🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Anlaşılan o ki büyükşehirlerden köylerine, memleketlerine gidenler yaymış görünüyor. Cizre'de mesela esnaf anlaşmalı olarak 10 günlük kapatmış dükkanları, vaka artışı sebebiyle. Diyarbakır'da artış çok fazla. Adana, Ardahan, Antep, Urfa gibi şehirlerde de vakalarda artış görülüyor. Kastamonu Valisi bugün, en yüksek sayıya ulaştıklarını söylemiş üç ay içinde...

Hep söylediğim gibi her şey tamam olsa bile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerin sınırları hemen açılmamalıydı. Ay sonu beklenmeliydi, o kadar emeğe yazık. :(

İstanbulda Vaka kalmadı denecek kadar az ve herkes üç aşşağı beş yukarı kurallara uyuyor uymayanlarda uyduruluyor ama gel gelelim Akdeniz bölgesine son 5 günde 3000 vaka çıktı akdeniz bölgesinde yaşadığım Adana şehrinde 1 haftada 1000 gayri resmi korona testi pozitif çıkanlar var ve adana giriş çıkışı 15Gün kapatıldı.. adana'da maske takan sayısı 1500000da 500bin kadar 1/3 ü maske takmıyor herkes dışarıda tedbir yok ancak camiden uyarı var
Ben Fahrettin Koca'nın yerinde olacağım entübe hastaların birinin videosunu çekerim 1 saat kadar neler yaşadığını gösteririm tüm kanallarda da yayınlatırım o zaman değil 1 maske 5 maske takarak sokağa çıkmazlarsa yüzüme tükürün.

SON DAKİKA!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların 31 Ağustos'ta açılacağını ve EBA uzaktan eğitimin gelecek yıl boyunca devam edeceğini duyurdu.

• Üzücü
Reactions: Angelica
Açıklamalar eksik paylaşılmış, o yüzden yanlış anlaşılmış:

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle...

• (LGS'de alınan önlemler) 45 dakika bir ara var. O ara için de gerekli tedbirler alındı. Çocuklarımızın dışarı çıkması, içeri girmesi halinde maske ihtiyacı tekrar doğabilir.
  • Gözetmenler cerrahi eldiven giymek zorunda.
  • Soru kitapçıklarını öğrencilerimize vermeyeceğiz. Karmaşayı istemiyoruz. 22 Haziran Pazartesi günü okullardan alabilirler.
  • Geçen yıl 3870 okulda sınav yapmıştık. Bu yıl 18 bin okula çıkardık. 5 kat artış var.
  • Öğrenciler sınav başladığında maskeyi çıkarabilirler.
  • (31 Ağustosta başlayacak 3 haftalık -telafi- eğitim zorunlu mu olacak?) 31 Ağustos zorunlu. Devlet ile birlikte başlamak zorunda. Öncesinde özel eğitim kurumu ister başlar ister başlamaz.
  • Tam gün eğitim yapan okullarımız duruma göre ikili öğretime geçebilir.
Uzaktan eğitimin ise yüz yüze eğitimin yanı sıra süreceğini söylüyor:

Test sayısı düne göre +4000 artmış, buna rağmen vaka sayımız da düşmüş. Umarım düşüş sürer. İyileşme sayısı da gayet iyi gidiyor, vaka sayısının üstünde seyretmesi lazım tabi.