Star Ömer - Dizi Yorumları

Hakan niye affedildi bende anlayamıyorum.

Hakan'ın orjinale göre Nisa'yı gerçekten yurt dışında aldatması ya da yurt dışındaymış gibi yapıp, kadını bıraktıktan sonra pişman olup evine geri gelmesi gerekiyordu. (Orjinalde de yurt dışı konusu tam net değil gerçekten gitti mi diye) Nisa'yı aldattığı kadın dizide yoktu. Sonra başka başka olaylar olup aldatma konusu kapatılıyordu. (Yaman'ın orjinali konusu mesela, orjinalde Emine ile 2. sezonda tanışıp gizlice evleniyorlar, ÖmGam değil)

Zaten Hakan'ın orjinali kötü biri değildi.

@Dante bu kısmı daha önce özelden veya başka konuda uzuun uzun anlatmıştım.

bak bunu yapma yaaa :(
iyi mi oldu - merak ettim. :)
Şimdi ne söylesem havada kalabilir iki bölüm içerisinde. Ama karmaşık bir yapı oluşturmaya kalkılırsa dizide Nilüfer karekterine dikkat etmenizi öneririm. Ama yine dediğim gibi olmayadabilir. 24. Bölümü Nilüfer üzerinden dikkatli bir şekilde izleyeceğim.

• Beğendim
Reactions: Mehmet Can
* Hakan'ın orjinale göre Nisa'yı gerçekten yurt dışında aldatması ya da yurt dışındaymış gibi yapıp, kadını bıraktıktan sonra pişman olup evine geri gelmesi gerekiyordu. (Orjinalde de yurt dışı konusu tam net değil gerçekten gitti mi diye) Nisa'yı aldattığı kadın dizide yoktu. Sonra başka başka olaylar olup aldatma konusu kapatılıyordu. (Yaman'ın orjinali konusu mesela, orjinalde Emine ile 2. sezonda tanışıp gizlice evleniyorlar, ÖmGam değil)

Zaten Hakan'ın orjinali kötü biri değildi. *

@Dante bu kısmı daha önce özelden veya başka konuda uzuun uzun anlatmıştım.
* < -
benim bakisim da aldatan = kotu biri . bi nevi - duz denklem. moto mot.

dizi de -aldatma konusu ortaya ciktigi donemleri- hatirlarsan, o donem dedigim ; nisa sayet boyle bir sey olmamis gibi ,olsun esimi affederim kafasindan cikmadigi muddetce - kendisine ne sempati ne empati beslerim. demistim.

sezonu malesef degismeden bu cizgi de kapattik.
yeni sezon da 'belki nisa kendine gelir/bosanir yeni sayfa acar vb diye dusundum, buyuk yanildim. . .
< - yerli dizilerde *senaristlerin en sevmedigim yonlerinden biridir : hic bir sey olmamis gibi - oyna devam mantigi.

o zaman sorarlar, bize neden o tur sahneleri izlettin. hatta, alternatif plan kafasinda sef ile neden sahneler cektin. vs vs.

her halukar da ozelllikle nisa denkleminde vasat alti bir senaryo yazilimi ve gidisati ortada gozukuyor. . . burdan toparlarlar mi bilemiyorum.

dip not :

resat hoca dan onay almalari sart olarak - okul bitecek oyle oturup konusulacak denilmisti. . . fakat okul bitirmeyi vs beklemeye tahammulleri yok gibi, ozellikle yaman acisindan boyle aksettiriliyor .
< dolayisiyla yaman ve emine evlilik konusu iki bolumdur evlenme , vs olarak, ozellikle yaman'in asiri istekli oldugunu goruyoruz. . .
para biriktirmeye basladigini belirten sahneler bosa cekilmedi replik bazli.
dedigin gibi bir evlilik olmasi en azindan gizli(aramizda kalsin dizisindeki gibi) olarak 'yakinda yasanirsa sasirmam.
------

Şimdi ne söylesem havada kalabilir iki bölüm içerisinde. Ama karmaşık bir yapı oluşturmaya kalkılırsa dizide Nilüfer karekterine dikkat etmenizi öneririm. Ama yine dediğim gibi olmayadabilir. 24. Bölümü Nilüfer üzerinden dikkatli bir şekilde izleyeceğim.
hmm .peki, bekleyip gorelim . :)
tskler.

