@Emre Ozansoy tebrikler, admin olmuşsun.
Biz koronaya yakalanıp iyileşmemize rağmen aynı dikkatli şekilde davranmaktayız. Belki tekrar yakalanma riski var. Belli değil o kısım.Tüm gevşetmelere rağmen korkumdan hala evdeyim ve ihtiyaç olmadıkça asla dışarıya çıkmıyorum. Bu insan demeye bile dilimin varmadığı mahluklar sahillere, piknik alanlarına akın ederek biz masumlarında günahına giriyorlar. Hiç mi akıl yok sizde, bu neyin özgüveni? Al işte 700'lere kadar düşen sayı tekrar 2 katına çıktı. Kır dizini otur evde, ben bilmiyor muyum sahile gitmeyi, eğlenmeyi. TR'den bir cacık olmaz...
Evet yetkililerin de yapacak bir şeyi yok aslında. Halk benim gibi, bizim gibi kendi tedbirini alacak. Malesef TR'de bu mümkün değil, herkes azıtmış bir vaziyette. Kaç cana mal olacak o sahile doluşanların tedbirsizlikleri...Biz koronaya yakalanıp iyileşmemize rağmen aynı dikkatli şekilde davranmaktayız. Belki tekrar yakalanma riski var. Belli değil o kısım.
Burada zaten tedbir yok ama ben markete veya dışarı çıkacağimda tenha yerlerden yürüyerek gitmekteyim. Çamaşırhanelerimiz dışarda ozmana biraz sıkıntı yaşıyorum çünkü komşular yığılıyor kapı önüne ve sert bir şekilde uzaklaşmalarını söylemekteyim her defasında :S
Bizim burdakiler artık tamamiyle salmış. Türkiye yine tedbir yasak birşeyşer yapıldı. Bence artık halkta bitiyor iş. Kendi tedbirini kendileri almalı. Yetkililer her birine yetişemez ve insanlar sorumluluk alamıyorsa yetkililer ne yapsın.
Geçirdikten sonra tekrar yakalanan var mı hiç ya? Mantıken tekrar yakalanma ihtimali olmaması lazım çok istisnai durumlar haricinde.Biz koronaya yakalanıp iyileşmemize rağmen aynı dikkatli şekilde davranmaktayız. Belki tekrar yakalanma riski var. Belli değil o kısım.
Burada zaten tedbir yok ama ben markete veya dışarı çıkacağimda tenha yerlerden yürüyerek gitmekteyim. Çamaşırhanelerimiz dışarda ozmana biraz sıkıntı yaşıyorum çünkü komşular yığılıyor kapı önüne ve sert bir şekilde uzaklaşmalarını söylemekteyim her defasında :S
Bizim burdakiler artık tamamiyle salmış. Türkiye yine tedbir yasak birşeyşer yapıldı. Bence artık halkta bitiyor iş. Kendi tedbirini kendileri almalı. Yetkililer her birine yetişemez ve insanlar sorumluluk alamıyorsa yetkililer ne yapsın.
En büyük hata otobüs ve dolmuşlardaki %50 sınırının kalkmasıydı. 1.5 metre mesafe koyun diyip bu sınırı kaldırmanın mantıklı bir açıklaması yok.
Daha 1. dalga bitmedi bile. Yukarı yönlü yükseliş 3.000-4.000'e kadar sürecektir. Yarın 1.400'den 500'e düşerse şaşırmayın, bu da ayrı bir konu.
Onun etkisi olmaz, en az 1.000'lik düşüş yaşansın ki Dünya çapında ses getirsin.500'e değil de 1000 - 900 civarı düşer.
Şimdilik öyle bir şey duymadım ama daha yeni bir virus olduğu için net bir cevap verilmiyor.Geçirdikten sonra tekrar yakalanan var mı hiç ya? Mantıken tekrar yakalanma ihtimali olmaması lazım çok istisnai durumlar haricinde.
Gripin sürekli tekrarlanması virüsünün pek çok alt türü olmasından dolayı kaynaklanıyor diye biliyorum. Covid-19 şu an için tek tip. Mutasyona uğramadığı sürece çok korkulacak bir şey olmaması lazım.Şimdilik öyle bir şey duymadım ama daha yeni bir virus olduğu için net bir cevap verilmiyor.
İlk zamanlarda bağışıklık kazanıldığı haberleri vardı ama sonrasında henüz belli olmadığı ile ilgili haberler vardı.
Eğer grip gibi düşünülürse öyle bir olasılık var.
Yalnız çok ama çok inatçı bir virüs. Dayım nerdeyse 3 ay oldu çekti. Çok uzun bir süre. Öksürük ise uzun süre şiddetli sonrada haftalar ve ay olarak kalıcı oluyor. Öksürük Ara ara kendimi göstermekte.