Yaptığı hareketi ben de doğru bulmuyorum ama o anki tutkuyla ve coşkuyla yapılmış olan tek bir hareketi yüzünden yaptığı her şeyi çöpe atıp, “profesyonel değil” yakıştırması yapamıyorum ben açıkçası.
Guardiola, Pochettino, Mourinho, Klopp bu 4'lünün bu hareketi herhangi bir durumda yapacağına ihtimal vermiyorum. Ki zaten bu tutku ile yapılmış bir hareket değil. Alakası yok. Bu ego ile kibir ile veya buna benzer bir eziklik duyguysuyla yapılmış bir şey.Yaptığı hareketi ben de doğru bulmuyorum ama o anki tutkuyla ve coşkuyla yapılmış olan tek bir hareketi yüzünden yaptığı her şeyi çöpe atıp, “profesyonel değil” yakıştırması yapamıyorum ben açıkçası.
Bu kadar çapsızlık ve vizyonsuzluk dolu uzun bir mesaj yazmaya utanmadın mı be adam... Biraz benim uzun mesajlarımdan örnek alır insan. Biraz feyiz alır, kendine kalite ve seviye ekler. Bak @DarkLegenD e benimle konuşa konuşa elitizm üyesi, yüksek seviye bir birey olacak neredeyse. Sen de biraz örnek alsana kardeşim, ne bu rezillikler silsilesi mesajlar...Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde Ibrahimovic'i transfer etti, 70 milyon Euro'ya. David Villa'yı transfer etti, 40 milyon Euro'ya. Dani Alves, Fabregas, Alexis falan var. Bunların en düşüğü yine 25-30 milyon Euro civarları. Bahsettiğimiz yıllar 2008-2012 yılları arası olması lazım, o dönem için çok çok büyük paralardı bunlar ki hala öyle aslında. Kadroda Messi, Xavi, Iniesta gibi isimler de vardı ayrıca hali hazırda. Bayern'de Vidal, Götze, Thiago gibi oyuncuları transfer etti yine ortalaması 30 milyon Euro vardır yine bu oyuncuların. Burada nispeten daha az transfer yapmış gibi gözüküyor ama elinde Klopp'un yoktan var ettiği Lewandowski, en iyi dönemlerini geçiren Ribery, Robben, Neuer gibi oyuncular vardı zaten. Bir veya iki sezon önce yine Klopp'un parlattığı Hummels alınmıştı mesela. City'de harcadığı paralar ortada zaten, ona hiç girmiyorum.
Barcelona'ya o düzeni ilk getiren hoca Johan Cruyff, Barcelona zaten o tarz oynayan bir takımdı. Tabii Pep'le bu zirve yaptı, özellikle benim canlı olarak izlediğim en keyif veren oyunlardan birini o Barcelona oynuyordu. Ama Barcelona sonrasına bakıyorum ve o kadar da tatmin olmuyorum açıkçası. Sadece yerel liglerde ve yerel kupalarda başarı var. Üstelik bu başarıların üç sezonu Bayern'de kazanılmış kupalara ait. Çapsız Kovac bile kazandı geçen sezon onları zaten.
Kazanılan kupa sayısı tam olarak yukarıdaki son iki cümlemden dolayı oldukça yanıltıcı. Yerel ligleri domine etmek elbette kolay değil, üst üste iki yıl, üç yıl şampiyon olmak elbette kolay değil ama bu başarılar sağladığı takımların hepsi aşırı yüksek bütçelere sahip, istediği an isteği transferleri yapabilen takımlar. İşte tam bu yüzden hem Klopp, hem Mourinho, hem Pochettino'yu kıyaslayabilirim Guardiola'yla. Klopp, batmaya yakın olan bir Dortmund aldı ve dünya markası haline getirdi. Dortmund öncesi Mainz performansı da ortada. Liverpool performansını zaten söylemeye gerek yok, bence geçen sezonun net olarak en başarılı takımı. Bir adama Şampiyonlar Ligi finali kaybediyor diye loser demek aşırı saçma bence. Ki en son onu da kazandı. Dortmund'u iki kere şampiyon yaptı bu adam, Bayern'in domine ettiği Almanya liginde. Kaç tane oyuncuyu yoktan var etti haddi hesabı yok. Şimdi bu adam loser mı oluyor? Guardiola milyon Euro'luk kadrolarla yıllardır çeyrek final ötesine geçemiyor ŞL'de, o daha büyük loser o zaman bu mantıkla. Liverpool'un başında 2,5 sezon geçirdi, 7. veya 8. aldı gelinen nokta ortada. Kupa alamadı diye loser demek çok saçma ki gitti en büyük kupayı aldı. Yine Liverpool'da yoktan var ettiği oyuncuların haddi hesabı yok, Liverpool'un başında para saçan bir Arap yok ve sattığı kadar almak zorunda. Ona rağmen tıkır tıkır milyon Euro'lar harcayan City'den daha iyi sezon geçirtti takıma geçtiğimiz sezon.