genele donersek :

sahsen, - dizi de ozellikle ilk sezondan kimi karakterlerin bir an da yok sayilmasini, diziye yeni tarzla devam edilmesi durumunu - net yadirgadim .

misal, gamze nin mekan isleten kankasi ne oldu ?
doktor ile bi ihtimal bir bag olabilirdi. her ne kadar ikisinin de ortak tanidigi gamze olsa da, dizi de hikaye olarak bu sekilde de var olabilirlerdi....

*sef'i de haliyle buna ilisik beraberinde yok saydik- mekan ve mekan sahibini hikaye den bir anda cikarinca,yok sayinca .

bu benim adima ,gerceklik algisi bakimindan kopukluga sebebiyet verdi.

bu arada,
gamze nin yeni yasaminda(mahalleye ilk sezon geldiginden beri dertlesecegi bir tek kankasi vardi,onu da elden aldilar) .

omer'in de keza nalbur kankasi vardi, yeni sezon da nalbur mekani out , berber mekani in.

hadi nalbur kankasini bolumde gorduk berbere gelmisti,, anlasilan kendisiyle hikaye de devam edilecek,, keske gamze nin kankasi icin de ayni karari verselerdi.

son olarak,

yeni sezon , ek hikayeleri ve buna bagli karakterlerine pek isinmadigimi tekrardan yinelemek isterim. (kosk ahalisi) .

@Mehmet Can

Son düzenleme:
  • Beğendim
Dizilerde sezon değişimlerinde unutturulan konular, diziden aniden çıkan *karakterler olabiliyor maalesef
*
sempati ve izlenesi karakterler olunca, buruk oluyor unutulmalari.....
misal ,omer dizisi baglaminda - 3 oyuncu. gamze nin kankasi & sef & doktor.

unutturulan konular out ,yeni konular in durumunu -tasvip etmesem de ,bunu *senaristin tercih meselesi olarak anlarim, yani farkli yola girilip yeni chapter vs de karar kilmislar.<>
misal, yeni sezon kosk eklentisi. dedigim gibi sahsen begenmedim bu ek konuyu, , ,elbette begeneni vardir,- goreceli ...

emine - yaman konusu umarim bozulmaz. koskdeki evin cocugu ariza cikaracak belli .

• Beğendim
Diziyi Tv'den izlemeyi bıraktım artık, hafta sonu hızlıca bakarım
evet demistin .

bende simdilik degisen bir durum yok. aslinda yeni sezon ilk bolumu faciaydi,,nerdeyse dizi biraktiracak seviye ... -hatta bolumden sonra kisa ve net hayal kirikligi demistim.

2.bolum fena degildi. gamze nin solo resitaline doyduk.

genel hikayeyi gamze-omer , emine-yaman icin birakmiyorum. bunlarda bozulursa -bi ihtimal youtube dan ikilinin oldugu sahneleri izlerim.
gokce zaten cikarsa - tumden kapanis tarafim adina.

• Beğendim
+ Tahir ~ Vicdan ve bunların diğer karakterlerle olan sahnelerine internetten bakarım hafta sonu
ahahaha.
sen dahil , bunu da merak eden bayagi kitle var anlasilan.

ben, sukran dolayli(yanan o olmasin), guncel bir sey olumlu anlamda yasamalarini istemem.
bu hikaye de / aslinda genel hikaye de (tahir'in sukrana bastan beri tutumu vb hic hos degil)
kaybeden/uzulen sukran olmasin,olmamali da .

elbette, gecmis bazli tahir-vicdan islenirse ,bende heyecanla izlerim.

• Beğendim
Orjinal dizide olmayan bir konuyu ilk defa cidden merak ediyorum, buradan anlaşılabilir.

yeni sezona girer girmez keske gecmis bazli islenerek izletselerdi. . .

gorunuse gore yeni sezon 1.2.3.bolum guncel de -yapay sekilde sonradan mahalleye donup dengeleri bozan bir sekilde isleniyor konu... ki, 3.bolumde olaylar corba oldu vicdan'in evinde -bir gamze nin ailesi eksikti geri kalan dizi kadrosu oradaydi nerdeyse. :) absurd.

