✨ Dosi’nin Forumdaki 5.Yıldönümü Kutlu Olsun! ✨

Teşekkürler bu güzel sözler için. Sen diğer samimi olduğum ve paylaşim yaptığım arkadaşlardan sonra girdin hayatıma ama kısa sürede onlar kadar değer verdiğim ve güvendiğim bir isim oldun. Belki bunda MEnes'in de payı vardı. Onu etiketlemiyeyim, sıvandığını görmez umarim
ama şu bir gerçek ki onun dost seçimleri iyi ve bende buna güvenerekten seninle muhabbetimi forum dışınada taşıdım😊 yanılmadım çok şükür.
Birlikte nice boş ve dolu, nice nice goygoylara

Sherlock ile ortağı, Söz dizisinden sonra bizi temsil eden yeni ikili
ama hangimiz hakiki Sherlock'uz orası tartışılır

Şarkıyıda yarın dinlerim

Reactions: MEnes and Sherlock
Bu adam size tam 00:00'da konu açmış @Dosi hanım, böyle destansı hediyeler taktim etmiş. Ben sizin yerinizde olsam üç diziye de başlardım...
verme gazı be

Sonbahara kadar bulaşmak istemiyorum yeni maceralara
Yaza virusten dolayı burada kalırsak ozaman izlerim😏🙄

Reactions: Sherlock
Virüs ne kadar etkili olursa olsun sen kendin istemeden böyle çılgın bir şeyi sana yaptırması mümkün değil, öyle bir virüs henüz bulunmadı.

O kadar Alman disiplininden bahsettik durduk bak İşte alman disiplini adama neler yaptırıyormuş
Dakiklik ve dakiklikteki mükemmellik arayışı Alman disiplininin en önemli maddelerinden biridir ve Hitler bile bu sayede Hitler olabilmiştir

Bu arada yarın ve çarşamba tam bir Alman Disiplini şöleni izleyeceğiz Mourinho iyice saç dökerken

Reactions: Sherlock
Birinci videodaki o tüyler ürperten müziğin kalitesi, ikinci videodaki o destansı marş, üçüncü videodaki o buram buram Alman disiplini... Sırf bunların hatrına bile başlanır
Senin şu bitmek bilmeyen ısrarların beni öldürecek

Reactions: Tolstoyevski
Bol dedikodulu yıllar diliyorum, Allah kaosunu başından eksik etmesin
@Dosi

Bu nasıl bir bedduadır 😱 Sen yenisin bilmezsin, ben dedikodularin, kaosun ortasımda kaldım senelerce. En iyi @Ahmed bilir. Onun programında az linç yemedim
aman uzak dursun kaoslar istemez istemez istemez.
Aa ama diziler ile ilgili kaoslara birşey diyemen ama seyirci olarak
Hemen geri al be bedduanı 😱 @Aserat

Reactions: Ahmed and alperuz
Kız ben seni kaosların içine atıp gitmem, arada bir @Aserat yellozunu yolarız yeter bize

Reactions: Dosi
Kız ben seni kaosların içine atıp gitmem, arada bir @Aserat yellozunu yolarız yeter bize
@Aserat a nerdeyse üzüleceğim. Ahmed'e de birlikte Aserat'i çatlatalım dedim

Sen yanımda olacaksan öyle kaosa can kurban tabiki

Şuan canım ciddi çekirdek çekti ha
kokusu gelirya bazen, öyle oldu

Reactions: alperuz
Yazın itiraflar geri dönsün ve ortam şenlensin biraz dimi.

Reactions: Dosi
Yazın itiraflar geri dönsün ve ortam şenlensin biraz dimi.
Haha ilkkez bu sinsi gülüş daha bi sinsi geldi gözüme
bağışklık kazanmışız artık, gelsin bakalım ama halk bıkti benden.
Başka yerlerde kaos çıkar inşallah
hem sen Temmuz'da kaybolacaksan hiç bulaşma

Ben yaza aktif olurmuyum, orasıda belli değil

Reactions: Ahmed
Alles Gute @Dosi. Herzlichen Glückwunsch.
(Almanca bildiğini hatırlıyorum, umarım yanlış hatırlamıyorumdur.
)

Dediğin gibi iyi bür hediye bekliyordun bu sefer benden. Ben hediyeni düşündüm düşündüm ama bir türlü karar veremedim. Sonra kendi kendime dedim ki acaba ne hediye etsem. En sonunda sana kendi hayatımdaki deneyimlerimden bir kesit vereyim dedim. Normal de yapmam çünkü

Yıl 2017 gece sokakta yürüyorum, dışarda kız arkadaşımlayım. Hergün gittiğimiz müze, kütüphane ve sergi olan bu yerde yılın sadece 1 günü parti düzenlendiğini duyuyorum. Bende hemen araştırdım. Meğersem zamanında buraya esir olarak getirilen bir çok yahudiden biri olan Daniel ve onun kahraman annesi için yapılımıyormış bu.

