail'de pandemiyi tamamen bitirmesiyle de gücünü kanıtladı. Benzer şekilde çok ciddi etki göstermeye başladığı pek çok ülke var. Rastgele bir örnek olarak Çekya grafiği mesela... (Üstelik aşılama henüz tamamlanmadı hiçbir yerde ve mevcut vakalarda ölüm oranı giderek düşüyor. Yaşlılarda aşı oranı daha yüksek olduğu için.)

1621800970033.png

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
Vefat sayısı maalesef hala çok yüksek, umarım aşının etkisiyle minimum duruma indirebiliriz.

Ağır hasta sayısının düşüşü sürüyor, tablodaki güzel gelişmeler sürüyor diyebiliriz.