*Haluk, *doktor, Gamze'nin ailesi vb. hep arka plana attığım şeylerdi.
anladim.

goreceli elbette.
benim gozlemimde, * < cikan oyuncular - oyunculuklari cok iyi olan isimler oldugundan, bi sekilde dizi de devam etmelerini isterdim. kaliteli oyunculuk performansi baglaminda. doktor en azindan umarim doner diziye.

+,
keza, dizi de kadin oyuncularin ,ozellikle gokce,merve ve gamze karaduman'i onceki islerinden zaten cok begendigim den , -hikaye den bagimsiz -performans bazli kendilerinden memnunum. ayni sekil gokce nin kardesi rolundeki oyuncu da naif rolde cok guzel oynuyor .

gamze nin ailesi konusu demisken, anne karakterine yazilan replikler irrite edici,,,bu yonde bayagi da elestiri mevcut youtube da.
bi rahat vermedi kizlara ,,,
+,
hatta dizinin en naif bir kac karakteri arasinda olan berber eniste'ye de evde yazik ediliyor .
tanim : daha iyi yazilabilir ozellikle anne rolu ve buna bagli sahneler. < >

( ev kendisinin diye , kizlarini zaten her bolum kiriyor,
ustune, adami da bi itip kakmadigi kaldi evde. laflari ,vucut dili hepsine karsi gurur kirici. hadi ilk sezon anladik da, 2.sezon da ayni rahatsiz edici - devamli bagirmasi, vicdanli olmamasi , baskici,bencil, empati den bihaber replikler ile anne karakteri cekilir degil izlerken ) .

karakter biraz yumusatilmali bence.
------

bu arada 3.bolumde omer gozumden dustu resmen.

24. Bölümü izledim aslında 25'i de izleyip bunu açıklamak istiyordum ama sanki olacak gibi. Tâbi kendi düşüncem bu olmayabilir.
Reşat ile Nilüfer arasında bir ikili oluşturmaya çalışılıyor hissi geliyor bana ama öyle sevgili gibi değil, daha çok baba/kız veya arkadaş gibi bir şeyler yapılmaya, izleyenlere bu beğeniyi vermeye çalışıyorlar gibi.

Buradan iki sonuçlu bir senaryo ortaya çıkarıyorum. Ya Vicdanın kızı Nilüfer, Tahir'in kızı olabilir eğer ki o sezdirilen sahneye göre yorumlarsak tâbi. Ya da Nilufer başka birinin kızı ama Reşat sayesinde Nilufer Ömer'i tanımış olacak ve çaktırmadan belki de Vicdan ile Ömer'in arasını yapacak kişi de olabilir. Tâbi Vicdanın, Ömer'e yaklaşımlarını görmüş olarak diyorum.

Veya Nilüfer, Reşat sayesinde Ömer'i tanıyıp ilgide duyacak olabilir. Bir ihtimal bu dediklerimin hiçbiride olmayabilir ama ben Nilüfer ile Reşat üzerinden bir hikaye oluşturmaya çalıştıklarını düşünmeye başladım. Siz ne dersiniz? Çok mu uçtum?

@Mehmet Can @Dante

• İlginç
Vicdanın kızı Nilüfer, Tahir'in kızı olabilir

Dizi sektörünü biraz tanıyorsam bunu yazarlar diyeceğim de, Tahir ile Vicdan 15 yaşlarında sevgili değil miydi.

Benim dikkatimi çeken şey de Nisa ile patronu kadının sahneleri. Rtük olmasa kadın Nisa'yı taciz edecek. Hakan üzerinden konunun adını koydular zaten son bölüm.

