24. Bölümü izledim aslında 25'i de izleyip bunu açıklamak istiyordum ama sanki olacak gibi. Tâbi kendi düşüncem bu olmayabilir.
Reşat ile Nilüfer arasında bir ikili oluşturmaya çalışılıyor hissi geliyor bana ama öyle sevgili gibi değil, daha çok baba/kız veya arkadaş gibi bir şeyler yapılmaya, izleyenlere bu beğeniyi vermeye çalışıyorlar gibi.
oncelikle , kalemine saglik.
baba kiz - kol kanat germe / destek cikma denkleminde islenirse neden olmasin.
gorunuse gore , netice de, kizin saglikli bir ev/aile yasantisii bulunmuyor. bu boyle de devam edecek gibi,,,
* bi umut <> tesadufen resat hoca ile karsilasmasi kanimca kirilma ani oldu. bunu senarist becerisi ile guzel islerlerse kizcagiz annesinin yanindan ayrilip okul,is vs ile kendi ayaklari uzerinde duran dirayetli bir guce kavusup yasamina devam eder sekilde ilerletirler mi ,bu da senariste kalmis.
tanim : annesinin sorumsuzlugu vs dolayli - mevcut haliyle kizcagiz asiri sagliksiz ve tekin olmayan bir duzende yasamak zorunda birakiliyor.....
Buradan iki sonuçlu bir senaryo ortaya çıkarıyorum. Ya Vicdanın kızı Nilüfer, Tahir'in *kızı olabilir eğer ki o sezdirilen sahneye göre yorumlarsak tâbi.
* < bunu bende dusundum. hatta youtube yorumlarinda bu minvalde yorumlar mevcut.
Ya da Nilufer başka birinin kızı ama Reşat sayesinde Nilufer Ömer'i tanımış olacak ve çaktırmadan belki de Vicdan ile Ömer'in arasını yapacak kişi de olabilir. Tâbi Vicdanın, Ömer'e yaklaşımlarını görmüş olarak diyorum.
bunun olmasini pek istemem. yeni sezon basladigindan beri ayni yerdeyim.
omer - gamze denklemi ne kadar az eselenirse, buyusu o kadar hasar gorur. ucleme vs ilk sezon yasandi, tepkiler bayagi oldu, ayni seyi farkli yoldan ele almayi seyirci olumlu karsilar mi. ben haz etmem.
diziyi,daha dogrusu hikaye nin benim ve benim gibi dusunen izleyicileri nezninde alameti farikasi; naif islenen ,imkansiz gorulen : bastan samimi ve guzel baslatilan omer ~ gamze iliskisi di...
birde ,sukran'in > tahir dolayli yok sayilip hor gorulmesi caresizligi ve bu yolda bir sekilde kabugundan siyrilip tahir'in esaretinden kurtulup kurtulmayacagi konusu.
ya tahir'i degistirecekti, ya yeni sukran olacakti. . .
son bolum bu baglamda bir milad oldu sukran 'a dair.
isin ilginc ve ironik olani ,-bunu, *vicdan karakteri yuzunden / sayesinde -rest cekmis olmasi.
tanim ; ozellikle ,son bolum de bosanma konusu ile bi nevi vicdan-omer yolu yapiliyor hissiyati olmus olabilir, ,, hatta, ben bunu onceki 2 bolumde hangi sahneydi tam hatirlamiyorum
ancak ben bunun - , vicdan > omer'in teli caldiginda telini acip gamze'yi iskillendirmesi,icine kurt dusurmesi ile basladigini sezmistim. o gun bu minvalde yorum yapmistim. her halukar da sahsen istemem vicdan-omer islenmesini.. ama dizinin devam etmesi icin bu yapilirsa da sasirmam.
Veya Nilüfer, Reşat sayesinde Ömer'i tanıyıp ilgide duyacak olabilir.
bu zor bence.

. ha, resat hoca yine ilk sezonda yaptigi sureyya dayatmasini -bu sezon da nilufer baglaminda yaparsa, basa doneriz. persfektif bazli sar basa olur, ben izlemem.
Bir ihtimal bu dediklerimin hiçbiride olmayabilir ama ben Nilüfer ile Reşat üzerinden bir hikaye oluşturmaya çalıştıklarını *düşünmeye başladım. Siz ne dersiniz? Çok mu uçtum?
goreceli elbette. farkli perfektifler sunmussun. ben okurken keyif aldim.eline saglik tekrardan.
bu arada, resat hoca ~ nilufer denklemine - yanit olarak ;
ben olayin iyimser ,iyilik tarafindayim .
😛 ustlerde dedigim gibi, kiza kol kanat gerip o sagliksiz ve tekin olmayan yasam dan kurtulmasina, ayaklari uzerinde,ozguvenli bir genc kiz olmasina ,okul ,is gibi gibi bold bir gecis yapmasina rehber olacak bir denklem bekliyorum.