Mourinho'nun Porto'da, Chelsea'de, Inter'de ve hatta Real'de yaptıkları yeterli Guardiola ile kıyaslanması için. Öylece kestirip atamayız. Porto-Chelsea-Inter üçlüsüne tarihlerinin en iyi dönemlerini yaşatmış bir adam. Real'in son 10 yılda iki La Liga şampiyonluğu olması lazım, birisi Mou'ya ait, hem de 100 küsür puanla olması lazım. Guardiola'yı, tarihin en iyi Barça'sı olarak kabul edilen takımı Inter'le yarı finalde elemişti mesela. ManU'nun Ferguson sonrası beli hala doğrulmadı zaten, orada bütün suçu Mou'ya yıkamayız, çok sıkıntılı bir yapı var orada. Pochettino yıllar önce adını bile anmadığımız Tottenham'a geçtiğimiz sezon ŞL finali oynattı, takımı PL'de şampiyonluk mücadelesi veren bir takım haline getirdi. Bu yüzden kariyeri boyunca üst düzey takımlar çalıştırmış, oldukça yüksek paralar harcama imkanına sahip olmuş Pep'i teknik direktörlük kariyerlerini sıfırdan inşa etmiş, düşük bütçeli takımları alıp World Class seviyesine taşımış bütün bu adamlarla kıyaslarım. Simeone neden bu kadar gömülüyor hele onu hiç anlamıyorum. Sırf daha az keyif veren bir futbol oynatıyor diye bu adamı yabana atamayız. Arda Turan'ı gözümüze muhteşem bir oyuncu gibi göstermesi ve Barça'ya 40 milyon Euro'ya gidecek bir hale getirmesi dahi yeterli. Simeone sonrası gördük ki o kadar da iyi bir futbolcu değilmiş. Bunun gibi çok örnek var, sonuncusu Griezmann mesela. Atletico'yu Barça ve Real'le yarışabilen, hatta şampiyon olabilen bir takım haline getirmiş bir adam bu. ŞL'de final görmüş bir adam, bu kadar gömülmesi çok anlamsız.
He tekrar söylüyorum, Pep'i çok severim, oynattığı futbolu izlemekten büyük keyif alırım, tekrar Barça'ya dönmesini ve Messi'yle kupalar kazanmasını çok isterim. ( Mümkünse Valverde çapsızından hemen sonra gelsin, Messi kariyerinin sonuna gelmeden. ) Her takımda aynı sistemi oynatmaya çalışmasına büyük saygı da duyuyorum ama Klopp'le, Mou'yla ve diğer teknik direktörlerle kıyaslanamaz denmesini çok anlamsız ve mantıksız buluyorum. Başarı salt kupadan ibaret olan bir şey olmamalı. Gelmiş-geçmiş en iyisi demek için bu adamların teknik direktörlük kariyerlerinin bitmesini beklememiz lazım. He güncel olarak bence Klopp'le beraber şu an en iyisi, ikisinin taktiksel olarak kapışmasını izlemek de büyük keyif veriyor. Birine 'loser' demeye, diğerini dur durak bilmeden yüceltmeye gerek yok...
Bu kadar çapsızlık ve vizyonsuzluk dolu uzun bir mesaj yazmaya utanmadın mı be adam... Biraz benim uzun mesajlarımdan örnek alır insan. Biraz feyiz alır, kendine kalite ve seviye ekler. Bak @DarkLegenD e benimle konuşa konuşa elitizm üyesi, yüksek seviye bir birey olacak neredeyse. Sen de biraz örnek alsana kardeşim, ne bu rezillikler silsilesi mesajlar...
Şu kanalın dizileri hakkında bilip bilmeden boş konuşmayın ya, sıkmaya başladı.Ya aşağıdaki kanalın ve dizilerinin hayranı olan bir insan ne kadar elit, ne kadar kaliteli olabilir. Verdiğin örnekten utan be kardeşim... @DarkLegenD
Ekli dosyayı görüntüle 70412
Şu kanalın dizileri hakkında bilip bilmeden boş konuşmayın ya, sıkmaya başladı.
Arsenal vs Burnley.
Nicolas Pepe ve Ceballos çok iyi. Çok can yakar bu takım. Yine Avrupa Ligi finaline yürürler.
O da iyi. Marcao + Luyindama'dan iyidir. (muazzam mantıklı karşılaştırma)Defansları?
Çöp...SADIO MANE. Safi yeteneksin be kardeşim, bu sene minimum 30 golü var...
'Başını' diye okudum...Milner’ın kaşını aldılar...
SADIO MANE. Safi yeteneksin be kardeşim, bu sene minimum 30 golü var...
Çöp...
Liverpool'umuzun şampiyonluk yolunda City'nin puan kaybı yaşayacağı ilk maçı izliyor musunuz bakalım'Başını' diye okudum...
Son dakikalarda ecel terleri döküyordu takım, Sout'lu oyuncu topa düzgün vurabilse "acaba ilk 5'e girebilir miyiz?" diye düşünüyor olurdun şu an.Liverpool'umuzun şampiyonluk yolunda City'nin puan kaybı yaşayacağı ilk maçı izliyor musunuz bakalım