Son düzenleme:
  • Okudum
Reactions: Dante
24. Bölümü izledim aslında 25'i de izleyip bunu açıklamak istiyordum ama sanki olacak gibi. Tâbi kendi düşüncem bu olmayabilir.
Reşat ile Nilüfer arasında bir ikili oluşturmaya çalışılıyor hissi geliyor bana ama öyle sevgili gibi değil, daha çok baba/kız veya arkadaş gibi bir şeyler yapılmaya, izleyenlere bu beğeniyi vermeye çalışıyorlar gibi.
oncelikle , kalemine saglik.

baba kiz - kol kanat germe / destek cikma denkleminde islenirse neden olmasin.

gorunuse gore , netice de, kizin saglikli bir ev/aile yasantisii bulunmuyor. bu boyle de devam edecek gibi,,,
* bi umut <> tesadufen resat hoca ile karsilasmasi kanimca kirilma ani oldu. bunu senarist becerisi ile guzel islerlerse kizcagiz annesinin yanindan ayrilip okul,is vs ile kendi ayaklari uzerinde duran dirayetli bir guce kavusup yasamina devam eder sekilde ilerletirler mi ,bu da senariste kalmis.

tanim : annesinin sorumsuzlugu vs dolayli - mevcut haliyle kizcagiz asiri sagliksiz ve tekin olmayan bir duzende yasamak zorunda birakiliyor.....

Buradan iki sonuçlu bir senaryo ortaya çıkarıyorum. Ya Vicdanın kızı Nilüfer, Tahir'in *kızı olabilir eğer ki o sezdirilen sahneye göre yorumlarsak tâbi.
* < bunu bende dusundum. hatta youtube yorumlarinda bu minvalde yorumlar mevcut.

Ya da Nilufer başka birinin kızı ama Reşat sayesinde Nilufer Ömer'i tanımış olacak ve çaktırmadan belki de Vicdan ile Ömer'in arasını yapacak kişi de olabilir. Tâbi Vicdanın, Ömer'e yaklaşımlarını görmüş olarak diyorum.
bunun olmasini pek istemem. yeni sezon basladigindan beri ayni yerdeyim.
omer - gamze denklemi ne kadar az eselenirse, buyusu o kadar hasar gorur. ucleme vs ilk sezon yasandi, tepkiler bayagi oldu, ayni seyi farkli yoldan ele almayi seyirci olumlu karsilar mi. ben haz etmem.

diziyi,daha dogrusu hikaye nin benim ve benim gibi dusunen izleyicileri nezninde alameti farikasi; naif islenen ,imkansiz gorulen : bastan samimi ve guzel baslatilan omer ~ gamze iliskisi di...

birde ,sukran'in > tahir dolayli yok sayilip hor gorulmesi caresizligi ve bu yolda bir sekilde kabugundan siyrilip tahir'in esaretinden kurtulup kurtulmayacagi konusu.
ya tahir'i degistirecekti, ya yeni sukran olacakti. . .
son bolum bu baglamda bir milad oldu sukran 'a dair.
isin ilginc ve ironik olani ,-bunu, *vicdan karakteri yuzunden / sayesinde -rest cekmis olmasi.

tanim ; ozellikle ,son bolum de bosanma konusu ile bi nevi vicdan-omer yolu yapiliyor hissiyati olmus olabilir, ,, hatta, ben bunu onceki 2 bolumde hangi sahneydi tam hatirlamiyorum
ancak ben bunun - , vicdan > omer'in teli caldiginda telini acip gamze'yi iskillendirmesi,icine kurt dusurmesi ile basladigini sezmistim. o gun bu minvalde yorum yapmistim. her halukar da sahsen istemem vicdan-omer islenmesini.. ama dizinin devam etmesi icin bu yapilirsa da sasirmam.

Veya Nilüfer, Reşat sayesinde Ömer'i tanıyıp ilgide duyacak olabilir.
bu zor bence. :) . ha, resat hoca yine ilk sezonda yaptigi sureyya dayatmasini -bu sezon da nilufer baglaminda yaparsa, basa doneriz. persfektif bazli sar basa olur, ben izlemem.