Hikâye şöyle; Daniel 7 yaşında bir çocuk, birgün ailesiyle yemek yerken aniden kapısı çalınıyor ve neonazi askerler Daniel ve anne babasını buraya getiriliyorlar. Başta 1000 yahudinin getirildiği bu yerde her gün biri çağırılıyor. Ama çağırılan kişi öldüreceğinin farkında bile değil... Günden güne azalan kişilerin sayısını gören baba oğlu Daniel'e "oğlum ben seni buradan çıkarmayı çok istiyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor, beni lütfen affet" diyor ve iki gün sonra askerler tarafından çağrılıyor ve diğerleri gibi ondan da hiçbir zaman haber alınamıyor. Bunu farkeden annesi sıra oğluna geleceği gün için hazırlık yapıyor. Her tarafı askerlerle kuşatılan bu evin günü geliyor ve askerler kurban olarak Daniel'ı seçiyorlar. Oğlunun çağrıldığını duyan anne oğluna önceden söylediği gibi "ben birazdan o yöne koşacağım sende bütün gücünle askerlerin olmadığı yerden kaçacaksın" diyor. Daniel bunu ağlaya ağlaya kabul ediyor ve annesinden işaret alıyor. Anne askerlerin dikkatini dağıtmak için her yöne bağırarak nedensizce koşuyor ve tam o sırada askerler annesine odaklanmışken Daniel olabildiği gücüyle hemen dışarıya koşuyor. Bir yandan annesinin kurşunlara dizildiğini duyuyor ama bir yandan da kurtulmak için askerlerin olmadığı yöne doğru koşuyor ve kurtulmayı başarıyor.

Ama Daniel için bu sonun başlangıcı oluyor ve bir kaç ay sonra askerler tarafından tekrar yakalanıp deney yapılmak üzere cani bir doktorun eline bırakılıyor. Doktor narkoz vermeden Daniel'ın karnını kesiyor ve içinden canlı canlı böbreğini çıkarıyor, acılar içinde kıvranan Daniel kan kaybından ölecekken başka bir doktorun insafıyla hayata geri döndürülüyor.

2. Dünya Savaşının sonunda ise Daniel bir nazi askerinin hedefi oluyor ve sokakta kurşuna diziliyor. Ama onu orada gören Alman bir doktor hemen müdahale ediyor ve Daniel pes etmediği için yine 3. kez ölümün eşiğinden dönüyor.

Günümüzde ise 25 Nisan'da Daniel, annesi ve kamptaki 1000 kişiyi düşünüp, onların isimlerini anıp, simsiyah giyinip, fotoğrafları olanların fotoğrafını heryere asıp o gece onların adına bütün gün kutlama yapılıyormuş. Kutlama yapılıyor çünkü bu kutlama Daniel'in kurtulduğu günün yıldönüm tarihi. Ben bunu duyunca o kutlamaya o kadar çok dahil olmak istedim ki ama gel gör ki kutlama doğum günü geceme denk geldiği için gidemedim. O yüzden içimde hep bir uktesi kaldı buranın.

Bu resim de o kampın günümüzdeki hali...

Neyse umarım hediyeni beğenmişsindir değişik ve anlamlı bir şey olsun istedim.

Son olarak Sertab Erener'in bu muhteşem şarkısını bırakıyorum. Pek bilen yoktur bu şarkıyı o yüzden benim için yeri ayrı.

Yıldönümün tekrar kutlu olsun.

Çok teşekkürler
. Evet almancam var benim ama ckğunu unutmuş olsamda yaziları anlıyorum daha

Hediyeye gelince, baya acı bir hikaye ve hikayesi geçtiğimiz aylarda izlediğim bir filmi hatırlatti. Sen izledinmi bilmem ama izlemeni tavsiye ederim. Çok iyi bir film.
Şarkıyı şuan dinleyemiyorum. İsmini ilkkez duydum. Yarın dinleyip yorumlarım 😊

Tekrardan teşekkürlee birlikte nice yıllar deviriz umarım forumda

Reactions: kerem
Tebrikler @Dosi

Bilal Sonses seversin

Aynen öyle, hele bu şarkı 😍😍 Burhan Çaçan'dan sonra dinleyebileceğim.başka bir yorum oldu

Teşekkürler ama çok düz mü oldu ne kutlama mesajın
ee tabi okadar uzak durursan soğur aramız

Reactions: eskici
Forumda kaos dolu uzun yıllar diliyorum
@Dosi

hahhah ay yeter be, beni yeterince kaos ortamında görmediniz mi? Bıkmadınız mi
@alperuz gibi sende beddua etmişsin

Fotoda tam olarak ne ima ediyorsun sen 😱 umarım dedikodiu meraklısı olarak kendinizi ima ediyorsunuzdur
ama artık başkaları kaosun merkezinde olupta ben izleyen olsam hiç fena olmaz

@Dosi 2015'te uye olsa da ben onla 2018 başinda muhabbet kurmaya başlamişim
@MasacRE nin yeni uye sanmam gibi

Muhabbetimiz daha yeni yeni koyulaşiyor

Umarım uzun süre muhabbetimiz kesilmez. (hatta geçenlerde şakasını bile yapmişti 😱) Özel olarak ne seversin ne edersin demekten cok, kişileri forumdaki karakterleriyle tanımayı severim. O yuzden hediylerim

bir de çay sözüm vardi bilinmeyen bi yerde bilinmeyen zamanda
onu da unutmadiğimi bilsin şimdilik böyle idare etsin

Reactions: MasacRE and Dosi