Bir ihtimal bu dediklerimin hiçbiride olmayabilir ama ben Nilüfer ile Reşat üzerinden bir hikaye oluşturmaya çalıştıklarını *düşünmeye başladım. Siz ne dersiniz? Çok mu uçtum?
goreceli elbette. farkli perfektifler sunmussun. ben okurken keyif aldim.eline saglik tekrardan.

bu arada, resat hoca ~ nilufer denklemine - yanit olarak ;
ben olayin iyimser ,iyilik tarafindayim . 😛 ustlerde dedigim gibi, kiza kol kanat gerip o sagliksiz ve tekin olmayan yasam dan kurtulmasina, ayaklari uzerinde,ozguvenli bir genc kiz olmasina ,okul ,is gibi gibi bold bir gecis yapmasina rehber olacak bir denklem bekliyorum.

Hadi bakaaalım Vicdan ~ Gamze çekişmesi başlasın madem. Hangi tarafı tutacağımız Vicdan karekterinin anlatılışına göre değişebilir ama şuan Gamzeciyim.

@Dante Telefon açma sahnesi sonrası Vicdan'ın Ömer için yapmış olduğu en büyük atılım bu bölümde gelecek gibi duruyor diyebilir miyiz?
Sanki tahminler tuttu gibi. Ama senin pek hoşlanacağın şekilde değil.

Birde not düşmek istiyorum. Arkadaş Cuma günü bitti dizinin tek fragmanı bugün yayınlandı. Bölüm mü uzun oldu/sahne mi kesildi bilmiyorum ama 2 hafta olacak tek fragman ile bölüme girecek dizi. Bu PR açısından dizi adına büyük handikap.

Not 2: Şefi geri getirelim lütfen ya. Ne olduğu açıklandı mı karekter için ben mi göremedim varsa dizi de?

bekledigim ve istemedigim sekilde ilerliyor. ben sasirmadim.

vicdan ~ omer olmaz olmaz olmaz.
bosa bu donguye girildi.... hatirlayanlar olacaktir ; yeni sezon ilk bolumu sonrasinda yazmis oldugum yorum da bunlar olursa hata olur, izleyici kaybederler .

gamze'yi de bu hallere girdirmelerine gerek yoktu.

omer zaten basli basina problem olmus.
nerde,ilk sezonda izledigimiz evlenecek ornek gosterilen omer, , ,
nerde simdi tam zitti konuma gecis yapan omer. . .

omer'in gamze'ye karsi tutumu ve bahaneleri , absurd kivam da.
gecen bolum notunu belirtmistim.
gecen sezondan beri nisa'yi > hakan'a karsi pasif tutumu dolayli empati/sempatiyi biraktigim gibi ,, ayni sekil
omer'i de > gamze'ye karsi agresif ve sorumsuz tutumu dolayli -biraktim.

ozellikle ikili ozelinde -senarist, ilk sezon dunyasini bellekler den silmek istiyor olabilir. ben almiyayim. -yeni sekil- omer dizisi klise ve kalitesi dusuk seviye de.malesef.

son olarak diyecegim :

gamze asil bu sefer gitmeliydi omer'i ve mahalleyi birakip.
kendisini de kucultuyor ,su durumlara dusecek biri degildi, hak etmiyordu da.
omer olgun davranamadigindan, onu toplamak duzeltmek gamze nin gorevi ol ma ma li. nokta.

bir kac kez dedigim gibi -kaliteli oyunculuk icin katlaniyorum. yoksa genel hikaye ve yeni sezon gelinen surec - benim zevkime ve dizi tarzima hitap etmiyor. bu net. bastan diziye baslarken ozellikle belirttigim gibi. oyunculuklar dizi de kalmami sagladi, artik ne kadar devam ederim muamma . . .yeni sezon gidisati ve fragman dan anladigim > yavastan temelli birakisa gecebilirim- gamze ~omer den umudu biraktim. gorunuse gore daha kotuye gidecek toksit hale burundu burunecek....diziye bir veda bu da haliyle bu dizi ozelinde son mesajim olabilir......

okudugunuz icin tesekkurler.

Hadi bakaaalım Vicdan ~ Gamze çekişmesi başlasın madem. Hangi tarafı tutacağımız Vicdan karekterinin anlatılışına göre değişebilir ama şuan Gamzeciyim.

oncelikle, sevgili hobbit dizidasim, vakit ayirip fragmani yorumladigin dan ve de bahsimin gecmesi dolayli bir yanit vereyim dedim.

cekisme gerekli miydi. goreceli elbette. ben basrol ikilinin sihrinin bozulmamasi tarafindayim bastan beri. hatta hatirlayanlar olacak, sureyya'li bolumler pek izlenesi degildi, ki ,eski rayina sonradan oturttular diziyi...

derken, yeni sezona geldik.
dedigin sekil -cekisme gerekliyse , bu sekilde olmamali.
gamze nin bir agirligi,durusu, zarafeti vardi. su fragman her anlamda elde kalir.

vicdan konusu nun <.> gamze~omer denklemi ve dunyasina girmesine halen sasiriyorum.... dengelerin bozulmasi istenmis olabilir,ki,gecen bolum topluca vicdan'in evinde dengeler tumden bozuldu. fakat ,bold basrol karakteri su duruma dusurerek degil. normal sartta gamze bosanip kendi yoluna gitmeliydi. keske *erdal donse der duruma geldik. o derece.
boyle devam edecekse, erdal donsun, gamze'yi alip dizi den mutlu mesut yazilimla ayrilsinlar,,,boylelikle, benim de aklim bu sayede *gokce bahadir acaba bu bolum neler yapmis, solo kaliteli performansini izlemek icin pazartesilerini beklemeyeyim kafasina gecerim.

@Dante Telefon açma sahnesi sonrası Vicdan'ın Ömer için yapmış olduğu en büyük atılım bu bölümde gelecek gibi duruyor diyebilir miyiz?
Sanki tahminler tuttu gibi. Ama senin pek hoşlanacağın şekilde değil.
tuttu malesef. aynen katii suretle hoslanmadigim donguye gecildi. tek kelime ile yazik edildi.

Birde not düşmek istiyorum. Arkadaş Cuma günü bitti dizinin tek fragmanı bugün yayınlandı. Bölüm mü uzun oldu/sahne mi kesildi bilmiyorum ama 2 hafta olacak tek fragman ile bölüme girecek dizi. Bu PR açısından dizi adına büyük handikap*.
:) . * < . bunu bastan beri yaziyoruz. malesef kanal bu diziye diger dizileri kadar onem vermiyor. bu, bu diziye malesef bariz ve bold degismeyen tutumlari olarak omer dizisi mudavimlerinin kabullendikleri aci gercek.

ayrica bu saatten sonra degisse ne olur. cok kotu *pr 'a ragmen -
yine de cogu izleyici diziyi izlediyse, mutlak kaliteli oyunculuklar yuzunden ,birde basrol ikilinin ilk 3 bolumde sunduklari harika aura dolayli sahneler yapi taslari olarak diziyi ayakta tuttu.

Not 2: Şefi geri getirelim lütfen ya. Ne olduğu açıklandı mı karekter için ben mi göremedim varsa dizi de?
*tecrubeli dizi izleyicileri elbette daha saglikli tahlil edebilir.

izledigim kimi dizilerde yeni sezona girilirken, ilk sezon dan done'ler ya hepten kaldiriliyor ,ya da gecistiriliyor .

sef 'in artisi fazlaydi. karakterin saygili,empatili, dusunceli olusu .

nisa nin yapmasi gereken ve izleyicilerce beklenen >
hakan dan bosanmasi
-akabinde - sefle olasi yasanacak sevgi vs baglaminda uyumlari potansiyeli. mekan is konum olarakta keza onu acik bir yoldu. nisa mutfak dan devam etseydi bu denli hirpalanmazdi yeni isyerinde.hem psikolojik hem fiziken.

bunlar icin artik cok gec. sef yok. yapilan mini dunya yok.

nisa nin yeni is yeri buna bagli cekilen sahneler izlenecek gibi degil. merve dizdar oyunculugu olmasa ,kosk sahneleri izlenir mi - yoruma acik.

hele yeni girenlerin rolleri de pek albenili degil.

son olarak -
youtube da bir iki yorum gormustum. dizi yesilcam hikayesine gecis yapmis.
haklilik payi var mi ? - malesef var.

• Beğendim
Reactions: Angelica